Перейти до змісту

Поділіться рецептом домашнього вина з винограду


Anatoliy313

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Нє, я не про те. Після того, як заклала потовчений виноград(це вже сусло, да?), чи можна через день-два добавити ще порцію свіжого винограду?

  • Відповідей 78
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

виноделы, если будете делать вино,то жмых прошу не выкидывать. Я б с удовольствием его забирал бы.

--для чего? Чачу с него делаю ))

Опубліковано

Народ, підкажіть таку штуку:

виноград не мив - віджав руками, поставив все разом для первинного бродіння.

Потім все це відцідив, віджав, розлив у два (!) бутлі. Додав цукор попередньо розведений у воді.

Поставив гідрозатвор (але на різних бутлях різні кришки).

На третій день помітив що другий бутель якось погано булькає на відміну від першого. Подумав що діло у кришці (вона мені відразу не сподобалась).

Купив на базарі нову (таку як на першому бутлі), але другий бутель все одно не почав булькати.

Що не так, адже сировина у першому і другому ідентичні?? Але перший досить інтенсивно булькає, а другий ну ніяк ((

Що можна зробити?

Опубліковано

підкажіть, який виноград брати? чи підійде чуток припорчений? його ж зараз можна багато на ринку знайти, та і дешевше вийде

Опубліковано

Попробуйте додати трохи цукру.

але ж вроді в обох бутлях кількість цукру та ж сама =(

Опубліковано

Я б злив їх разом, перемішав, а потім знов розлив у бутлі.

Хочу в цьому році спробувати взагалі не розливати у бутлі. Люди так вже робили.

Опубліковано

Ще питання: бутлі мають стояти в темноті, на світлі, чи просто, щоб на них не попадало сонце? І чогось 2 дні інтенсивно побулькало і перестало. Температура 20, мало?

виноделы, если будете делать вино,то жмых прошу не выкидывать.

Є жмих.

Хочу в цьому році спробувати взагалі не розливати у бутлі. Люди так вже робили.

Мені теж розказували, що сусло зі жмихами може стояти і місяців 2, потім зразу розливати в пляшки. І сидр так роблять з яблучного соку.

  • 3 тижня потому...
Опубліковано

Народ, підкажіть.

Роблю все по рецепту (дав на 8 літрів соку 2 кг цукру).

Бродило три дні. Зараз перестало.

Вирішив попробувати - кисле.

Треба ще цукру додати??

  • 1 місяць потому...
Опубліковано

З горем пополам вино вийшло. Навіть смачне.

Виникло ще одне питання - де краще зберігати? Балкона нема, в погрібі температура близько 3-5 градусів... В кімнаті близько 20....

А де зберігаєте вино? І де порадите зберігати?

Опубліковано

На дегустації від сомельє колись чула, що найкраще місце для витримки вина, це під ліжком в спальні.

На запитання чому саме там, почула у відповідь: спокій і відсутність перепаду температур.

Очевидно, це не про наші спальні :D

Опубліковано

На дегустації від сомельє колись чула, що найкраще місце для витримки вина, це під ліжком в спальні.

На запитання чому саме там, почула у відповідь: спокій і відсутність перепаду температур.

Очевидно, це не про наші спальні :D

:_07: :_07: :_07:

5.jpg

Опубліковано

так, я читав що температура 10-12 градусів має бути.

Але де її взяти?? холодильник не резиновий, погріб надто холодний (не обігрівача ж туди ставити, там 3-5 градусів), а в кімнатах надто гаряче..

А де зберігаєте вино??

Опубліковано

Для цього потрібно викопати яму глубиною 75-100 см, бутилки з вином викладати горизонтальними рядами (не бульше ніж 4 ряди), тоді бутилки засипати тирсою або соломою. Так вино може зберігатись дуже довго при постійній температурі.

Це дуже давній та перевірений спосіб зберігання. Ну яму напевно є зміст копати, коли є багато пляшок вина.

Саме головне, потім не забути де закопав.

До речі, хто де бере пляшки на розлив , темні .?Ну і корки теж треба.Або з горілки Перепілка, ці я вже опробував.

Треба пляшок з 20-30.

Опубліковано

В основному, я зберігаю вино в квартирі в скляних банках місткістю 10 і 5 літрів.

Вище я вже писав, зимою при температурі мінус 15-20 градусів вино у пластмасових бутилках на декілька днів виставляю на балкон (щоб повністю замерзло).

якщо я вірно зрозумів, то можна зберігати в такому погребі?

  • 8 місяців потому...
Опубліковано

хтось робив вино з білого базарного винограду? читаю, що там треба сік віджимати від ягід і ставити на бродіння... скільки додавати цукру до такого винограду? він доволі солодкий сам по собі, а я хочу отримати напівсолодке, або десертне вино

  • 2 тижня потому...
Опубліковано

Минулу осінь мала виноробний дебют. Дякуючи вашим порадам, вино видалось на славу. Прихвалювали і досвідчені винороби. І ароматне, і насичений колір, і смакувало, а головне (для мене) голова від нього не боліла :D

Уже бродить цьогорічний врожай, хоч не такий насичений як минулорічний.

Опубліковано

Минулу осінь мала виноробний дебют. Дякуючи вашим порадам, вино видалось на славу. Прихвалювали і досвідчені винороби. І ароматне, і насичений колір, і смакувало, а головне (для мене) голова від нього не боліла :D

Уже бродить цьогорічний врожай, хоч не такий насичений як минулорічний.

Поділіться рецептом будь-ласка:)!

І з якого винограду робите білий чи червоний. Бо якраз планую на днях поставити на броділку білий виноград)

Опубліковано

Робила з синього, з білим досвіду немаю.

Щодо рецепту, то не бачу сенсу повторюватись, в цій темі вони майже дублюють один одного.

У мене вийшли такі етапи: Декілька днів вистоювала сусло. Далі гралась з добавлянням цукру до смаку. Бродіння зупинила стопкою горілки на бутль. Далі до весни за нього просто забула (стояло собі в бутлях в темних пакетах на балконі :) Весною перекочувало в пляшки і погріб, за літо було спожито :)))

Опубліковано

Щодо добавляння цукру по смаку.

Не варто. Краще мед або сироп з винограду.

Від цукру голова болітиме.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...