Перейти до змісту

«Кассіні» cфотографував вид на Землю через кільця Сатурна


Рекомендовані повідомлення

Вчені NASA отримали нові зображення кілець Сатурна. За допомогою автоматичної міжпланетної станції "Кассіні" дослідники сфотографували кільця в той момент, коли вони розташувалися між супутником і Сонцем. Це дозволило отримати знімки кілець, що просвічуються Сонцем наскрізь і заодно зняти нашу планету разом з Місяцем, відстань 900 мільйонів миль (1,5 мільярда кілометрів). Зображення було отримано в рамках експерименту щодо складання великої панорами кілець Сатурна.

Панорама кілець Сатурна збиратиметься впродовж мінімум декількох тижнів. З її допомогою вчені розраховують з'ясувати структуру кілець, видимих ​​на просвіті. Фотографії Землі і Місяця стали скоріше побічним продуктом цієї роботи .Проте вчені підкреслюють, що на сьогоднішній день це краще зображення нашої планети з далекого космосу. Воно єдине, на якому чітко помітні Земля і її природний супутник, а також світлина відрізняється низьким рівнем шумів і правильної витримкою. Попередні знімки, зроблені в інший час іншими апаратами або зашумлені, або пересвічені, або (як у випадку зі знімком «Кассіні» 2006 року) планету видно через пилові кільця.

pia17171-440.jpg

pia17170-440.jpg

Блакитна смуга знизу є одним з кілець Сатурна. Її потрапляння в великомасштабний кадр створює ілюзію знімка, зробленого пізнім вечором. Однак це блакитне світіння не має нічого спільного з кисневою атмосферою, кільця Сатурна складаються з дрібного пилу.

Знімки Землі з далекого космосу, як пояснюють фахівці NASA, є великою рідкістю по ряду технічних причин. Їх складно зробити через малу кутову відстані від Землі для Сонця при спостереженні здалеку (яскраве світло може пошкодити матрицю камери і тому її не повертають у бік Сонця), тому на сьогодні їх всього декілька. Один кадр був зроблений «Вояджер-1» в 1990 році, один виведеним на орбіту Меркурія MESSENGER, фото було чорнобілим, відстань складала 61 млн миль (98 мільйонів кілометрів), ще кілька кадрів отримали за допомогою відправлених до астероїдів і комет автоматичних зондів.

Місія Кассіні-Гюйгенс є спільним проектом НАСА, Європейського космічного агентства й Італійського космічного агентства.

Ссиль на сайт NASA з фотками більшого розширення та англійським текстом:

http://www.jpl.nasa....ease=2013-229#4

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 3 тижня потому...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...