Перейти до змісту

МФУ canon mp280 - пропав колір

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Маю проблемку. В струйному МФУ canon mp280 пропав синій колір. Установлено СНПЧ. При спробі друку синього квадрату на всю сторінку видає полосатий результат (додається). Синього кольору на тестовій сторінці взагалі немає. Програмна очистка нічого не дає. Підкажіть будь-ласка в чому проблема? Це картридж засох, забився чи там щось погоріло і треба міняти?

post-8795-0-06810400-1374509153_thumb.jp

Опубліковано

1. Перевірити чи нормальний доступ повітря

2. Заправити картридж шприцем

На засихання картриджа це не схоже.

Скільки цим картриджем користуєтесь?

Опубліковано

Картриджем користуюсь близько року. Періодично друкую усіма кольорами.

Спробую як рекомендуєте шприцем заправити...

Чорнила випадково не WWM?

чорнило CW-CW521C

Опубліковано

Картриджем користуюсь близько року. Періодично друкую усіма кольорами.

Я думаю, пора вже його міняти.

Чорнила випадково не WWM?

На Inktec після 5-6 місяців теж може в будь-який момент така картина вилізти. Особливо якщо друкувати не менше 75-100 сторінок в день

Опубліковано

Як на мене, тут варіантів проблеми може бути кілька.

1. Картридж не підтягує з СНПЧ блакитну (cyan) фарбу. Може бути, що не створюється достатньо вакууму - відповідно, треба залити в картридж чорнила і заповнити капіляр СНПЧ чорнилом, перевірити кріплення. Допомагає часом поміняти рівень банок з фарбою відносно принтера, переставивши їх трохи вверх.

2. Пересохло чорнило. Хоча чорнило на водяній основі так ґрунтовно, на 100% навряд чи пересохне, якщо принтер хоча б раз в два тижні щось друкує.

3. Вийшла з ладу друкуюча головка. Тут треба тільки міняти картридж. Якщо йому рік - то не дивно, що його час прийшов.

4. Щось з контактами головки і принтера - це найгірше, але найменш ймовірне в цій ситуації. Тоді б почалися проблеми з розпізнанням картриджа.

На жаль, в мене такого картриджа немає, якби був - дав би попробувати. Пошукай, може хтось має картриджі Canon CL-511 або Canon CL-513. В Луцьку найдешевше, певно, тільки в Медіамаркеті, куди я й дав лінки - сам там брав останнім часом картриджі.

Опубліковано

В кенонах у всіх схожі проблеми, на старті вони на порядок дешевші за епсони, але в них розхідники (картріджі) є елементами друкувальної головки (на них вже є дюзи), причому зроблені так, що бігають максимально рік-півтора, виходять з ладу - не ремонтуються, не відчищуються, а коштують співрозмірно з вартістю принтера. В епсонів картриджі, а в подальшому СНПЧ просто транспортують фарбу до головки, головка піддається обслуговуванню, очищенню і дуже довго служить при систематичному юзанні принтера. Висновок, який я для себе зробив: якщо струменевий принтер, то тільки епсон, якщо лазерний, то кенон.

Опубліковано

В кенонах у всіх схожі проблеми, на старті вони на порядок дешевші за епсони, але в них розхідники (картріджі) є елементами друкувальної головки (на них вже є дюзи)

Неправда, є чимало Кенонів, у яких головка окремо від картриджів. Наприклад, в моєму Canon Pixma MP884.

Опубліковано

Перепробував усі поради що тут давали - міняв рівень банок СНПЧ, багаторазово чистив сопла програмним методом, потім прокачав шприцем. В результаті колір з"явився (див тест). Але колір друкується нерівномірно, з"явились недофарбовані смужки. До цього часу жовтий і чорний колір заливався рівномірно, тепер пробіли є на всіх кольорах.

Надрукував тестову фотографію, результат теж можете побачити. По закінченню друку комп видав повідомлення що фарба закінчилась і картридж потрібно замінити :-)

Мені здається що оті дрібні перебої в кольорах на фото це якась програмна помилка або картридж помаленьку відживає своє. Але зате тепер друкує всіма кольорами, дякую за поради.

post-8795-0-23335500-1375020351_thumb.jp

post-8795-0-80754000-1375020488_thumb.jp

post-8795-0-23335500-1375020351_thumb.jp

post-8795-0-80754000-1375020488_thumb.jp

Опубліковано

Може бути, що деякі сопла все ще забиті - треба чистити спеціальною рідиною, мені завжди допомагала очисна рідина InkTec Cleaning Solution.

Але я теж схиляюся до того, що і без того одноразовий картридж пора замінити :)

Опубліковано

я відчистив друкуючу голівку на свому Canon за допомогою Містер Мускул для скла :). Поклаф салфетку на дно миски, налив десь 5мм рідини і поставив туда головку на пару годин, і усьо - друкує гарно :). Просто на момент, коли шукав чим чистити, ніде не знайшов спеціальну рідину.

Опубліковано

Да, Містера Мускула багато радять на форумах. Треба тільки правильний вибрати - зелений, для скла, "Мускул для мытья стёкол с нашатырём". Детальніше про складники можна на форумах спеціалізованих погуглити.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...