Перейти до змісту

У Пакистані опізнано всіх 10 убитих туристів (три українці)


fenmix

Рекомендовані повідомлення

130624122107_pakistan_tourists_killing_464x261_reuters.jpg

Влада в Пакистані повідомила, що ідентифіковано тіла всіх 11 людей, застрелених озброєними нападниками у віддаленому таборі в Гімалаях.

10 альпіністів і їхнього провідника-пакистанця вбили бойовики нової гілки Талібану, створеної для помсти за вбивства оперативних агентів Талібану та "Аль-Кайди" американськими безпілотниками.

Серед 10 туристів, убитих у таборі на півночі Пакистану в ніч на неділю, троє українців з Харкова, один американець з подвійним громадянством Китаю, двоє словаків, двоє китайців, один литовець і один непалець. Про це повідомили представники міністерства внутрішніх справ Пакистану.

Бойовики напали на табір біля підніжжя гори Нанга-Парбат, другої найвищої у Пакистані, пізно вночі і розстріляли альпіністів пострілами впритул.

Без прецедентів

Президент Федерації альпінізму і скелелазіння Харківської області Геннадій Копійка в інтерв'ю агентству "Українські новини" підтвердив, що під час сходження в Пакистані загинули троє харків'ян.

"Зателефонував учасник експедиції Олександр Заколодний, він повідомив, що загинули Свергун Ігор, Кошаєв Бодаві, Коняєв Дмитро - всі з Харкова. Решта всі українці живі", - сказав він.

Копійка зазначив, що офіційно МЗС поки не повідомляє імена загиблих, тому що тіла не опізнано офіційно.

З його слів, 5 загиблих доставлено в Ісламабад, всі вони одягнені у форму експедиції Ukraine International Nanga Parbat Expedition-2013, організованої Харківським альпіністським клубом.

Решта 2 загиблих зі складу української експедиції - лікар Антон Добeш і гірський гід Пeтер Шперка (обидва зі Словаччини).

У перших повідомленнях про криваві події в Пакистані називали 5 загиблих українців.

Зі слів Копійки, трагедія сталася в базовому таборі - наметовому містечку на висоті 4,2 тис. м. "Загинули п'ятеро, які були в базовому таборі. Решта працювали на маршруті, ночували в другому таборі, вони вціліли", - сказав він.

Зірване сходження

Ukraine International Nanga Parbat Expedition-2013 ставила перед собою мету підкорити вершину Нанга-Парбат (Nanga Parbat, Пакистан, 8 126 м), що входить до трійки найбільш небезпечних для сходження 8-тисячників.

У ній взяли участь 10 осіб: Ігор Свергун (1966 р.н., керівник експедиції), Олександр Заколодний, Бадаві Кашаєв (1959 р.н.), Дмитро Коняєв (1970 р.н.), Данило Яснюк (усі - Харків), Михайло Колотушкін (Київ) , Бідзіна Гуджабідзе, Гігані Афі (обидва - Грузія), Антон Добeш і Пeтер Шперка (обидва - Словаччина).

Експедиція стартувала 6 червня, планувалося, що вона протриває до 18 липня.

"Ми шоковані, травмовані і обурені. Пакистан добре відомий у середовищі альпіністів. Це було жорстоке вбивство. Цих людей убили ні за що", - сказав Мансур Хуссейн, президент Клубу альпіністів Пакистану.

Приблизно 40 спортсменів, які здійснювали сходження на Нанга-Парбат, евакуйовано до північного міста Ґілґіт, звідки туристів репатріюють на батьківщину. Всі сходження на гору скасовано, а схили названо небезпечними.

За словами Хуссейна, теракт був ретельно спланований і здійснений добре підготованими людьми, яким допомагав хтось із місцевих.

"Це сталося на висоті 4200 метрів. Це мала б бути робота добре натренованих людей, бо діставатися до того табору треба не менше двох-трьох днів. Тіло має акліматизуватися до умов великої висоти. Як вони зуміли залишитися непоміченими - ось у чому запитання", - сказав він.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Шкода, звичайно, але вони чудово знали, куди їхали.

шо за брєд?! вони що найманцями на війну їхали?!

Перед убийством украинских альпинистов уговаривали принять ислам

24 июня, понедельник, 2013 21:47

Один из альпинистов, доставленных в посольство Украины в Пакистане, сообщил, что за несколько дней до инцидента с убийством группы туристов, в том числе из Украины, к ним приходили неизвестные, агитировавшие их принять ислам.

"За три дня до трагедии в базовый лагерь, где все отдыхали, пришли люди в белых одеждах. Они агитировали нас перейти в ислам, иначе будем гореть в аду. Думаю, что это были разведчики. А уже в субботу переодетые в военную форму террористы напали на лагерь. Мы как раз накануне сменили группу, которая обрабатывала сложную часть маршрута на высоте 6 100 м для восхождения – вешала веревки. Это были те ребята, которых убили. На пути мы встретились с нашими, и они рассказали, что словаку из группы стало плохо. В следующий раз связались с ними по спутниковой связи около шести вечера и узнали все ли у них хорошо, как отдыхают", - рассказал альпинист Михаил Колотушкин Вестям.

А уже на следующее утро он узнал от других альпинистов, что его товарищей нет в живых.

"Выстрелов ночью не слышали, все было тихо, ночью видели только огоньки на базе. Мы быстро спустились в базовый лагерь, и я увидел на земле изуродованные тела. В них не стреляли, а просто забили прикладами до смерти! Лица были обезображены, у некоторых не было полголовы, пакистанского гида – зарезали", - вспоминает Михаил. "Пакистанцы, которых не тронули в ту ночь, рассказывали, что появились вооруженные люди. Они начали вытаскивать альпинистов из палаток и расспрашивали, откуда и какой религии. Получив ответ, просто убивали людей. Это не было нападение с целью ограбления, в палатках остались вещи, деньги, телефоны", - продолжает он.

По мнению альпиниста, если бы погода была бы плохая, то все туристы бы пережидали непогоду в базовом лагере и тогда бы убили всех.

Напомним, трагедия с альпинистами произошла в палаточном лагере у подножия горы Нангапарбат в Пакистане. Вооруженные люди в форме сотрудников правоохранительных органов расстреляли туристов. По поводу гражданства жертв поступает разная информация. По одной из версий, были убиты три украинца (все - харьковчане), двое словаков, два гражданина Китая, один непалец, гражданин Литвы и американец. В результате атаки погиб также пакистанский гид. По другой версии, погибли пять украинцев, трое китайцев, литовец и пакистанец.

Пакистанские силовики арестовали в понедельник 37 человек по подозрению в причастности к нападению на иностранных туристов.1x1.gif

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

шо за брєд?! вони що найманцями на війну їхали?!

Брєд - це їхати в мусульманську країну, яка ніколи не славилась толерантним відношенням до іноземців.

Ще й тепер, коли то там араби когось заріжуть, то там взірвуть.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

шо за брєд?! вони що найманцями на війну їхали?!

Брєд - це їхати в мусульманську країну, яка ніколи не славилась толерантним відношенням до іноземців.

Ще й тепер, коли то там араби когось заріжуть, то там взірвуть.

Ні пане це не брєд. Кожного року десятки-сотні експедицій їдуть в Пакистан та інші мусульманські країни займатись улюбленою справою.

Даний район взагалі рахується одним з найбільш безпечних в Пакистані, тому вважаю що зустріти "неадекватів" на висоті 4200 (базовий табір даної гори) де місцеві поселень не будують просто збіг обставин, а дані бойовики просто переховувались від влади неподалеку туристів.

З власного досвіду поїздок в мусульманські країни (3 походи на Кавказ) скажу що всі, абсолютно всі місцеві жителі та провідники досить дружелюбні до туристів, адже вони приносять копійку в країну що досить бідно живе.

А неадекватних людей вистачає і у досить розвинених країнах.

Дуже жаль хлопців. Останнім часом щось почастішали напади на альпіністів, то на Евересті шерпи нападають на відомих альпіністів, то тепер тут таке твориться, ще й в Криму дівчинка з Санкт-Петербурга пропала :(

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Останнім часом щось почастішали напади на альпіністів, то на Евересті шерпи нападають на відомих альпіністів, то тепер тут таке твориться, ще й в Криму дівчинка з Санкт-Петербурга пропала

Але в Пакистан, тиху і мирну країну *sarcasm*, все-таки поїхали.

Таким самим макаром можна поїхати в глибоку Африку і дивуватись - чого це напівголі племена їх постріляли з АК.

Даний район взагалі рахується одним з найбільш безпечних в Пакистані

Рахувався

зустріти "неадекватів" на висоті 4200

Для них ці 4200 - як для нас на міст піднятись.

Як видно з новин, мусульманам, а особливо радикальним, пофіг на "копійку в бюджет".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не буду далі з вами сперечатись, в кожного своя думка.

Я маю досвід походів в високих горах де живуть мусульмани. Скажу лиш виключно що до висоти 4200 вони самі без провідників дійти не змогли, така місцевість.

Людина фізично переносить висоту до 3000 без проблем, вище - потрібна акліматизація. А піднятись з 3500 до 4200 мені на Ельбрусі було неважко лиш після двохтижневої акліматизації на висотах 3000-3500, та і то я після того підйому відпочивав півдня (для остаточної акліматизації і підйому на вершину). Так що те що ви пишете про "піднятись на міст" - чистої води нісенітниця, що їм як місцевим жителям легше як нам, жителям долини, то так, але не настільки легко як на міст піднятись.

Як видно з новин (не знаю де ви читаєте), влада Пакистану вже затримала 37 причетних до вбивства людей і шукає далі, розправа з ними буде, адже вони з цим миритись не хочуть і не будуть, так пишуть новини де читаю я.

А релігійні фанатики то не всі мусульмани що живуть в країні, а лиш її мізерна найбільш неадекватна частина.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну вот опять-вера в несуществующее привела к реальным жертвам.Пугает то, с какой легкостью люди находят причины легко и без озарений совести убивать других.

Земля пухом ребятам.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Людина фізично переносить висоту до 3000 без проблем, вище - потрібна акліматизація

Якщо бойовики змогли постріляти туристів на висоті 4к - значить вони були там вже не раз, і акліматизація проходить швидше, особливо якщо це місцеві жителі.

Як видно з новин (не знаю де ви читаєте), влада Пакистану вже затримала 37 причетних до вбивства людей і шукає далі, розправа з ними буде, адже вони з цим миритись не хочуть і не будуть, так пишуть новини де читаю я.

Логічно - бойовики відкрито заявили про свою причетність, ще й горді були тим, що "постріляли ворогів".

Пугает то, с какой легкостью люди находят причины легко и без озарений совести убивать других.
А релігійні фанатики то не всі мусульмани що живуть в країні, а лиш її мізерна найбільш неадекватна частина.

Все одно їм вже пообіцяли, що в раю їх будуть чекати випивка, розваги і 72 цнотливі дівчини.

Як казав Карлін,

- Ти віриш в бога?

- Ні

- БАХ!

- Ти віриш в бога?

- Так

- В мого бога?

- Ні

- БАХ!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А нет похожих патронов для наших депутатов, чтоб не только пристрелить, а тоже сразу в АД отправлять? Так сказать с гарантией :_07:

P.S. Sorry за оффтоп, не удержался.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А нет похожих патронов для наших депутатов, чтоб не только пристрелить, а тоже сразу в АД отправлять? Так сказать с гарантией :_07: P.S. Sorry за оффтоп, не удержался.

їм і так там місця вже замовлені

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...