Перейти до змісту

В школу по прописці

shevchenka

Рекомендовані повідомлення

Скажіть, будь ласка, чи має право школа не зарахувати мою дитину в 1 клас тільки через те, що немає луцької прописки? Ми знімаємо житло і документи занесли до школи нашого мікрорайону.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Детально не вивчав це питання, але знайшов таке:

Навіть якщо у вас відсутня реєстрація, вас зобов'язані прийняти до школи за місцем проживання. Реалізація ваших конституційних прав прописана в ч. 2 ст. 2 ЗУ "Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання". Крім того, згідно ст. 6 ЗУ "Про загальну середню освіту" громадянам України забезпечується доступність середньої освіти незалежно від місця проживання.

Тому я би подавав заяву і вимагав у школи письмову відмову.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо ви офіційно, по договору завіреним нотаріусом, знімаєте квартирах, тоді у вас є право. А якщо нелегально то і нелегально і в школу.

Так мені поясних знайомий з юридичного.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо ви офіційно, по договору завіреним нотаріусом, знімаєте квартирах, тоді у вас є право. А якщо нелегально то і нелегально і в школу.

гiпотетично, навiть якщо з Ковеля в Луцьк батьки захочуть щоденно дитину в школу возити, кого це повинно хвилювати ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Гіпотетично логічно що вся захоче возити дітей в школу. відповідно перенасичення шкіл столиці в 2,5 рази, якість навчання знижена, безлад підвищений, і потім діти дебіли. За то по області в класах 2 дити. Шикарно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо юридично я проживаю (і зареєстрований) в с. Прилуцьке, а фактично це біля Фуршету в Луцьку, то що мені -- щодня возити дитину в Прилуцьке в школу?

Або якщо знайомі проживають біля самої 21 школи, але постійне "висмоктування" грошей дістало в корінь і вони хочуть перевести дітей в іншу школу -- як тоді поступати?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я все життя прожив в Луцьку. І тепер щоб мені що зарахували дитину в школу треба давати хабарі бо школа переповнена, тому що всі хто не лінь звозять дітей зі всієї області.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Херню пояснив знайомий з юридичного, так йому і передайте.

Цивільний кодекс:

Стаття 811. Форма договору найму житла

1. Договір найму житла укладається у письмовій формі.

І лише договір оренди житла з викупом підлягає обов'язковому нотаріальному посвідченню.

MANJAK11, Plum, SaymonX: попередження за офтоп :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я все життя прожив в Луцьку

Ну так і я прожив в Луцьку все життя (вул. Тухачевського, вул. Федорова). І зараз ФАКТИЧНО -- в Луцьку, хоча юридично це не просто с. Прилуцьке, а ще й Ківерцівський район. Мало того, що батько мусив виписатись з хати, щоб його не ганяли в Ківерці за інсуліном (він діабетик), так тепер і мені виписуватись, щоб діти вчились поруч з хатою, а не в Прилуцькому?

Я вважаю, що якщо дітей возять з інших сіл/міст в школи в Луцьку, значить це проблема шкіл якраз в тих містах/селах, і вирішувати її потрібно не забороною ходити в інші школи, а підвищенням рівня тих шкіл, в які батьки дітей водити не хочуть. Якщо я буду знати, що найближча до мене школа не зможе дати моїм дітям потрібних знань, то я повезу їх в ту школу, де такі знання дадуть (знання, а не папірець з оцінками).

А за твоєю логікою, потрібно і у ВУЗи заборонити поступати абітурієнтам з інших міст, бо ж тут і луцькі всі не поміщаються.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

комунальні тарифи прилуцькі, ціни на ел.енергію прилуцькі, податки прилуцькі, хороми київські, діти луцькі...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Немає різниці де ви проживаєте чи зареєстровані. Школа мусить прийняти дитину. Якщо ж директор школи відмовляє, то дійсно, необхідно вимагати письмову відмову з поясненням причин такої...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Скажіть, будь ласка, чи має право школа не зарахувати мою дитину в 1 клас тільки через те, що немає луцької прописки? Ми знімаємо житло і документи занесли до школи нашого мікрорайону.

А якщо не секрет, яка школа відмовляє? Останні роки набір в перші класи здійснюється перш за все з мікрорайону. Тому відмовляти можуть у переповнених школах. Думаю, у менш насичених повинні прийняти.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

бабла хочуть

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

паршиво вчиться Ваш знайомий на юридичному.

І по суті - shevchenka, ВИ МАЄТЕ ПРАВО ВІДДАВАТИ ДИТИНУ В БУДЬ-ЯКУ ШКОЛУ УКРАЇНИ ЗА ВЛАСНИМ БАЖАННЯМ.

І школа ніяких паперів (чи то прописки, чи то якоїсь оренди) вимагати не має права.

Це 100%.

Максимум, який може бути юридичний "підводний камінь", якщо Ви переводите дитину з однієї школи в іншу, то в першій, для того, щоб віддати Вам документи, можуть попросити довідку-підтвердження з другої школи, що Вашу дитину дійсно туди приймуть. В школах в курсі про такі довідки.

Ну, але це вже не Ваш випадок...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

комунальні тарифи прилуцькі, ціни на ел.енергію прилуцькі, податки прилуцькі, хороми київські, діти луцькі

Помиляєшся, всі тарифи міські, хороми тебе не стосуються, але тут це офтоп, розмова не про те.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Коли я писала заяву про прийняття моєї дитини в перший клас, то мені в школі пояснили так: в першу чергу вони зобов"язані прийняти усіх дітей, які проживають в мікрорайоні за яким закріплена дана школа. Далі, якщо бажаючих буде більше ніж мсць у перших класах, то рейтингова система. Оберуть тих, хто краще підготовлений. Дитина здавала вступну співбесіду. Все нормально, вчимося там, де хотіли.

Жодних документів, про місце реєстрації дитини у мене не вимагали. Записали з моїх власних слів. В класі у нас є дітки з різних мікрорайонів міста і декілька діток з навколишніх сіл.

Доречі, перші класи вже були фактично набрані в лютому-березні.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

...Доречі, перші класи вже були фактично набрані в лютому-березні.

а що означає "фактично набрані"? :) ЩО з цього випливає?

І хто це сказав? секретарка в тій школі, куди Ви здавали документи? Вона знає про всі школи?

Документи можна здавати хоч 31 серпня.

...вступна співбесіда, конкурс на місце, рейтингова система... пристрасті то які! Може потрібно уточнити, в яку "елітну" школу віддавали? ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Оберуть тих, хто краще підготовлений.

??? Смішно.Знаємо ми як в Луцьку (місто на ІІІ місці в Україні по корупції) перевіряють підготовку і яка рейтингова система.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ (Статус документу: Чинний).

НАКАЗ

від 7 квітня 2005 року N 204

Про прийом дітей до 1 класу загальноосвітніх навчальних закладів

На виконання п. 2 ст. 18, п. 1 ст. 20 Закону України "Про загальну середню освіту" з метою забезпечення права на освіту та належної організації і проведення прийому дітей до 1 класу наказую:

1. До 1 класу загальноосвітнього навчального закладу зараховувати дітей, як правило, з 6 років.

2. Прийом дітей до 1 класу загальноосвітнього навчального закладу (крім спеціалізованого) здійснювати на безконкурсній основі, як правило, відповідно до території обслуговування. (як правило, а не виключно).

3. Для зарахування дитини до 1 класу батьки або особи, які їх замінюють, подають заяву на ім'я директора загальноосвітнього навчального закладу, копію свідоцтва про народження дитини та медичну картку встановленого зразка.

4. Не допускається збирання додаткових даних про дитину та її батьків або осіб, які їх замінюють, зокрема довідок з місця роботи, проживання, про заробітну плату батьків, будь-яких даних, що свідчать про розвиток дитини та її готовність до систематичного навчання в школі.

5. При прийомі дитини до 1 класу є неприпустимими проведення тестувань, співбесід, екзаменів тощо з перевірки її знань щодо засвоєння навчально-виховної програми дошкільного навчального закладу.

6. Прийом дітей до 1 класу спеціалізованого навчального закладу здійснюється відповідно до Інструкції про порядок конкурсного приймання дітей (учнів, вихованців) до гімназій, ліцеїв, спеціалізованих шкіл (шкіл-інтернатів), затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України від 19.06.2003 р. N 389, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 04.07.2003 р. за 547/7868).(в Луцьк ліцеїв та гімназій вже напевно більше ніж звичайних шкіл).

7. Наказ про зарахування дитини до 1 класу загальноосвітнього навчального закладу видає директор на основі поданих документів, як правило, до початку навчального року.

8. Відповідно до Інструкції з ведення ділової документації у загальноосвітніх навчальних закладах на кожного учня-першокласника оформляється особова справа.

9. Визнати таким, що втратив чинність, наказ Міністерства освіти і науки України "Про прийом дітей до 1 класу загальноосвітніх навчальних закладів" від 06.05.2001 року N 365.

10. Опублікувати цей наказ в Інформаційному збірнику Міністерства освіти і науки України.

11. Міністерству освіти і науки Автономної Республіки Крим, управлінням освіти і науки обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій довести наказ до відома місцевих органів управління освітою, керівників загальноосвітніх навчальних закладів і забезпечити виконання його вимог.

12. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Міністра Огнев'юка В. О.

Міністр

С. М. Ніколаєнко

P.S.: Ну якщо вже на те пішло "прописки" вже давно нема, а є реєстрація місця проживання, хоча по-суті лише назва інша)))))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ЗАКОН УКРАЇНИ (Документ 3701-17, чинний, поточна редакція - Прийняття від 06.09.2011)

Верховна Рада України постановляє:

I. Статтю 18 Закону України "Про загальну середню освіту" ( 651-14 ) доповнити частиною сьомою такого змісту:

"7. Забороняється перевіряти рівень знань під час зарахування дітей до загальноосвітнього навчального закладу, крім гімназій, ліцеїв, колегіумів, спеціалізованих шкіл (шкіл-інтернатів)".

...

Президент України В.ЯНУКОВИЧ м. Київ, 6 вересня 2011 року N 3701-VI

чому я й кажу, потрібно уточнювати, яка "школа" ;)
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

чому я й кажу, потрібно уточнювати, яка "школа"

Пофігу яка

Про затвердження Інструкції про порядок

конкурсного приймання дітей (учнів, вихованців)

до гімназій, ліцеїв, колегіумів, спеціалізованих

шкіл (шкіл-інтернатів)

..................

1.4. У конкурсному відборі (конкурсі) можуть брати участь

діти (учні, вихованці) незалежно від місця проживання.

...................

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

difoto, ну да, я ж так і написав в 14-му пості, що стосовно місця проживання, то без різниці.

:) А це я стосовно "конкурсів"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...