Перейти до змісту

Пра дизеля

b0rg

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Ярчик угадал :)

Катализатор без обдува перегревается и накрывается.

А насчет заменить - то это самый дорогой элемент выхлопной системы(платина там, йопта!)

Опубліковано
О! Кстати, а кто в курсе, почему производители не рекомендуют прогревать машину более 1-2 минут, также не приветствуется вообще работа на холостом?

Shkoder - молчи :)

Не знаю как по научному, но я с прогревом не заморачиваюсь. Летом - завёл и поехал потихоньку около 1 км, а потом как сложится. А зимой смотрю на обороты движка и расход топлива на холостом. Скажем так --- летом у меня при пуске холодного движка комп показывает 900 оборотов и 0.4л расход, зимой 1100 оборотов и 1.7л расход. Так вот, я просто жду пока спадут обороты и расход станет 0.6 - 0.8 и начинаю потихоньку ехать ---- вот и весь прогрев. На это уходит от 2 до 5 мин.

якщо в тебе тачка з нуля і всього один чи два роки - це не показник, а ось коли ти при такій їзді протримаєшся років з 10-15 і все буде гуд ось тоді і справді виходить, що дизеля прогрівати не потрібно.

Поради даються для автомобілів, яких хочуть експлуатувати більше 10 років і проїхати до 1000 000км без всяких більш-меньш значних ремонтів, тобто поради актуальні в більшості своїй для країн третього світу, а на нульову тачку прокладка між рулем і сидінням десь з три роки не впливає, а далі починається.

Опубліковано

А насчет заменить - то это самый дорогой элемент выхлопной системы(платина там, йопта!)

його просто потрібно очистити від

платина там, йопта
і спокійно собі прогріватись далі, ну це якщо ти не в якійсь екологопросунутій секті пастором підробляєш, а якщо вже екологія з принципу заїла, то для початку потрібно покидатись під колеса мазам-камазам-кразам-газам-зілам, бо в порівнянні з ними моя цедеішка дає природі чистий ковток повітря :D
Опубліковано

Ярчик не угадал. Ярчик знал :)

Вартість заміни оригінального каталізатора - порядка 800-1000 дол. Комплект хорошої гуми коштує так само.

Заміна неоригінального - 300-500 у.о. Крім того, народ застосовує замість каталізаторів якісь "пламєгасітєлі" - що взагалі порівняно копійки коштує.

Зубів боятися - в рот не давати. Я давно перестав трястися над технікою: переводжу вінти в сплячий режим (мну пох, що цикли старт-стоп скорочують їм життя), не купую чохли на мобілки (хай труться, не така велика проблема), беру з собою КПКшку в ванну почитати анекдоти, не парю собі моск з приводу оберігання двигуна в авто. Я не піддаю техніку спеціальним випробуванням типу фоткати під дощем або залишити мобілку в авто на морозі, чи перти кілометри на на 5000-6000 оборотів... Машинка справно проходить ТО, заливаються хороші масла, і стараюся заправлятися виключно на ОККО. Але трястися над залізячками я не збираюся. Техніка повинна працювати для мене, і для мого комфорту, а не я - для неї.

Опубліковано

Никада не менял катализаторов :)

Вваривается вместо него кусок трубы от старой выхлопной системы и дасвиданья.

Вот была у меня хонда цивик, так там выхлопная идет под днищем такими матюками, шо п%дец. С помощью двух комплектов жигулевской выхлопной и дяди сварщика энто дело порезалось, сварилось под нужным профилем и адьё! В итоге вместо 1400 баксов за оригинальную обошлось это в 300-400 грн вместе с работой :)

Опубліковано

Нема потреби прогрівати машину на холостих обертах. Толку від цього небагато. Як вже вище писалося, підвищується спрацювання і таке інше. Достатньо дати моторо попрацювати, щоб він не глох, нормально реагував на педальку і можна трогатись. Зрозуміло, що відразу давати великі навантаження не можна. Проїхати трохи на другій-третій передачі. Так двигун прогріється значно швидше, ніж на холостих і масляне голодування менше на ньому скажеться.

Опубліковано

Заправлялись до недавнього часу на Лукойлі. 6 числа цього місяця поїхав колега в відрядження. До Житомира. Попередньо дозаправився та доливши 2 літри 80 в бак. Їхав туда-назад 16 годин. 20-30 км/год. В Житомирі було -18. Добре, що колеги їхали з Києва. Притарабанили на шнурку. А зранку -5, машинка завелась і намана все. 78 їхав. Більше не дозволяв КоАП...

Опубліковано

ну ця тема просто ламає стереотипи, я до сьогоднішнього дня думав що прогрів то головне для початку, а тут така штука, подякував за інфу, але занадто вона якась революційна, ІМХО істина десь по середині, прогрівати потрібно десь до 5хв і спокійно валити на роботу, що я і роблю -_-

Опубліковано

Я прогреваю до +10(по БК) и вперед. Просто если ехать сраху с -5 то обороты сами рвуцца ввысь :) Газ отпустил, а машина ускоряется :)

Опубліковано

Неа.

Это я про прогревание. Но алгоритм при прогреве аналогичный что на бензине, что на дизтопливе.

post-426-1231531256.gif

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...