Перейти до змісту

Допоможіть у виборі ОС

Portegue

Рекомендовані повідомлення

Із зручних браузерів рекомендую safari.

да і :

+1 до (k/l/x)Ubuntu

+1 до чистої ХР

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Нікого не хочу образати, в першу чергу ТС, але Хакінтош версій 10.2/3/4 вплоть до 10.4.5 (включно) ні на інтел ні на АДМ не встановлючався і на "древніх 3-х пеньках" без нормальної підтримки SSE2 та SSE3 працювати нічго не буде (це так для загального розвитку).

Ну значить сталося чудо, більше немаю як пояснити це.

http://www.youtube.com/watch?v=Q_yTg1_xAnI

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

МакОС-и вжедавненько розробляють свої ОС-и для х86 ПК.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо на базі Linux - то Lubuntu (http://lubuntu.net/, середовище LXDE жре меньше ресурсів ніж Gnome 2 і KDE 4) або Xubuntu (http://xubuntu.org, середовище XFCE теж легше за Gnome і KDE 4)

Не рекомедував би Lubuntu тільки із-за однієї ну дуже неприємного глюка там проблеми з переключенням розкладки клавіатури... і для того щоб зробити нормально то будуть танци з бубном (повірте знаю що кажу бо встановлював на робочий ноут.... ).... А так гарно працює все літатиме (окрім центру програм бо він страх як глючить і завантажує систему)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

із лінуксів Runtu, або Mint.

але найкраще у вашому випадку поставити windows xp professional sp3 оригінал.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Нікого не хочу образати, в першу чергу ТС, але Хакінтош версій 10.2/3/4 вплоть до 10.4.5 (включно) ні на інтел ні на АДМ не встановлючався і на "древніх 3-х пеньках" без нормальної підтримки SSE2 та SSE3 працювати нічго не буде (це так для загального розвитку).

Ну значить сталося чудо, більше немаю як пояснити це.

http://www.youtube.com/watch?v=Q_yTg1_xAnI

ем-м-м ....... я б не писав того, що не знаю

Хакінтош у мене домашня і частково робоча система з 2009-го року. Як вона працює і на чому я дуже добре знаю

Сцилко для вивчення ТС

1d7e956b7cf4b19476794c9d7cfe075bc1ee60145159521.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Попробуйте Linux Mint http://blog.linuxmint.com/?p=2263 для ваших цілей в самий раз...

Хороший лінукс, на даний момент по популярності на першому місці якщо вірити сайту http://distrowatch.com/

Скачати його можна тут http://www.linuxmint.com/download.php Самий шустрий з інтерфейсом XFCE.

Десятка самих популярних лінуксів:

post-6631-0-66428400-1362500409_thumb.jp

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хай так. Ось і на 3у пеньку приклад.

Дякую всім хто відписались, поки буду пробувати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

фейк

для роботи 10,4,6-11 треба підтримка інструкцій sse2 яка була тільки в пентіум 4 (починаючи з 2000 року) і і наступних інтелах і АМД

.... і кому я щось пробую доказати, якщо людина (яку напевно забанили в гуглі) задає такі питання про які ішлось в першому пості. Я не хочу Вас образити, але якщо Ви крім вЄндов і "великої кількості вкладок (10-15)" нічого не бачили то розказувати про інструкції процесорів та хардвару для роботи OS X взагалі безполєзно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Kubuntu 12.10

Як на мене то вона буде заважка для даних пк... як не як KDE досить вимогливе і вимагає наявності досить продуктивних комплектуючих і хорошої відеокарти... Імхо

Вже краще Lubuntu для таких цілей.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Kubuntu 12.10

Як на мене то вона буде заважка для даних пк... як не як KDE досить вимогливе і вимагає наявності досить продуктивних комплектуючих і хорошої відеокарти... Імхо

Вже краще Lubuntu для таких цілей.

Кубунту 12.10, в порівнянні з попередніми версіями став набагато легшим. сам з 10.04 по 12.04 сидів на Лубунту.

вчора підвернулись на півгодинки 1 гіг памяті, так система взагалі літає (в порівнянні з 512 мб) :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

фейк

для роботи 10,4,6-11 треба підтримка інструкцій sse2 яка була тільки в пентіум 4 (починаючи з 2000 року) і і наступних інтелах і АМД

.... і кому я щось пробую доказати, якщо людина (яку напевно забанили в гуглі) задає такі питання про які ішлось в першому пості. Я не хочу Вас образити, але якщо Ви крім вЄндов і "великої кількості вкладок (10-15)" нічого не бачили то розказувати про інструкції процесорів та хардвару для роботи OS X взагалі безполєзно.

Відеомонтаж, ок да.

Не хочу образити, але вмійте адекватно сприймати власну неправоту, а не переходити на байки а-ля "я маковод в 10 поколінні".

Про перший пост: якби крім "вєнди" я більше нічого не бачив, то, напевне, не шукав би і альтернатив, чи як?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

це не відео монтаж там просто селерон встановлений який підтримував інструкциї SSE2 (ТС Ви взагалі про таке чули чи тільки про "вкладки"(це питання риторичне враховуючі ваші пости в темі)).

я не прийшов тут справедливості в інтернеті шукати, а просто вказати деяку, а може і повну Вашу необізнаність у роботі з ПК та його залізом.

замість того щоб створювати подібні теми давно можна було б поставити на всі наявні ПК вінду або лінукс або хак(якщо це можливо) і подивитись, як воно буде працювати з "вкладками". Для прикладу,в мене в деяких знайомих компи з 512 мб озу, одноядернийм процом та інтегрованим відео і нормально працює ХР не урізана, не звєрь (чи йому подібні), а проста чиста і проблем в роботі при відкритих 10-15 вкладках нема. будь-яка з вище запропонованих ОС грамотно настроєна буде нормально працювати на Ваших ПК (виходячи з того які характеристики були описані).

В заключення дискусію можу сказати: хош вінду - став чисту ХР, хош лінукс став МІНТ або убунту або дебіан будь-який інший з графічним інтерфейсом xfce + поколупатись з настройками і все буде літати шо ппц, хош мак/хак ну тут уже потрібно, щоб було описано все по залізу (вплоть до ІД обладнання) тоді буде відомо чи можна його туда поставити, але вам ніхто не забороняє написати свої кексти або перекомілити ядро)))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

замість того щоб створювати подібні теми давно можна було б поставити на всі наявні ПК вінду або лінукс або хак(якщо це можливо) і подивитись, як воно буде працювати з "вкладками".

Так і було зроблено, просто відбирали претенденти для тесту.

це не відео монтаж там просто селерон встановлений який підтримував інструкциї SSE2 (ТС Ви взагалі про таке чули чи тільки про "вкладки"(це питання риторичне враховуючі ваші пости в темі)).

Ну я зрозумів, відео фейк, а тут якась магія, бо це ж неможе працювати :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

взагалі ще потрібно зважати на користувача який буде працювати за цим ПК тому, що не кожен лінукс потяне, якщо потрібно буде щось ще робити (на лінуск як і на мак є аналоги віндового ПЗ яке ніби то і схоже але все ж нетаке саме...... для прикладу той самий офіс) ....... нашим людям подавай вінду (тіпа те, що попроще) та і обслуговувати її простіше ІМХО

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я вже в топіку говорив про те, що користуватись буду особисто. І крім браузера та блокнота там реально нічого більше не потрібно...

Як би там не було, поки що на тесті XP SP3 GE та Mint-версія Linux.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

З власного досвіду скажу що краще "урізані" вінди не ставити. Мінт система норм (правда крутив я її останній раз півроку тому коли був реліз 11-ї версії тому зараз нічго сказати не можу)

може зараз і не порібно більше ПЗ крім браузера і якогось записника, але треба дивитись в майбутнє з перспективою (щоб потім не прийшлось все переустановлючати та перенастроювати)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 3 тижня потому...

попробуй ubuntu или минт только не последние версии. сам ставил ubuntu 10.04 на слабый комп (пеннь3,512,видио8) работала не очень.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як би я не любив Linux, але мушу визнати, що краще за WinXP на такі характеристики навряд чи щось буде

Unity, KDE - важкі середовища робочого столу, новий GNOME - це взагалі щось незрозуміле

Лишаються XFCE, LXDE, обидва люблять робити "сюрпризи"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Є такий Windows Fundamentals for legacy PCs. Це по суті врізаний ХП. Можете спробувати якщо XP не хочеться. Це творіння Майкрософту а не чергова збірка. Торенти нагуглите при бажанні

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Є такий Windows Fundamentals for legacy PCs. Це по суті врізаний ХП. Можете спробувати якщо XP не хочеться. Це творіння Майкрософту а не чергова збірка. Торенти нагуглите при бажанні

Ставив якось на дуже слабенький ноут (500 Мгц CPU/128 Мб RAM/8 Мб GPU/6Гб HDD).... воно то працювало, але якщо відкрити браузер то усьо ппц (але це був ноут слабенький). Також, може це тільки в мене, там не видкривається диспетчер задач після того як поставити російський MUI. А так все норм, якщо далеко не лізти то можна і не побачити що ця вінда не вся перекладена (не повністю русифікована)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ТС будеш тестувати ХР та Лінукс (Убунуту чи Мінт).

Відпишись, що на практиці менш ресурсомістким виявиться. (А то теоретиків тут бачу багато... :0158: )

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...