Перейти до змісту

Вирус-квартирус Webalta

Дартаньян

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Поймал сиё чудо менежерской мысли от команды поисковика Webalta.

Поисковик, вешается домашней страницей в рабочий браузер,

после чего его хр.н выкинешь.

//-----------------

Выкидывается последовательно:

- снести с реестра всё webalta;

- снести с диска все файлы с webalta;

- убрать с ярлыка запуска браузера приписку webalta.

//-----------------

Детально там: http://websound.ucoz.../2012-02-06-296

//-----------------

Пост для информации;

сейчас наблюдается весенний всплеск этой вебальты;

а я не один такой щелкунчик мЫшей.

//-----------------

© Bartek byt jak Lulek :)

Ок.

Опубліковано

В тещі був цей вірус, пів години його вичищав. Поміг третій варіант "- убрать с ярлыка запуска браузера приписку webalta." Ярлик - права кнопка- свойства - в полі обьєкт стерти приписку вебалти

Опубліковано

Розумію. В неділю мав забавку. Схоже зловив на торент-трекері чи під час скачування архіва з книжкою. Здається позбувся. Першим ділом викинув з допомогою функції "Установка/удаление програм". Потім вичистив адресну стрічку у ярлику Опери.

Опубліковано

А в оперу вгризається... як кліщ! :) Установка/удаление - удалить webalta toolbаr - питається чи удалить/оставить поисковую систему по умолчанию (галочка) - вибрати потрібне.

Ну програмкою hijack this пройтися. Все, де є Вебальта - убити.

Опубліковано

в том то і прикол що вебалти небуло були яндекс-тулбар і ще якась херня . все удалив і вебалта пропала- УРРААА!!!!

Опубліковано

Бл*я. Народ, ви як ставите проги, особливо малознайомі - ви не дивитиеся, що там питає програма? Що вона пропонує встановити?

Я розумію, що ліцензійну угоду не читає НІХТО, але кастомна інсталяція рулить!

Опубліковано

Панель управления - установка удаление программ (программы и компоненты) - там шукати.

теж так видалив...

Опубліковано

Zheny@, я читаю наприклад, але ця хєрня - це тобі не якийсь Яндекс бар, воно йде "паровозом" по замовчуванню і виявляється коли вже все встановлено...

Опубліковано

дуууже вже фрішний софт

шось типу того :)

Точно не пам"ятаю, але разок його підхопив навіть нічого не встановлюючи - просто скачавши якийсь файлик (потрібний).

Опубліковано

не факт :) Або хіба шо ізначально дуууже вже фрішний софт !

таких ще не бачив, народ в основному вибирає стандартна установка ("рекомендуется") о тут і часто ставиться по дефолту така фігня. Тому на майбутнє вибирайте користувацьку установку ("для опытных пользователей" :D). Хоча вже дістали оті яндекси бари, мейл ру і т.п., той же ж download master вже 2-а рази пропонує встановити, от перший раз познімав всі галочки, а при другому кроці установки, на автоматі, ледве не поставив :D

На рахунок вебалти, то не забудьте ще в regedit почисти все де зустрічається те погане слово :)

Опубліковано

Панель управления - установка удаление программ (программы и компоненты) - там шукати.

Не у всіх так встановлена, останні версії вебальти мають деінсталятор

Опубліковано

post-2135-0-61604900-1361876539_thumb.pn

побачив сьогодні такий сайтик..

і полюбому хтось перелякається і почне качати і встановлювати все що пропонують

а там фік зна шо може бути ))

Опубліковано

В мене також Webalta сиділа... Позбувся неї шляхом видалення з реєстру та з свойств... + до всього для пеерстраховки просканував антивірускою... Avira знайшла хробачка...

Опубліковано

В мене на роботі жіночка говорить, щось типу, що віруси комп понаходив(цей самий сайт, що вище). Вилізло вікно: щоб вилічити ваш комп!ютер, відправте певну кількість грошей, і радиться з своїми колегами, що! треба напевно відправляти. Я почув краєм вуха, підійшов до неї, та просто закрив сайт і все стало на місце. Як легко старших жіночок наїпати, таким примітивним методом, вона навіть не догнала, що це все відбувається в браузері!!!

Опубліковано

тільки в суботу з таким стикався, закрив браузер і все

Опубліковано

Zheny@, тим що ця зараза прописується у властивості ярлика і підтверджується що відать при інсталяції якогось фрішного софту галочок малувато було)))

Жодного разу не бачив щоб була галочка "изменіть свойства ярлика?" ну чи типу того.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...