Tarzanych Опубліковано 23 Лютого, 2013 в 10:45 #1 Опубліковано 23 Лютого, 2013 в 10:45 Не знав куди приліпити повідомлення, в темі про вегетаріанство все таки більше обговорення способу харчування. Спробував сьогодні, вийшло дуже вдало. Рецепт: 1. Замочити сою на ніч, годин так на 8. Одразу попереджаю, вона дуже розбухає, я вже через півтори години мусив воду доливати, так що робіть це з запасом 2. Зранку промити боби у проточній воді і злити все 3. Покласти сойку в блендер, залити кип'яченою або сирою водою так, щоб вона мінімально покривала боби, подрібнити на високій швидкості 4. Процідити густу масу через сито. Те, що не відцідилось, знову залити водою до такого ж рівня і повторити операцію В принципі можна і третій раз спробувати, але вже від четвертого точно толку не буде 5. Пропустити все через кілька шарів марлі чи щось подібне (я прав просто щільне бавовняне полотно), і відтиснути. Макуху, яка залишилась можна запросто додавати в котлети, пельмені, фарш тощо 6. Хай вас не лякає запах квасолі, доводимо наше молочко до кипіння, і він благополучно зникає 7. Останній крок - добавки. Це вже як кому подобається. Я додав цукор і ванілін Молоко можна використовувати всюди замість традиційного - до кави, у випічку Навіть йогурт, якщо я не помиляюсь, можна робити Взагалі молочне я теж вживаю, просто захотілось погратись. Смачного
serhiy.k Опубліковано 23 Лютого, 2013 в 19:46 #2 Опубліковано 23 Лютого, 2013 в 19:46 теж так роблю. Тільки кип’ячу десь 30 хвилин, тоді воно легше перетравлюється. А з кип’яченого молока можна робити тофу (соєвий сир). Молоко покипить хвилин 3, потів відставляю з вогню і добавляю сік лимона, стільки, поки не почне з’юрджуватись. тоді трохи помішую, і можна відцідити на марлю, як звичайний сир.Також можна робити соєвий йогурт. Знайома розповідала, що як закипить декілька хвилин, відставити, і як охолоне до 40 градусів, додати суху закваску, або йогурт Евіталія (можете спробувати інші) і в теплому місці лишити до 9 годин.Я соєвий йогурт ще не робив, а молочний йогурт робив так: молоко 3л кипіло хвилин 5, щоб усі чужі бактерії загинули, потім, коли воно охолонуло до теплоти, висипав туди пакет закваски, розмішував, ставив кастрюлю на ел. плитку на самий мінімум. І годин за 9 був дуже густий йогурт. Думаю, соєвий можна спробувати теж за подібною процедурою.
Olesya Опубліковано 23 Лютого, 2013 в 20:22 #3 Опубліковано 23 Лютого, 2013 в 20:22 О, дякую за рецепт! І скажіть ще, де сою купуєте?
Tarzanych Опубліковано 23 Лютого, 2013 в 21:37 Автор #4 Опубліковано 23 Лютого, 2013 в 21:37 Olesya, буває частенько на Завокзальному ринку.Я правда замовляю разом з вегетаріанськими продуктами, 400 г коштує 5 гривень
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.