Перейти до змісту

Боргова розписка

ODZER

Рекомендовані повідомлення

Одна особа позичила в мене невелику суму - 800 грн. Є розписка.

Термін, на який позичались гроші, закінчився.

При дзвінку на телефон позичальника " абонент не може прийняти дзвінок. І так вже місяць часу.

От і думаю, чи забути за ті гроші, ніби й сума невелика.

Чи подавати в суд?

Але чи варта шкірка вичинки ?

Яким чином краще це зробити?

Як виглядає алгоритм подачі заяви в суд і т.д ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

з заяви про стягнення 800 грн. потрібно сплатити 229,40 грн. судового збору)

якщо після цього Ви ще не втратили інтерес до подання позову, то розпишу)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

з заяви про стягнення 800 грн. потрібно сплатити 229,40 грн. судового збору)

якщо після цього Ви ще не втратили інтерес до подання позову, то розпишу)

дякую за відповідь. Ція сумма (229,40) мені якимсь чином компенсується боржником після рішення суду?

розпишіть, будь-ласка, детальніше процедуру. Дкмаю, це буде цікаво і корисно багатьом форумчанам.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ція сумма (229,40) мені якимсь чином компенсується боржником після рішення суду?

Судові витрати несе сторона, яка програла справу. Наскільки памятаю з ЦПК.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо Ви маєте на увазі ч. 1 ст. 88 ЦПК, то так, стороні, на користь якої ухвалено рішення, суд присуджує з другої сторони понесені нею і документально підтверджені судові витрати. Але ж спочатку судовий збір зобов'язаний сплатити позивач, а уже потім суд стягне з відповідача витрати, понесені на сплату судового збору ODZERом. Отримання судового рішення ще не означає виконання судового рішення. Якщо відоме місце роботи відповідача, то є зміст: виконавча служба надішле виконавчий лист йому на роботу і бухгалтерія вираховуватиме із з/п на Вашу користь, ну а якщо не працює...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо Ви маєте на увазі ч. 1 ст. 88 ЦПК, то так, стороні, на користь якої ухвалено рішення, суд присуджує з другої сторони понесені нею і документально підтверджені судові витрати. Але ж спочатку судовий збір зобов'язаний сплатити позивач, а уже потім суд стягне з відповідача витрати, понесені на сплату судового збору ODZERом. Отримання судового рішення ще не означає виконання судового рішення. Якщо відоме місце роботи відповідача, то є зміст: виконавча служба надішле виконавчий лист йому на роботу і бухгалтерія вираховуватиме із з/п на Вашу користь, ну а якщо не працює...

Тобто, якщо відповідач ніде офіційно не працює, то шанси отримати гроші мінімальні?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тобто, якщо відповідач ніде офіційно не працює, то шанси отримати гроші мінімальні?

виконавчий документ дійсний для пред'явлення до виконання протягом 1 року. теоретично,якщо Ваш боржник протягом року офіційно працевлаштується і виконавча про це дізнається (або Ви дізнаєтесь і повідомите виконавчу), то все може бути))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1.А хіба судові виконавці не мають права стягнути матеріальні цінності(особисту власність боржника) для передавання постраждалій стороні в якості комперсації, по рішенню суду?

2. Наскільки дійсна розписка як документ(при умові лише двох підписів)? Читав, що потрібні свідки, які обов"язково повинні розписуватись у розписці. І її потрібно нотаріально завіряти. Правда чи ні?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1.А хіба судові виконавці не мають права стягнути матеріальні цінності(особисту власність боржника) для передавання постраждалій стороні в якості комперсації, по рішенню суду?

2. Наскільки дійсна розписка як документ(при умові лише двох підписів)? Читав, що потрібні свідки, які обов"язково повинні розписуватись у розписці. І її потрібно нотаріально завіряти. Правда чи ні?

якщо воно є то стягнуть

бажано але не обовязково

одни словом якщо готові викласти близько 400 грн з яких повернеться 229,4 + .... приблизно 100,00 то можна пробувати

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

+ моральну компенсацію до 5.000, якщо не помиляюсь.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

+ моральну компенсацію до 5.000, якщо не помиляюсь.

ну якщо суді її віддасте то тоді да

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

моральну компенсацію до 5.000.

Це може бути і 500грн, і більше. Тобто можна повністю повернути кошти. Тільки грамотно роз"яснити, чому конкретно така сума.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

та подавати заяву в суд можна, можна його і виграти...

от тільки гроші повернути - (((

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

одни словом якщо готові викласти близько 400 грн з яких повернеться 229,4 + .... приблизно 100,00 то можна пробувати

а що таке "приблизно 100"?

Це може бути і 500грн, і більше. Тобто можна повністю повернути кошти. Тільки грамотно роз"яснити, чому конкретно така сума.

не вводьте людей в оману.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

не вводьте людей в оману.

З якого дива? Якщо принести довідки від лікарів(нервопатолог, психолог, психіатр, терапевт і т.д.), що у вас страшенна депресія + чеки від використаних ліків (у будь-кого серед знайомих є люди, вживаючі ліки від стресу, для зняття напруги і т.д. - від них вимагаються тільки чеки). Знаю, у суді це працює.

Liberta, вибачте, ви юрист?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо принести довідки від лікарів(нервопатолог, психолог, психіатр, терапевт і т.д.), що у вас страшенна депресія + чеки від використаних ліків (у будь-кого серед знайомих є люди, вживаючі ліки від стресу, для зняття напруги і т.д. - від них вимагаються тільки чеки). Знаю, у суді це працює.

Не варто давати таких порад - можливо ТС не схильний до шахрайства : )

Від такого підходу до життя і є всі проблеми в цій країні : )))))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Liberta, вибачте, ви юрист?

Так, Liberta - хороший і давно практикуючий юрист.

На правах модератора, Miro, пропоную Вам наступне.

Якщо Ви стверджуєте, що позичивши 800 грн. позикодавець у випадку виникнення заборгованості має право на моральну шкоду до 5000 грн., то прошу Вас це обгрунтувати.

Ось Вам реєстр судових рішень http://reyestr.court.gov.ua/

Знайдіть в ньому хоча б одне рішення, де було б стягнуто моральну шкоду до 5000 грн. при невиконанні основного зобов'язання на суму до 1000 грн.

1. Якщо знайдете і запостите сюди лінк - мій Вам ріспект.

2. Якщо не знайдете - рекомендую Вам вибачитися перед топікстартером за те, що несвідомо, але ввели його в оману, керуючись не реальним життям, а вигадками.

3. Якщо не буде реалізовано будь-який з двох вищенаведених варіантів - то буду вимушений позбавити Вас права на публікацію повідомлень на форумі строком на 7 днів (відправити у так зване РО).

Якщо принести довідки від лікарів(нервопатолог, психолог, психіатр, терапевт і т.д.), що у вас страшенна депресія + чеки від використаних ліків (у будь-кого серед знайомих є люди, вживаючі ліки від стресу, для зняття напруги і т.д. - від них вимагаються тільки чеки). Знаю, у суді це працює.

Можна подумати, що в суді сидять наївні люди, які сліпо вірять папірцю, в якому написано, що із-за неповернутих 100 баксів може розвинутися депресія вартістю в 5000 грн.

Та за тілесні ушкодження меншу "моралку" присуджують (якщо взагалі присуджують...).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Можна подумати, що в суді сидять наївні люди, які сліпо вірять папірцю, в якому написано, що із-за неповернутих 100 баксів може розвинутися депресія вартістю в 5000 грн.

Та за тілесні ушкодження меншу "моралку" присуджують (якщо взагалі присуджують...).

Та не тільки про суди і позови мова - у всіх сферах поширена ця пошесть.

Потім на форумах спливають теми про поганих лікарів, міліцію, про погані дороги - і, можливо, саме такі "прєдпренімателі" найбільше

галасують про несправедливість.

Я не стверджую що святий, але трохи якось не тойво...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не варто давати таких порад - можливо ТС не схильний до шахрайства : )

ТС справді не схильний до шахрайства, ми знайомі. Пляшку, щоправда, разом не пили, але знайомі, і гарні.

Я відштовхувався від думки, що людині усе-таки потрібно за щось жити, а 800грн ТС на дорозі не валяються. Знаю, що кажу. І якщо вже почнемо про це

проблеми в цій країні

говорити, то можливо, усе-таки варто зазирнути в історію глибше, а не зупинятись у рік 2013 на моїй скромній персоні?

Від такого підходу до життя і є всі проблеми в цій країні

Бачу, коректність не найкраща риса твого характеру. Пишу твого, тому що терпіти не можу панібратства і хамства. Тим більше, від повністю незнайомих людей. І ще. Не потрібно вирішувати за усіх людей, що у них є всі спільні з тобою проблеми.

Тепер щодо Yarchik.

Liberta - хороший і давно практикуючий юрист.

Я не можу ні вірити, ні сумніватися у тому уже по тій причині, що ми з нею геть не знайомі. І до речі. Висловлювання своєї думки на Борді вже не вітається? Звісно, якщо вона не протирічить моральним канонам деяких модераторів. Які теж люди, і теж помиляються.

Якщо Ви стверджуєте, що позичивши 800 грн. позикодавець у випадку виникнення заборгованості має право на моральну шкоду до 5000 грн., то прошу Вас це обгрунтувати.

Зачекайте, хіба я десь написав, що потрібно вимагати 5000грн? Панове, я бачу, дехто більш зіпсований, ніж здається на перший погляд! Або ви бачите ворогів там, де їх нема. Справа лиш у вашій психології, заглиблюватись у неї не маю аж ніякого бажання.

Отже, мову вів про те, що моральне відшкодування можливе до 5000грн. Закон говорить про 5000 - отже, якась надія є. Надія повернути 800(!!)грн.

моральну компенсацію до 5.000, якщо не помиляюсь

Потрібно хоч щось робити, а не стояти на місці.

Я ж ніби написав

депресія

- чи ні? Якщо її у ТС немає - отже, треба діяти якимось іншим чином, щоб повернути кошти. Мої ж поради - лише маленький інструмент, щоб справедливість була відновлена. Тому що на його місці можуть бути хто завгодно.

Якщо не знайдете - рекомендую Вам вибачитися перед топікстартером за те, що несвідомо, але ввели його в оману, керуючись не реальним життям, а вигадками.

моральну компенсацію до 5.000, якщо не помиляюсь

Знову ж таки, якщо не помиляюсь. Справа у тім, що цифра взята не зі стелі. Узято її із публічних судів. Судів, які для чогось усе-таки йдуть по ТВ у нашій країні. Багато цікавого можна узяти, їх переглядаючи. Умисне не дивлюсь, але неодноразово ставав свідком, як таким чином суддя частково погоджувалася (при наявності чеків та довідок лікарів) із сумами, які вимагали потерпілі.

Якщо не знайдете - рекомендую Вам вибачитися перед топікстартером за те, що несвідомо, але ввели його в оману, керуючись не реальним життям, а вигадками.

Якщо телевізійні передачі із судовими дебатами вважати вигадками - чому ж(і кому) тоді вірити? Так, імена там змінені, гол.герої можливо також. Але статті із КК справжні.

Якщо не буде реалізовано будь-який з двох вищенаведених варіантів - то буду вимушений позбавити Вас права на публікацію повідомлень на форумі строком на 7 днів (відправити у так зване РО).

Вдячний за тактовні нагадування, що модератори не сплять. Вирішуйте, як знаєте. Я свою позицію обгрунтував, тільки не знаю, чому я повинен і перед ким виправдовуватись? Перед людьми, які мене неправильно зрозуміли? До того ж я ніби не на суді?

І пане Yarchik, так по справедливості це Ви повинні переді мною вибачитись, а не навпаки! За те, що погано подумали про людину, знайому Вам тільки по форумі, практично незнайому людину.

Якщо Ви людина честі - не як модератор - як звичайна Людина - Ви вибачитесь. Сподіваюсь на це.

Я не обговорюю Ваші рішення як модератора - я з Вами зараз розмовляю як Людина з Людиною

Думаю, я все вже пояснив.

Та за тілесні інколи і саджають. А інколи і не саджають.

P.S. Сподіваюсь, ситуація з поверненням усе ж дійде до логіічного завершення. і кошти повернуться у гаманець

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо телевізійні передачі із судовими дебатами вважати вигадками - чому ж(і кому) тоді вірити? Так, імена там змінені, гол.герої можливо також. Але статті із КК справжні.

"Телевізійні передачі із судовими дебатами" є вигадками. Реальність - в реальних судових рішеннях, а не в "постановочних судових засіданнях", в яких беруть участь всі, хто завгодно - але не справжні судді.

Взагалі, телевізор викривлює світогляд. Причому, як видно з останнього посту Miro, викривлює настільки, що людина, яка чеше відверту нісенітницю - "бо так сказав телевізор!" - свято вірить в нісенітницю, ще й вимагає вибачень інших перед собою :)

Таким чином, Miro отримує РО на 7 днів.

Далі в темі попрошу бути більш конструктивним, і у випадку появи якихось теорій - просив би їх підтверджувати посиланнями на судові прецеденти, а не на телевізор.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну якщо провести гарно судово-психологічну експертизу що вона визнає вас повним шизоїдом, то можна навіть групу по інвалідності отримати)))

але якщо по суті то можна стягнути "копійки" по ст. ст. 625,1048 ЦКУ й якщо гарно докажете свої страждання то, може й моралка пройде невеличка по 611 ЦКУ

а що таке "приблизно 100"?

це й то значить що повернуться судові витрати й стягнення за рахунок "положених" ЦК відсотків аби 100 грн назбиралось

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...