Перейти до змісту

Свист кулера в ноутбуці

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Нещодавно придбав ноут HP Pavilion G6 - ось такий.

По замовчуванню в біосі була активна опція Fan Always On, кулер постійно крутився, що створювало хоч і не критичний, але доволі напрягаючий шум. При цьому звук від кулера загалом доволі рівний, але з ледве відчутними перепадами, які чомусь теж дратують і б'ють по вухам.

Тому вирішив поставити в біосі Fan Always On - в положення Disabled. На вуха стало значно легше, АЛЕ: коли вентилятор періодично вмикається, то саме в момент розгону чути протягом 1-2 секунд свист. Коли оберти кулера досягають свого потрібного рівня, свист зникає. І так щоразу. А оскільки процесор доволі потужний, то охолодження вмикається частенько. От і виходить "палка о двух концах" - і так зле, і так недобре. До цього користувався Asus-ом, там зайвих шумів нема взагалі. Була думка, що тут бракує змащення кулера, але ж ноутбук новий...

У зв'язку з цим хотів би отримати пораду чи почути ваші міркування (можливо, хтось з таким мав справу). Чи реально усунути цей свист? Ноут на гарантії - тому цікаво, чи зможуть, на вашу думку, щось виправити в СЦ, і яким чином? Це може бути конструкційна особливість моделі, чи дефект?

Зазделегідь дякую за поради!

Опубліковано

Є така проблема в цих моделях ( правдв рідко). Звертайсь в гарантійний СЦ (тел.771000, 771001) замінять і думаю буде ок

Опубліковано

Є така проблема в цих моделях ( правдв рідко). Звертайсь в гарантійний СЦ (тел.771000, 771001) замінять і думаю буде ок

Це тривала процедура? Як правило, таке роблять тут на місці, чи відправляють ноута кудись?

Опубліковано

Роблять на місці, просто деталь треба щоб прийшла ( 2-3 дні якщо все ок з наявністю деталей)

Опубліковано

Дякую!

Ще тільки виникає питання - чи дасть щось ця заміна кулера?

Є ймовірність, що там проблема з зазорами якимись у системі вентиляції в цілому, чи щось подібне?

Опубліковано

якщо свистить кулер то: 1. Замінять кулер, якщо проблема з охолодженням - замінять систему охолодження (радіатор)... і при тій і при тій процедурі БОНУС - змазка процесора термопастою :)

Опубліковано

Зрозуміло.

Щоправда, мав справу з деякими сервісними центрами по іншому виду техніки. По часу ремонту там була просто катастрофа.

Справа в тому, що саме зараз час без ноута для мене критичний.

Тому ще вдогонку питання: якщо звернутися з таким питанням до інших майстрів, то такого роду втручання (для усунення описаних мною проблем) понесуть за собою скасування гарантії?

Опубліковано

Тому ще вдогонку питання: якщо звернутися з таким питанням до інших майстрів, то такого роду втручання (для усунення описаних мною проблем) понесуть за собою скасування гарантії?

Так, звісно! В такому випадку, гарантійні зобов'язання знімаються, адже Ви порушете правила!

Опубліковано

Все залежить від менджера СЦ. Щоб змазати кулер , чи його замінтити - треба розібрати майже весь ноут, вийняти материнку........... так що думай сам. Поки маєш гарантію - міняй на нові запчастини .

Опубліковано

Наскільки я розумію, сервісний центр в Луцьку, який обслуговує HP і на який послався prg - це Сталкер. Хтось щось в курсі - як там щодо оперативності гарантійного обслуговування?

Опубліковано

HP по лінійці Pavilion вимагає від СЦ виконання ремонту протягом 1-го дня від постачання запчастини. Все залежить від оперативності поставки запчастин

Опубліковано

Сталкер

Вже 100 років без малого на ринку в Луцьку. :) Більше нарікань на Медію було, на Сталкер не чув. Он завіз їм гарантійного PowerCom-а. Чекаю.

Опубліковано

Буду і я везти, напевно. Вже зідзвонився, сказали що в лінійці Pavilion G6 зустрічається такий дефект, що кулер або постійно свистить, або на певних обертах (як у мому випадку).

Опубліковано

Наскільки я розумію, сервісний центр в Луцьку, який обслуговує HP і на який послався prg - це Сталкер. Хтось щось в курсі - як там щодо оперативності гарантійного обслуговування?

Міняв у них харда по гарантії. Робота і підхід сподобались. Задоволений. Щодо оперативності - все залежить від наявності комплектуючих.

Опубліковано

Приєднуюсь до позитивних відгуків щодо Сталкера. Завіз ноута у вівторок, а в четвер вже забрав з новим кулером. Приємно здивований такою оперативністю гарантійного обслуговування. І підхід до клієнта теж імпонує.

Щоправда, по лінійці Pavilion, виявляється, дійсно виставлені дуже стислі строки виконання ремонту після постачання комплектуючих - 1 день. Тому і HP молодці, буквально за день запчастина була доставлена.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...