Перейти до змісту

"Чорні" Рієлтори Луцька


Slonik

Рекомендовані повідомлення

Читаємо свіжий номер Аверс-Прес від 24 січня 2013 року.

aa44dd0371c4t.jpg

57688be64eaet.jpg

Это ужас. Хто знає цю контору?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Агентства нерухомості або Не наживається тільки ледачий

Мабуть, чи не кожен із нас хоча б раз у житті пробує поліпшити свої житлові умови, знімаючи, продаючи чи купуючи квартиру. А оскільки робить це не щодня, то й не знає про всі тонкощі такої справи. Натомість фантазія професійних ошуканців не має меж.

Йдете оглядати квартиру? Не беріть із собою завдаток!

Про шахрайські схеми та махінації із нерухомістю ми дізнаємося мало не щодня, співчуваємо потерпілим, а вже на наступний день забуваємо про те, що обачність не завадить нікому. Так сталося і з нами.

Ми з чоловіком давно мріяли про власне житло, невтомно відкладаючи на це кошти та відмовляючи собі у всіх радостях життя. І ось початок нового 2013-го року, здавалося б, впритул наблизив нас до здійснення мрії. Переглядаючи в Інтернеті оголошення про продаж квартир, ми натрапили на цікаву пропозицію. Згідно з текстом оголошення, квартира, яка знаходилася у вигідному для нас районі міста, мала площу 53 кв. м. і коштувала 40 тис. доларів. Внизу був вказаний номер мобільного телефону контактної особи, тож ми, не гаючи часу, вирішили зателефонувати і поцікавитися, чи квартира ще, бува, не продана. Чоловічий голос, який належав виконавчому директору агентства новобудов «Темп 21» у Луцьку Іванюку О. О., запевнив, що квартира ще шукає свого нового власника. Тоді ми поцікавилися, коли та яким чином можна було б оглянути житло. На це пан Іванюк запропонував оглянути квартиру майже відразу, тобто через півгодини, незважаючи на те, що це була субота, 5-го січня. Він призначив нам зустріч поблизу будинку, в якому знаходилася цікава для нас квартира. Ані під’їзду, ані поверху чи номера самої квартири ми не знали. Крім того, ріелтор попросив взяти з собою якийсь документ, що засвідчує особу і 50 гривень, бо, як виявилося, «квартирні екскурсії» для потенційних покупців агентство проводить за гроші.

Ми зустрілися з нашим ріелтором на домовленому місці й він повів нас до квартири. Коли ми піднялися на 4-ий поверх, де знаходилося це помешкання, під дверима вже юрмилася купка людей, які начебто також виявили бажання оглянути цю квартиру. Цікавим залишається той факт, як ці люди потрапили до під’їзду, якщо на вхідних дверях встановлено домофон, звідки дізналися точну адресу квартири, яка продається, і чому ріелтор не призначив їм зустріч у тому ж місці, що і нам. У зв’язку з цим можна припускати, що черга під квартирою могла бути підставною.

Незважаючи на чергу, пан Іванюк повів нас оглядати квартиру першими. Зайшовши у помешкання, ми побачили там старшого чоловіка. Як пояснив ріелтор, це був родич власників квартири, який приїхав до Луцька погостювати і заночував у квартирі. Сам чоловік із нами не розмовляв, тому на всі питання, які виникали у нас під час огляду нерухомості, відповідав ріелтор.

Чесно кажучи, квартира нам сподобалася. Ріелтор це відразу помітив, тому, аби підштовхнути нас до конкретних рішучих дій, повідомив, що ми маємо час подумати над пропозицією придбання цього житла, а нині він поспішає, бо за дверима його чекає черга інших потенційних покупців. Це спрацювало, як певний психологічний прийом. У мене і мого чоловіка виникла думка про те, що ми можемо втратити цей об’єкт, якщо на нього такий попит, тому ми заявили, що хочемо купити цю квартиру і готові внести за неї завдаток. Це відразу змінило план дій ріелтора, який забув про «живу» чергу під дверима квартири і запропонував нам пройти в його авто та поїхати в офіс для укладення договору завдатку.

Завдаток чи незаконне привласнення коштів?

По дорозі до офісу з’ясувалося, що квартира, яку ми вирішили купити, коштує не 40 тис. доларів США (як було вказано в оголошенні), а 41 тис., бо, мовляв, за 40 тис. її вже готові придбати інші люди. Однак, прибувши на місце, ми почали дізнаватися й про інші фінансові «сюрпризи», пов’язані з придбанням цієї квартири. Так, виконавчий директор агентства проінформував нас, що, окрім вартості житла, нам доведеться сплатити ще й усі витрати, пов’язані з його придбанням та виготовленням документів. Таким чином, ми повинні були сплатити 5% від вартості квартири згідно з правилом «трьох років», прописаним у Податковому кодексі України. Ріелтор запевнив нас, що квартира, яку ми хочемо придбати, перебуває у власності продавця менше трьох років, а отже держава розцінює це, як спекуляцію нерухомістю. Окрім цього, ми повинні сплатити 1% від вартості житла до Пенсійного фонду та 1% державного мита. А ще нам доведеться заплатити за послуги агентства нерухомості та нотаріуса (до речі, агентство переконливо нав’язувало нам свого нотаріуса, хоча згідно закону, покупець має право обрати нотаріуса, якому довіряє). Витрати на оформлення усієї необхідної документації для купівлі-продажу квартири покупець і продавець, за словами пана Іванюка, беруть на себе 50 на 50. Таким чином, загальна сума, яку ми повинні були б витратити на придбання квартири, становила 42 тис. 550 доларів США.

На жаль, такої суми у нас із чоловіком немає, тому, аби здійснити свою мрію про купівлю власного житла, довелося б «залізти в борги». Одначе чого не зробиш, аби мати свій дах над головою. Нас переповнювали емоції й ми необачно погодилися на умови ріелтора. Тож він приступив до наступного кроку – оформлення договору завдатку, отримавши від нас 1200 доларів США. Для оформлення договору чоловік (право власності на квартиру мали оформляти на нього) пред’явив ріелтору паспорт та ідентифікаційний код. Дані цих документів були використані у договорі. А оскільки договір чомусь оформлявся не із продавцем квартири, а із посередником, тобто виконавчим директором агентства, то у цьому документі ріелтор вказав ніби то дані власного паспорта та ідентифікаційного номера (але зробив це по пам’яті, не пред’являвши наочно цих документів). Більше того, у договорі він прописав завдаток у розмірі 500 доларів США, а решту 700 доларів взяв, як комісію за послуги агентства, не оформивши це документально. Договір був затверджений лише підписами обох сторін і печаткою підприємця Іванюка, хоча нижче слід було заповнити ще графу «свідки», вказавши їхні імена, прізвища, по батькові, паспортні дані, ідентифікаційні коди та затвердити це їхніми підписами. Оскільки я була присутня під час процедури передачі грошей та оформлення договору завдатку, то могла б виступити свідком у договорі, однак з боку ріелтора навіть не прозвучало такої пропозиції.

Чому ріелтори не зводять продавців і покупців

Уклавши договір, ми на радощах подалися додому. І лише на наступний день, коли розум нарешті взяв гору над емоціями, почали з’ясовувати, як же правильно купити квартиру і не потрапити «на гачок» шахраїв.

Порадившись із юристом і знайомими, які мали практику купівлі-продажу нерухомості, ми зрозуміли, що до моменту купівлі квартири слід перевірити усі необхідні документи на неї і познайомитися із продавцем. Для отримання цієї інформації ми зв’язалися із паном Іванюком і попросили зустрітися у квартирі, яку хотіли придбати. Ця зустріч відбулася, однак ані документів, ані прізвища і контактів продавця житла ми не отримали. Крім цього, ми намагалися з’ясувати точну дату, відколи ця квартира перебуває у власності продавця, щоб упевнитися в тому, чи дійсно ми повинні сплачувати державі 5% від вартості помешкання. На це ріелтор лише на словах запевняв нас, що квартира перебуває у власності господарів менше трьох років, а тому такий податок все ж доведеться сплатити. Прізвище власника він також нам не назвав, мовляв, не пам’ятає його.

Після цієї зустрічі з виконавчим директором агентства ми так і залишилися без необхідної для нас інформації. Це почало насторожувати. Ми постійно переглядали нові пропозиції про продаж квартир в Інтернеті і через кілька днів натрапили на «гаряче» оголошення, у якому йшлося про те, що квартира, за яку ми заплатили завдаток, і надалі продається. Контактний номер телефону, вказаний у цьому оголошенні, як виявилося згодом, належав дружині власника квартири, а самим власником був той чоловік, із яким ми зустрілися у квартирі в момент першого її огляду. Зателефонувавши за вказаним номером, дружина продавця запевнила нас, що квартиру вони вже не продають, бо за неї заплачено завдаток, а хто й надалі розміщає оголошення про продаж їхнього житла в Інтернеті, вона не знає. Зізнавшись, що ми і є тими людьми, які сплатили завдаток, жінка розповіла нам чимало такого, після чого варто було задуматися над тим, чи купувати цю квартиру через посередника. Так, приміром, ми дізналися, що квартира перебуває у власності продавця із жовтня 2008-го року, а отже ми не повинні сплачувати 5% від її вартості державі (згодом ріелтор запевнив нас, що помилився, але 5% ми таки маємо сплатити, бо власник квартири у минулому році продавав земельну ділянку, яка прирівнюється до нерухомості). Крім цього, жінка зізналася, що із 41 тис. доларів США, яку ми мали сплатити безпосередньо, як вартість самої квартири, власник отримає лише 38 тис. доларів. Тож поставало питання, куди буде спрямовано ще 3 тис. доларів? А коли ми запропонували придбати у власника квартиру без посередників, щоб не переплачувати зайві гроші комусь в кишеню, жінка сповістила, що вони не можуть розірвати договір із цим агентством, оскільки доведеться сплатити суворі штрафні санкції, бо вони по необачності підписали Эксклюзивний договір з даним агентством.

У результаті ми з чоловіком прийняли рішення відмовитися від купівлі цієї квартири і сповістили про це ріелтора. На черговій зустрічі з ним ми розповіли про власні «розслідування» і попросили його віддати 700 доларів, які він взяв, як комісію за свої послуги, а 500 доларів, оформлені як завдаток, ми погодилися втратити безповоротно. Однак в момент нашої зустрічі ріелтор заявив, що не може віддати гроші, бо йому треба подумати над цією пропозицією. Ми погодилися зачекати ще 2 дні. Через 2 дні посередник зателефонував нам особисто і запропонував обдумати, за яку ціну ми будемо готові придбати квартиру, що нас зацікавила. Оскільки нас влаштовувала ціна, вказана в Інтернет-оголошенні, тож ми сповістили ріелтору, що будемо згодні придбати житло за 40 тис. доларів США. Проте на цю пропозицію пан Іванюк не погодився і почав переконувати, що оптимальна ціна квартири – 41 тис. доларів (включно з виготовленням усіх документів та оплатою послуг агентства і нотаріуса). Таким чином, вартість квартири, яку ми хотіла придбати, знизилася на 1550 доларів США, тож ми вирішили не втрачати свій шанс і знову дали згоду на придбання нерухомості.

Але до моменту самої купівлі у нас ще залишався майже тиждень, тому ми й надалі вивчали законодавство та намагалися всіляко убезпечити себе від різноманітних махінацій. В результаті з’ясувалося, що навіть якщо власник квартири продавав земельну ділянку, але зробив це у минулому календарному році, то 5% від вартості квартири сплачувати не потрібно. Крім цього, непотрібно сплачувати й 1% у Пенсійний фонд, оскільки громадяни, які купують житло вперше, звільняються від сплати цього збору. Недовіра до ріелтора, який очевидно хотів нажитися на наших грошах, все ж взяла гору і ми остаточно відмовилися від купівлі житла. У телефонній розмові з нами виконавчий директор агентства сказав, що йому набридло вислуховувати наші відмови й він категорично відмовляється віддавати нам будь-які кошти. Таким чином, ціна помилки коштувала нам 1200 доларів. Зате у майбутньому ми обходитимемо агентства нерухомості десятою дорогою.

P.S Ми зателефонували до продавців квартири і поцікавилися , чи їм був переданий завдаток у розмірі 500долларів який ми сплатили згідно з договором. Як запевнила дружина власника квартири, ані вона, ані її чоловік не отримали від ріелтора ні копійки.

Якщо Ви також зіткнулися із махінаціями з боку агентств нерухомості, повідомляйте про це редакцію газети «Аверс-прес».

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Щодо агентства Темп-21 , сусіди шукали квартиру щоб зняти , теж звернулися до них . Гроші взяли близько 400 грн за "послугу" і сказали ми Вам зателефонуємо. Правда там був не " герой роману" що в статті , а якийсь вроді як Вадим звали, може звичайний робітник. Пройшло близько тижня , ніхто не телефонує. Вони самі їх набрали, а ті ледь згадавши, дали 2 номери , зателефонувавши на які , власники сказали що взагалі не здають і не давали свої номери ні в які агентства. Діло закінчилось скандалом, а квартиру вони знайшли аж на Володимирській, хоча хотіли значно ближче. Таке враження що агенства беруть бази номерів зі стовбів на вулицях і самі навіть не перевіряють що там і як там, а грошики ой як люблять брати! А постраждалим в статті я б радив звернутися в прокуратуру, то шахрайство. Ми як квартиру купляли, то покупців бачили в момент договору завдатку який оформлявся на їх імя, а це аферист якийсь як і все це агентство.

помоємо це воно - http://dom.ria.ua/ru/realtor-2431961.html

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Писав, пишу й буду писати! - Поки Ви будете робити передоплату "за воздух" (без наданої послуги) з Вас (нас) робитимуть лохів!

І це стосується не тільки ріелторів, а також - банків, страховиків, кредитних спілок, адвокатів, зрештою, й журналістів теж. Про держчиновників взагалі промовчу.

Ну і вчіться читати Договори, які підписуєте.

ЗІ. Щодо приведеної вище статті... Я б не називав їх "чорними ріеторами"... Після "спілкування" з такими, як правило статті писати нікому...

Просто - непорядні.

Знов таки, як написано в Меморандумі між учасниками ринку нерухомості Луцька:

  • Не використовувати некомпетентність (необізнаність) своїх клієнтів у питанні кон'юнктури цін на ринку нерухомості та незнання ними встановлених законами чи іншими нормативними актами порядку та процедури підготовки та здійснення правочинів з нерухомим майном.
  • Надавати правдиву інформацію про стан, умови і готовність до реалізації виставлених на продаж об'єктів нерухомості. (Див на нашому сайті: http://www.volyn-realty.com.ua/)

А це класичний випадок використання некомпетентності клієнта, ( в даному випадку Покупця).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

З статті: - Більше того, у договорі він прописав завдаток у розмірі 500 доларів США, а решту 700 доларів взяв, як комісію за послуги агентства, не оформивши це документально. Може я помиляюсь , але хіба можна давати гроші в данному випадку "комісію" 700 доларів , коли тобі навіть документ що ти їх віддав на руки не дають? А що якщо угода про купівлю зірветься? По порядному він мав би з цієї сумми собі взяти на пиво , а решту повернути, але я б без документів не дав би йому ні копійки

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Оплата валютою? Думаю деякі органи мають цим зацікавитись.

Не даруйте їм. Напишіть у прокуратуру - шахрайство, вимагання оплати послугу у валюті. Захист прав споживачів - не виконання умов договору.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Оплата валютою? Думаю деякі органи мають цим зацікавитись.

Не даруйте їм. Напишіть у прокуратуру - шахрайство, вимагання оплати послугу у валюті. Захист прав споживачів - не виконання умов договору.

Ага...

Органи, з прокуратурою вкупі, вже років з двадцять (ні, вже до 30-ти наближається), цікавляться валютниками під своїми вікнами.... 67e7be5823dfbe862103ec8caf5baa00.gif

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мы когда продавали квартиру, тоже имели дело с этим Темпом именно в лице О.О.Он все убеждал нас подписать договор, по которому в случае продажи нашей квартиры, даже если не через их агенство, мы заплатим им 2% от стоимости...Отказались от такого варианта. Но он продолжал к нам водить людей, смотреть квартиру....я еще думала, чего он такой добрый???Мы же договор не подписали с ними????А тут в статье читаю, что они берут с людей, которые смотрят жилье, деньги!!!!!!!!И как человек он...скажем так...малоприятный...все время говорил, что мы переоценили квартиру, тыкал носом в минусы, и убеждал снизить цену на 20000$ сходу!!!!Такой кайф был, когда он позвонил мне как то, что хочет привести покупателей смотреть квартиру, а я ответила, что мы ее уже продали...а после статьи кайф увеличился вдвое...Как же такие гады так спокойно работают и обманывают людей...еще корчил из себя кого-то, я рядом с ним не знала куда себя деть, такая надменность в глазах, а на самом деле мошенник...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мда, Луцьк то великий вулик. Зайшов вперше у цьому році на форум Луцька і здивований що прочитав про себе так як герой цієї історії був саме я. Думав що агенства чи рыйлейтори ( рієлтори)- то особи які допомагають повним профанам у цій справі і за це ми платимо їм гроші. Насправді зовсім інакше. Ми то думали що заплативши посереднику його "КОМІСІЮ" , яка доречі не така й мала ( 700 доларів чи більше в залежності від вартості квартири ) , ми будем "спати спокійно" і всі питання по квартирі ( грязна, чиста, прописані виписані, юр. нюанси він бере на себе ) Не питання хлопче, я тобі в карман особисто плачу ТВОЮ КОМІСІЮ і не торгуюсь з тобою , 700 так 700! , ТАК ЗРОБИ ВСЕ ЧИСТО ТА ПРОЗОРО! НІ...... МАЛО!!!!!!!! . На справді - це вийшла гра - обведи дурника навколо пальця і зароби на ньому як найбільше. Попали на чможника, більше я ніяк не можу сказати якщо така нездрава привязка до "легких грошей". Там ще продовження було. Продавцям він також не сподобався, він як пугало лякав їх "экслюзивним договором" на квартиру і штрафними санкціями які нібито вони йому башлянуть якщо вони відмовляться через нього її продавати в момент коли цей договір діє, простими словами - агенство буде туди водити людей поки не продасть а продавці тихо сидять і спостерігають, так як власник, чоловік який також мало тямив в питаннях нерухомості як і я, по необачності недобачив "відсотки" та підписав цей договір, а вже потім пожалів. Так і було, коли ми перший раз прийшли дивитися цю квартиру, власник стояв і кліпав очима, а він нам збрехав що то не власник а так приїхав якийсь чоловяга до власника, небуло куди дітися той заночував..Так от, вони після того як ми відмовилися купувати цю квартиру із за недовіри до рієлтора, хвать і хлопнули його - знайшли покупця з свого боку який погодився купити цю квартиру без посередника , разом з оформленням покупцю вийшло 39500 у.о, а не за 41000 як нам рахував рыйлейтор , і тим більше не 43000, які були з початку ) Продавець з покупцем без посередника пішли до свого нотаріуса якого захотіли ( Пан Іванюк тільки свого нотаріуса пропонував, яка доречі являється його ДРУЖИНА і втолковував нам , що з 2013 року ціна нотаріуса на складання договору купівлі продажу аж 2000 грн! :0165: )) Сімейний буізнес. Продавець нам розповів що пішли до першого попавшогося і він за 800 грн все грамотно зробив.)))))) А потім, як рійлейтор взнав що його лишили шматка лакомого пирога, під назвою "друга порція легких грошей", бо ж з продавця він ще 1000 у.о комісії хотів збити, ( двойна комісія з нас і з продавця) і що вони все зробили без нього і порушили умови договору - почав непристойно погрожувати їм в телефон , що він їм впаяє такі відсотки, що вони за кордон не зможуть виїхати, вони йому прямо в трубку - ВИ ШАХРАЙ- Заробили на покупцях 1200 і нічого їм не повернули і нам їхній завдаток не дали ,а він їм суд і т д і т п .. Люди старші, серце погано таке переносить, невже ти так хочеш грошей хлопчику і тобі мало? Щодо договору з ним - вsн нам дав таку фюлькіну грамоту - це договор завдатку - який він оформив на себе. Чи мав право він оформляти на себе завдаток , вказавши СВОЮ фамілію, якщо він не є власник квартири? Чи мав право він укладати його без продавця? Ото якщо буде суд - всі ці документики будуть підшиті до справи за шахрайство..

5b6debf23ac6t.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Такі і "іже с німі" чмошнікі псують репутацію усім агентствам нерухомості

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

koljangm, а ви взагалі цей договір читали? Там навіть біглим поглядом кидається в очі як мінімум те що адреса проживання "продавця" зазначена не повністю, ну і пункт про те що цей Іванюк О.О. є власником квартири. Та й купа інших неточностей, які зрештою і перетворюють цей договір у "Фількіну грамоту".

Невже вам ці 1200 доларів так легко далися що ви з ними так легко розпрощалися?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

koljangm, а ви взагалі цей договір читали? Там навіть біглим поглядом кидається в очі як мінімум те що адреса проживання "продавця" зазначена не повністю, ну і пункт про те що цей Іванюк О.О. є власником квартири. Та й купа інших неточностей, які зрештою і перетворюють цей договір у "Фількіну грамоту".

Невже вам ці 1200 доларів так легко далися що ви з ними так легко розпрощалися?

Відповів у приват. Це питання поки відкрите, доречі у нього на обличчі "гарний давній шрам" біля губи, невже цю пику хтось помяв за такі ж "справи" раніше ? ))) Також дуже не хотілося б щоб хтось у Луцьку потрапив у нашу історію, було б добре зробити рейтинг нормальних агенств, які беруть гроші "за роботу яку надають" , а не просто аби вхопити чим побільше і постійно брехати....

Ось візитна карточка ЧМШ номер 1 у Луцьку. Ці номера має знати кожен, хто шукає квартиру...

c3b63226c2bet.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 2 тижня потому...

По відношенню до ріелторів він такий самй. Не рекомендую

А можна подробніше?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 5 місяців потому...

Все таки правильно я зробила, що відкрила тему про порядні агенства. Чесно сказати, взагалі діла з агенствами не хочеться мати, але ж......

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ха-ха))) Мені ця тема як бальзам на душу))))

Я колись працювала у цього "роботодавця")))

Він постійно висловлював незадоволення, що я не навісаю на людей і не вішаю їм всяку фігню,аби переконати їх, а тим часом сидів і підраховував скільки виграє там,і там,і може то ще потрусити клієнтів, шоб на машину нову назбирати))) При чому мені заробітну плату затримував і недодавав по 100-200 грн) І ця історія не тільки зі мною була, а і з попередніми працівниками.

Шарашкіна контора, а не агенство нерухомості.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 3 тижня потому...

Якби я не порвав той "договір" що на фото - я б цього дибіла по судам затаскав би і вернув би він всі денежкі разом з своєю аферисткою дружиною нотаріусом.... Все було на эмоціях ще до того як ми остаточно вирішили з ним не працювати . Зате попереду чекає шикарна двушка 80 кв. без рієлтерів у новому бидинку за нормальну ціну як для такої! все що не коїться є до кращого! Особисто я після цього врят чи коли буду мати справу з рієлторами, да простять мене добрі рієлтори , така моя доля по життю буде - безрієлтерська )))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 4 тижня потому...

Мали неприємність працювати із агенством "Лідер +"

Хамство, жорсте витрушування коштів, кидок на кожному кроці, якщо вони памятають 2007рік і район вул.Львівської, завдяки ним втратили віру в чесних людей, загартували можна сказати наш дух і позбавили наївності та рожевих окулярів. Всім говоримо уважно читайте що підписуєте, гроші давайте тільки через нотаріуса бажано свого або деравного, примірники всіх документів лишайте у себе і бажано мати кругом свідків, не вірте їм на слово, все розвод і вибивання грошей....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...