Перейти до змісту

Акція „Українська вишиванка” на Театральному майдані

kudrom

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

звідси: http://www.lutsk.ua/embroidery.html

Українська вишиванка

Вперше у Луцьку! Акція „Українська вишиванка” на Театральному майдані у День Незалежності, 24 серпня.

Програма заходу:

13.00 – збір учасників акції

13.00-13.30 – реєстрація учасників

13.30 -13.45 – виступи творчих колективів Луцька

13.45 -13.55 –побудова фігури Тризуба учасниками акції

13.55 - 14.00 - виступ Луцького міського голови

14.00 – Гімн України

Запрошуємо усі луцькі родини прийти у вишитих сорочках і взяти участь в акції. Найчисельніші родини у вишитих сорочках отримають призи від організаторів. Під час акції буде зроблено загальне фото всіх учасників, яке потім отримає кожен учасник. Чекаємо Вас о 13 годині на Театральному майдані! Відсвяткуємо свято нації в українських вишиванках!”

Опубліковано

+1...

Хочу вишиванку!

Цікаво, кіко вона зараз вартує? В мене десь є ще дідові, але на жаль малі на мене.

Опубліковано
+1...

Хочу вишиванку!

Цікаво, кіко вона зараз вартує? В мене десь є ще дідові, але на жаль малі на мене.

Бачив в одному магазині по вул. Лесі Українки то 600 грн була, думаю дешевше буде замовити в народних майстринь :(

Опубліковано

Та можна і за гривень 300 дістати, вишивка буде пришита до звичайної матерії. Найпростіше купити у Львові на Вернісажі.

В Луцьку є біля магазину "Освіта" в центрі, якщо спускатися вниз до парку, магазинчик, називається "Вінок волошковий" ніби, там теж мають бути..

Опубліковано
В Луцьку є біля магазину "Освіта" в центрі, якщо спускатися вниз до парку, магазинчик, називається "Вінок волошковий" ніби, там теж мають бути..

Мабудь саме про цей магазин я і говорю, бо він знаходиться там де ти і пишеш

Опубліковано

Здається були ще в магазинчику біля картинної галереї на Лесі Українки, мабуть ти про нього говорив

Опубліковано
Здається були ще в магазинчику біля картинної галереї на Лесі Українки, мабуть ти про нього говорив

Найбільш вирогідно

Опубліковано

Бачила в Лондоні нашу вишиванку......ледве не заплакала, коли побачила її ціну....320 фунтів....от як оцінюють роботу українців закордоном...

Опубліковано

320 фунтов это 600 долларов.

по моему неплохо для "простой рубашки" (с точки зрения англичанина)

что тебя не устраивает?

Опубліковано

Я там був-це прикольно. Народу ого-го...

закиньте фотку тризуба, або адрес де вона вже виставлена для громадського огляду!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Опубліковано

Луцьк може попасти з цією акцією в книгу рекордів України

Бо ми перевищили рекорд, який встановився того року в Рівному на кілька десятків!!!

:)

Опубліковано

Ще трішки інформації по темі:

http://artvertep.dp.ua/bills/795.html

"Перший Всеукраїнський фестиваль національної вишивки та костюму «Цвіт вишиванки» пройде 26 серпня 2007 року у Тернополі.

----

Планується також під час фестивалю «Цвіт вишиванки» встановити новий рекорд України за кількістю зібраних у межах однієї території людей, одягнутих у вишиванки."

Це вони типу наш рекорд хочуть побити мабуть :()

а ще:

"У Тернополі впродовж чотирьох днів пасажири у вишиванках їздитимуть усім громадським транспортом безкоштовно.

Про це повідомив начальник міського управління транспорту Ігор Мединський, - повідомляє proUA.

За його словами, відповідний меморандум перевізники підписали з міською радою. «Вони охоче пристали на ідею міського голови. Чимало водіїв навіть сказали, що самі у ці дні замість уніформи одягнуть вишиванки», - розповів Мединський.

За його словами, безкоштовно людей у національних одностроях перевозитимуть 24-26 серпня з нагоди Дня незалежності, а також на День міста 28 серпня. Він зауважив, що збитків перевізникам не компенсовуватимуть, ця акція буде їхньою спонсорського допомогою місту."

Або у Львові:

http://portal.lviv.ua/news/2007/08/23/122224.html

"У Львові розпочалися святкування приурочені Дню незалежності України. В рамках святкувань у місті відзначають також День прапора і День вишиванки. Власне День вишиванки львів’яни святкують вперше і святкують доволі масштабно.

Як повідомив заступник міського голови з гуманітарних питань Василь Косів, в рамках святкування Дня вишиванки у вишивані сорочки одягли скульптури-фонтани Нептуна, Адоніса, Амфітрити та Діани на площі Ринок. Крім цього посадовці і прості працівники міської ради з власної ініціативи прийшли сьогодні на місце праці у вишиванках, популяризуючи таким чином національний стрій.

Скульптури на площі Ринок будуть одягнені у вишиванки до кінця святкувань Дня незалежності у Львові – неділі, якщо звичайно ж цьому не завадить дощ чи гроза. «Хотілося б, щоб така традиція вдягати скульптури-фонтани на Ринку і носити вишити сорочку стала традиційною у цей день», - зазначив Василь Косів."

Опубліковано

А в замку була класна вистава історична про Луцьк. Але влада її приховала від НАС - ЛУЧАН!!!

Дякую за гарну історичну виставу, яка відбулася у Замку Любарта 25 серпня о21.00-23.00 Потрапив на неї я випадково, був в цьому районі. Але прикро, що інші лучани не могли побачити її, бо в програмі її не афішували? тому потрапили на виставу лише "білі" люди - наша влада та посли іноземних держав. Та ті лучани, які випадково там опинилися. Це ганебно і неприємно з боку влади міста. Все таки влада відділяє (мяко кажучи) себе від лучан. Бо на таку виставу лучани заслужили. Далі без коментарів...

Опубліковано
Подробнее плз...

25 серпня (субота) 21.00-23.00 в Замку Любарта відбулося театральне дійство про історію міста, замку Любарта. Все було супер. Велика трупа акторів, костюми, декорації - все було супер.

Показали історію від часів язичництва і до наших днів. Язичницький період, Володимр і християнизація, собор монархів у 1429 році (були всі монархи в костюмах), козаччина, друга світова війна, бійці УПА. Все супроводжувалося світловими, звуковими ефектами, розповідями, піснями, танцями. Така собі вистава. З салютой в кінці. Також справжні майстри під час дійства намалювали ікону (великих розмірів), замок Любарта, гончар змайстрував три глечики, а ковалі хомут, дівчата сплели соломяного коня, на якого в кінці начепили хомут (не дуже вдалий елемент - ніби захомутили вільного коня). Всі майстри це робили на фоні вистави.

Дійсно було супер.

Було багато стільців, на яких сиділи наші "владні" мужі та жінки, також були гості з-за кордону. Пускали по запрошеннях, хоча потім можна було зайти без проблем. Але людей було дуже мало (крім "влади" чи то "культурної еліти").

У афішах, програмі свята ані слова про цей захід - ні СЛОВА. Тобто свідомо приховано від ЛУЧАН це дійство. Ніби лучани - це відброси, які не достойні бути там. Хоча напевно навпаки мало б бути.

Хоча б на слідуючий день ще раз провели для лучан це дійство, якщо "владі" неприємно бути з людьми. Та нам і теж було б так ліпше :)

ОТ ТАКА ОТ ПРИГОДА

Вже несхвальні відгуки на цей факт і також ві самих акторів.

Такі новини.

Опубліковано

"Показуха націоналізму до добра не веде, були фани і лишились, тільки декорації міняються, стрілять усіх". С. Бандера. (децл змінено ;) )

Опубліковано

Зміст вистави не має значення. Важливе відношення влади до жителів міста.

Якби то все було на дачі якогось "мужа", а то все було в замку Любарта, в День МІСТА ЛУЦЬКА, в День незалежності. 2 години масштабного шоу.

Вміло замаскували все.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...