Jump to content

медичні училища/коледжі

Skorpio76

Краще медучилище  

23 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted

Знайомі планують навчання дитини після 9-го класу у мед коледжі. Цікавить інформація про волинські навчальні заклади такого профілю.

Наскільки мені відомо, до таких належать Луцьке медучилище, Ківерцівське мед училище та коледж Монада.

Цікавить таке: важкість вступу, якість навчання, вартість навчання, умови навчання, наявність гуртожитку (дитина не з Луцька), додаткові витрати на екзамени (чи вони неминучі, чи можна вчитися і без них).

Якісь особливі поради і застереження можна і в приватле листування (ПЛ).

Posted

є ще (точніше був) Володимир-Волинський медико-технічний коледж. Почитайте про нього тут.

Posted

напевно, питання описані у даній статті, було б добре уточнити у вказаних Вами навчальних закладах

Posted

Саме простіше вступ і навчання в * Монаді* .. екзамени обходяться коробкою цукерок або коньяком Оплата дуже висока незнаю як зараз но рік назад був близько 10 000 в рік...

В базовому ти заплатиш ту суму при вступі (+сесія).. це давно нікому не секрет...

Posted

Для "паперу" або подільшої роботи фармацевтом - "Монада", все спрощується, для іншого - Луцьке/Ківерцівське медучилища. ПОКИ ЩО там дійсно вчать. В Ківерцівського точно знаю ще й гуртожиток є, і практика в них наближена до справжньої. Все сказане чисте ІМХО, до закладів жодного стосунку не маю, крім спілкування із випускниками/роботодавцями.

Posted

Однозначно в Ківерці або Луцьк. Вчать 100 %. В Ківерці легше поступити (домовитися за вступ), тому багато з Луцька їздять туда навчатися... Щоб поступити чи в одне чи в інше на платну форму - потрібно шукати виходи через кого можна домовитися...

Монада - останній варіант. Якщо потрібна тільки корочка - можете рекомендувати...

Posted

Моя сестра вчиться на на 3-му курсі Луцького медучилища.http://www.lbmk.lutsk.ua/achievement/ Поступала після 11 класу Дуже добре здала ЗНО, тому її забрали туди з руками і ногами, не заплатили ні копійки. А далі почався якийсь жах. Розказую по-пунктах:

1. Навчальний процес організований жахливо. Ніхто, ніколи не знає, які мають бути пари, про все дізнаються в останній момент, велика перерва, на які б студенти мали б поїсти витрачається на розїзди, тому що ставлять практику у лікарні. В результаті в сестри є гастрит та гастродуоденіт зароблений за рік навчання.

2. Особливо мені "подобається" ставлення дуже багатьох, (не скажу всіх) викладачів до студентів. Поваги нуль. Мені, як людині , яка закінчила ВУЗ (до нас звертались на Ви, інколи навать по-батькові:)) було дико чути, як до студентів звертаються по -хамськи. Фрази типу: ВИЙДИ! ЧОГО ТИ ПРИПЕРЛАСЬ! ТУПІ!!! Могли порвати зошит, або ще щось цікавіше.

3. Практика в лікарні. Половина занять в мед училищі - це практичні заняття. Здавалося б дуже добре, але ж ні. І тут "приколи"...На першому курсі дівчат -студенток завели у хоспіс, показали, так сказати, реалії роботи медичної сестри. Показали жіночку з раком матки у якої "там" уже нічого немає, крім ями з гноєм, і сказали зробити промивання. Половина студенток зомліли при показі, ще частина побігло в туалет. Дві дівчинки тільки залишилося, вони і робили промивання. Далі цікавіше : майже півтора року в них частина прктики відбувалася у підвалах обласної лікарні, звідки доба лікарка не відпускала студенток в туалет. Там холодно, сиро + там же зберігається скляна тара з під глюкози та ін. розчинів для крапельниць. Сморід, самі розумієте, а сидять вони там по 3 і бідьше годин.

4. "Взятки". В основному не беруть, сестра вчиться добре, тому особливих проблем не було. Та є викладачі, як наприклад, цього семестру,яким не дати неможливо. Доводить студентів до того, що вони перездають кожну тему, а на кожну перездачу потрібно зявитися з новорічною іграшкою ручної роботи та коробкою цукерок (Фереро чи Рафаело,як мінімум).

5. Навчальні корпуси- жахливі. Більше нема чого сказати, крім того, що в одному з них недавно сталася пожежа.

І це тільки частина тих жахів, які там відбуваються.

Потрібно відначити і плюси:

• Чудова викладач з англійської мови прфесійного спрямування.
  • Зявились молоді викладачі, які ставляться до студентів так, як ставились, напевне, до них самих у ВУЗах. Виховані, професійні, інтелігентні,дають реальні знання.
  • Практика у деяких лікарів дійсно ПРАКТИКА. Студенти саме у них здобувають свої прфесійні навички.

Вибачте, що стільки тексту - наболіло. :_08: Писала швидко, так що сумбурність думок і граматичні помилки в наявності, та суть лишається незмінною. Ні за яких умов я не хотіла, щоб там вчилась моя дитина)))

Posted

Зорієнтуйте з актуальною вартістю навчання і розмірами інших можливих витрат.

3 лютого о 12 год День відкритих дверей у Луцькому мед, сама туди збираюся, бо маю випускника після 9 класу, який хоче тільки в мед. Знаю одне: нереально постукпити без каналів та долярів. Два роки назад це коштувало 3 тис.дол. А щодо Монади справді останній варант. Сама знаю наскільки тупі діти там вчаться, тай маю там знайомих стоматологів тав заступника. Тому чула як приходять на перездачу і елементарного не знають..

Додам: в Монаді ціна навчання залежить від майбутньої професії, 10-12 тис. Вчилися там дві племінниці та племінник. То тільки племінник робить по спеціальності, бо хотів з дитинства бути лікарем. Дівчатам це тільки для галочки та якоїсь спеціальності.

Для вступу у державний вуз потрібно знати добре біологію не тільки шкільну програму, але трохи більше і глибше.

Posted

поступайте в Киверцовское ЦПХ.

(знакомая абревиатура?) :D

нормально там учат,и практика реально полезна,если захотеть практиковаться.

В районной больнице всегда нужны практиканты, я в той больнице всегда уроки прогуливал,рядом со школой, и в любой момент можно зашариться,если кто вздумает спалить кантору. :)

Posted

Моя мама працює сестрою медичною вже більше 20 років.....

я не хотів би щоб мої діти здобували дану професію, хіба що буде якесь "дуже ласе місце для роботи"

і платити 10 000 грн за середню-спеціальну ?? Цей світ реально з"їхав зглузду....

я вчусь в СНУ а це ВИЩА освіта і плачу за рік 8640грн!

Якщо вже дійсно дитина хоче зв"язати своє життя з медициною то нехай повчиться ще 2 рочки і поступає в МедУніверситет!

Лікар це вже не медсестра...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...