Перейти до змісту

медичні училища/коледжі


Skorpio76

Краще медучилище  

23 користувача проголосувало

Ви не маєте дозволу голосувати в цьому опитуванні або переглядати його результати. Будь ласка, войдите або зареєструйтесь для можливості голосування у цьому опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

Знайомі планують навчання дитини після 9-го класу у мед коледжі. Цікавить інформація про волинські навчальні заклади такого профілю.

Наскільки мені відомо, до таких належать Луцьке медучилище, Ківерцівське мед училище та коледж Монада.

Цікавить таке: важкість вступу, якість навчання, вартість навчання, умови навчання, наявність гуртожитку (дитина не з Луцька), додаткові витрати на екзамени (чи вони неминучі, чи можна вчитися і без них).

Якісь особливі поради і застереження можна і в приватле листування (ПЛ).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

є ще (точніше був) Володимир-Волинський медико-технічний коледж. Почитайте про нього тут.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

напевно, питання описані у даній статті, було б добре уточнити у вказаних Вами навчальних закладах

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Саме простіше вступ і навчання в * Монаді* .. екзамени обходяться коробкою цукерок або коньяком Оплата дуже висока незнаю як зараз но рік назад був близько 10 000 в рік...

В базовому ти заплатиш ту суму при вступі (+сесія).. це давно нікому не секрет...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для "паперу" або подільшої роботи фармацевтом - "Монада", все спрощується, для іншого - Луцьке/Ківерцівське медучилища. ПОКИ ЩО там дійсно вчать. В Ківерцівського точно знаю ще й гуртожиток є, і практика в них наближена до справжньої. Все сказане чисте ІМХО, до закладів жодного стосунку не маю, крім спілкування із випускниками/роботодавцями.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Однозначно в Ківерці або Луцьк. Вчать 100 %. В Ківерці легше поступити (домовитися за вступ), тому багато з Луцька їздять туда навчатися... Щоб поступити чи в одне чи в інше на платну форму - потрібно шукати виходи через кого можна домовитися...

Монада - останній варіант. Якщо потрібна тільки корочка - можете рекомендувати...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Моя сестра вчиться на на 3-му курсі Луцького медучилища.http://www.lbmk.lutsk.ua/achievement/ Поступала після 11 класу Дуже добре здала ЗНО, тому її забрали туди з руками і ногами, не заплатили ні копійки. А далі почався якийсь жах. Розказую по-пунктах:

1. Навчальний процес організований жахливо. Ніхто, ніколи не знає, які мають бути пари, про все дізнаються в останній момент, велика перерва, на які б студенти мали б поїсти витрачається на розїзди, тому що ставлять практику у лікарні. В результаті в сестри є гастрит та гастродуоденіт зароблений за рік навчання.

2. Особливо мені "подобається" ставлення дуже багатьох, (не скажу всіх) викладачів до студентів. Поваги нуль. Мені, як людині , яка закінчила ВУЗ (до нас звертались на Ви, інколи навать по-батькові:)) було дико чути, як до студентів звертаються по -хамськи. Фрази типу: ВИЙДИ! ЧОГО ТИ ПРИПЕРЛАСЬ! ТУПІ!!! Могли порвати зошит, або ще щось цікавіше.

3. Практика в лікарні. Половина занять в мед училищі - це практичні заняття. Здавалося б дуже добре, але ж ні. І тут "приколи"...На першому курсі дівчат -студенток завели у хоспіс, показали, так сказати, реалії роботи медичної сестри. Показали жіночку з раком матки у якої "там" уже нічого немає, крім ями з гноєм, і сказали зробити промивання. Половина студенток зомліли при показі, ще частина побігло в туалет. Дві дівчинки тільки залишилося, вони і робили промивання. Далі цікавіше : майже півтора року в них частина прктики відбувалася у підвалах обласної лікарні, звідки доба лікарка не відпускала студенток в туалет. Там холодно, сиро + там же зберігається скляна тара з під глюкози та ін. розчинів для крапельниць. Сморід, самі розумієте, а сидять вони там по 3 і бідьше годин.

4. "Взятки". В основному не беруть, сестра вчиться добре, тому особливих проблем не було. Та є викладачі, як наприклад, цього семестру,яким не дати неможливо. Доводить студентів до того, що вони перездають кожну тему, а на кожну перездачу потрібно зявитися з новорічною іграшкою ручної роботи та коробкою цукерок (Фереро чи Рафаело,як мінімум).

5. Навчальні корпуси- жахливі. Більше нема чого сказати, крім того, що в одному з них недавно сталася пожежа.

І це тільки частина тих жахів, які там відбуваються.

Потрібно відначити і плюси:

  • Чудова викладач з англійської мови прфесійного спрямування.
  • Зявились молоді викладачі, які ставляться до студентів так, як ставились, напевне, до них самих у ВУЗах. Виховані, професійні, інтелігентні,дають реальні знання.
  • Практика у деяких лікарів дійсно ПРАКТИКА. Студенти саме у них здобувають свої прфесійні навички.

Вибачте, що стільки тексту - наболіло. :_08: Писала швидко, так що сумбурність думок і граматичні помилки в наявності, та суть лишається незмінною. Ні за яких умов я не хотіла, щоб там вчилась моя дитина)))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Зорієнтуйте з актуальною вартістю навчання і розмірами інших можливих витрат.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Зорієнтуйте з актуальною вартістю навчання і розмірами інших можливих витрат.

3 лютого о 12 год День відкритих дверей у Луцькому мед, сама туди збираюся, бо маю випускника після 9 класу, який хоче тільки в мед. Знаю одне: нереально постукпити без каналів та долярів. Два роки назад це коштувало 3 тис.дол. А щодо Монади справді останній варант. Сама знаю наскільки тупі діти там вчаться, тай маю там знайомих стоматологів тав заступника. Тому чула як приходять на перездачу і елементарного не знають..

Додам: в Монаді ціна навчання залежить від майбутньої професії, 10-12 тис. Вчилися там дві племінниці та племінник. То тільки племінник робить по спеціальності, бо хотів з дитинства бути лікарем. Дівчатам це тільки для галочки та якоїсь спеціальності.

Для вступу у державний вуз потрібно знати добре біологію не тільки шкільну програму, але трохи більше і глибше.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

поступайте в Киверцовское ЦПХ.

(знакомая абревиатура?) :D

нормально там учат,и практика реально полезна,если захотеть практиковаться.

В районной больнице всегда нужны практиканты, я в той больнице всегда уроки прогуливал,рядом со школой, и в любой момент можно зашариться,если кто вздумает спалить кантору. :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Моя мама працює сестрою медичною вже більше 20 років.....

я не хотів би щоб мої діти здобували дану професію, хіба що буде якесь "дуже ласе місце для роботи"

і платити 10 000 грн за середню-спеціальну ?? Цей світ реально з"їхав зглузду....

я вчусь в СНУ а це ВИЩА освіта і плачу за рік 8640грн!

Якщо вже дійсно дитина хоче зв"язати своє життя з медициною то нехай повчиться ще 2 рочки і поступає в МедУніверситет!

Лікар це вже не медсестра...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...