slk35 Опубліковано 4 Січня, 2013 в 09:20 #1 Опубліковано 4 Січня, 2013 в 09:20 Сьогодні сталась неприємна ситуація: впустив телефон у калюжу...Виключив, розібрав, просушив - і о чудо, все чудово працювало приблизно 1 годину, а потім відмовив мікрофон, ніхто не чує мене((Телефон Motorola E770, вже старий як світ (мому вже 6-ий чи 7-ий рік пішов, але ще нічого не робилось не мінялось, навіть батарейка).Хто що порадить, і скільки приблизно буде коштувати замінити мікрофон в такому телефоні?Завчасно дякую
Dream Опубліковано 4 Січня, 2013 в 09:25 #2 Опубліковано 4 Січня, 2013 в 09:25 Дешевше якусь нову 1110 нокію купити, імхо.
Will Опубліковано 4 Січня, 2013 в 09:34 #3 Опубліковано 4 Січня, 2013 в 09:34 Шановний ТС,помилка №1 - впустив) ну, тут вже сталося, як сталося.помилка №2 - чекавпомилка №3 - вмикнувБудь-який телефонноремонтник так само сказав би як я. В разі потрапляння вологи в телефон, його треба1) вимкнути (що і зробив ТС)2) (на любителя) розібрати3) нести до майстра якомога швидше (ну, хіба що Ви самі майстер і "льогко" розбираєте його до найменшої деталі)Випереджаючи питання, ні, я не майстер. Просто в мене в сестри так само телефон здох.
flashmax Опубліковано 4 Січня, 2013 в 09:58 #4 Опубліковано 4 Січня, 2013 в 09:58 Сама головна помилка ТС - це включення телефону.Після попадання вологи до телефону - перше що необхідно, вийняти батарейку. потім нести до майстра.Вставлена батарея, негативно впливає на телефон, навіть якщо він просушений в дом. умовах. (про включення чи заряджання телефону - я взагалі мовчу) І ще - не потрібно занурювати телефон в цукор - він не допомагає, і ускладнює ремонт.Розбирати телефон - теж не слід - є висока ймовірність, підвищити ціну ремонта.Поки не розбереш - зрозуміти "фронт робіт" і ціну - неможливо. (це ж не дисплей чи шлейф замінити)автор, неси в ремонт, спочатку на діагностику.
slk35 Опубліковано 4 Січня, 2013 в 10:53 Автор #5 Опубліковано 4 Січня, 2013 в 10:53 Та я вже сам зрозумів, що дурницю зробив коли включив його (просто треба було зробити декілька дзвінків, а іншого апарату під рукою не було). Розібрав - це мається на увазі, зняв батерею, флеш-карту і сімку, а шушив його теж цікаво.. їхав в машині і теплим повітрям з повітроводів дув на нього. Ще сьогодні вдома на батареї посохне, якщо буде й надалі глючити, скоріше всього куплю нового телефона, а то цей вже й так послужив більше ніж треба
igariok Опубліковано 4 Січня, 2013 в 11:01 #6 Опубліковано 4 Січня, 2013 в 11:01 Та я вже сам зрозумів, що дурницю зробив коли включив його (просто треба було зробити декілька дзвінків, а іншого апарату під рукою не було). Розібрав - це мається на увазі, зняв батерею, флеш-карту і сімку, а шушив його теж цікаво.. їхав в машині і теплим повітрям з повітроводів дув на нього. Ще сьогодні вдома на батареї посохне, якщо буде й надалі глючити, скоріше всього куплю нового телефона, а то цей вже й так послужив більше ніж треба "Всё что ни делается - все к лучшему" " Есть повод обновить телефон
Саня Опубліковано 4 Січня, 2013 в 11:02 #7 Опубліковано 4 Січня, 2013 в 11:02 Після попадання вологи до телефону - перше що необхідно, вийняти батарейкуРозбирати телефон - теж не слід - є висока ймовірність, підвищити ціну ремонта.Повністю підтримую!І ще - не потрібно занурювати телефон в цукор - він не допомагає, і ускладнює ремонт.Краще занурювати в сіль. Вона більш ефективно сприяє витягуванню вологи.А так сеча з цукром - то ще та карамелька :-)
Spyke Опубліковано 4 Січня, 2013 в 11:37 #8 Опубліковано 4 Січня, 2013 в 11:37 Новий мікро 50- 70 грн, ну і + робота до 30
Andruha_gpz28 Опубліковано 4 Січня, 2013 в 12:53 #9 Опубліковано 4 Січня, 2013 в 12:53 Фігасє! А що це за мікрофон за 50 -70 грн ? http://mcom.com.ua/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.product_details&flypage=flypage_new.tpl&product_id=753&vmcchk=1&Itemid=135
SysR Опубліковано 4 Січня, 2013 в 12:59 #10 Опубліковано 4 Січня, 2013 в 12:59 Краще занурювати в сіль. Вона більш ефективно сприяє витягуванню вологи. А ще ефективно окислює все що окислюється, особливо коли почнуть дисоціювати залізо з міддю. Сідай, 2 бала по шкільному курсу хімії.
Саня Опубліковано 4 Січня, 2013 в 13:10 #11 Опубліковано 4 Січня, 2013 в 13:10 Нє-нє, сіль більш ефективно справляється з вологою. Особливо морська, вона ще й корисна А для відновлення доріжок можна занурити телефон в розчин мідного купоросу. Він як свіжий колір такий гарненький має ;-)
SysR Опубліковано 4 Січня, 2013 в 13:15 #12 Опубліковано 4 Січня, 2013 в 13:15 А для відновлення доріжок можна занурити телефон в розчин мідного купоросу. Він як свіжий колір такий гарненький має ;-)Мусьє знаєт толк в ізвращеніях.
Саня Опубліковано 4 Січня, 2013 в 13:45 #13 Опубліковано 4 Січня, 2013 в 13:45 Не даремне шкільний курс прослухав Літом був період, коли масово несли в ремонт топлячки після цукрових ванн. Добре ще, якщо дійсно у воді топлені, а то впаде в унітаз, потім його в цукор кинуть, напшикають D&G (Дорого и Глупо) і приносять в ремонт. Жара, піт тече, а ще як такого апарата починаєш паяти - очі вилазять. От я всім і кажу, що краще в сіль кидайте... flashmax правильно все написав. Попала вололга - першим ділом вийміть батарейку. Цим ви значно підвищите шанси на успішний ремонт телефону. Електрохімічна корозія роз'їдає начиння просто на очах. Самостійно розбирати телефон також не варто. Не маючи відповідного інструменту і навичків ви більше нашкодите і в підсумку ремонт обійдеться дорожче. Були випадки, коли замість 80 грн. ремонт вийшов в 600+ грн. При розборі пошкодили дисплей, сенсор, корпусні частини...
Spyke Опубліковано 4 Січня, 2013 в 16:26 #14 Опубліковано 4 Січня, 2013 в 16:26 Фігасє! А що це за мікрофон за 50 -70 грн ? http://mcom.com.ua/i...hk=1&Itemid=135У мну була Нокіа 5530, теж полетів мікрофон, так за новий запросили 53 гривні)))
slk35 Опубліковано 4 Січня, 2013 в 17:06 Автор #15 Опубліковано 4 Січня, 2013 в 17:06 Короче, все працює нормально крім мікрофона, чути мене тихо (десь в 2 раза тихіше стало)...
MrVes Опубліковано 4 Січня, 2013 в 17:35 #16 Опубліковано 4 Січня, 2013 в 17:35 Короче, все працює нормально крім мікрофона, чути мене тихо (десь в 2 раза тихіше стало)...Раджу заліпити динамік скотчем.Навіщо? Аби наглядно зрозуміти, що телефон пора міняти.
slk35 Опубліковано 4 Січня, 2013 в 18:55 Автор #17 Опубліковано 4 Січня, 2013 в 18:55 Раджу заліпити динамік скотчем.Навіщо? Аби наглядно зрозуміти, що телефон пора міняти.Якщо ви не помітили, я вже писав, що буду купувати новий телефон в любому випадку.
MrVes Опубліковано 4 Січня, 2013 в 19:04 #18 Опубліковано 4 Січня, 2013 в 19:04 Якщо ви не помітили, я вже писав, що буду купувати новий телефон в любому випадку.Звичайно помітив, от тільки фраза "скоріше всього" звучала якось не впевнено. Я як уявив Ваш телефон після семи років .... клавіатура стерта до контактів, на екрані ні подряпини, корпус геть як новий та й батарея ніразу не мінялась ... одним словом мені стало Вас жалко і я вирішив ненав'язливо підказати, що заплатити за ремонт цього раритету пів вартості бюджетного телу (щось на зразок Вашого, тільки без наворотів) я Вам не можу.
slk35 Опубліковано 4 Січня, 2013 в 19:44 Автор #19 Опубліковано 4 Січня, 2013 в 19:44 Звичайно помітив, от тільки фраза "скоріше всього" звучала якось не впевнено. Я як уявив Ваш телефон після семи років .... клавіатура стерта до контактів, на екрані ні подряпини, корпус геть як новий та й батарея ніразу не мінялась ... одним словом мені стало Вас жалко і я вирішив ненав'язливо підказати, що заплатити за ремонт цього раритету пів вартості бюджетного телу (щось на зразок Вашого, тільки без наворотів) я Вам не можу. Я все прекрасно розумію, і вже точно вирішив що куплю нового. Це тел для роботи і до цього моменту він повністю задовільняв мої потреби у плані "подзвонити" і тому сенсу його міняти я не бачив (і не такий вже він страшний як Ви собі його уявляєте і батарея тримала 2..3 дні незважаючи на серйозний вік). Тому всім дякую за поради, які забрали останні краплі сумніву щодо купівлі нового телефону. А моторолку розберу сам , ще з малку завжди було цікаво щось розібрати-покрутити, авось відремонтую
Гетто Опубліковано 4 Січня, 2013 в 19:53 #20 Опубліковано 4 Січня, 2013 в 19:53 купи себе смартфон, и будешь сначала уже думать, а потом ронять в лужи
SunSeth Опубліковано 4 Січня, 2013 в 20:04 #21 Опубліковано 4 Січня, 2013 в 20:04 купи себе смартфон, и будешь сначала уже думать, а потом ронять в лужидай йому грошей, тоді будеш таке писати
Гетто Опубліковано 4 Січня, 2013 в 21:00 #22 Опубліковано 4 Січня, 2013 в 21:00 а скико там грошей надо? за две тыщи мона относительно обычный смартфончик прикупить. сам зара с подобного пишу этот пост..
slk35 Опубліковано 4 Січня, 2013 в 21:02 Автор #23 Опубліковано 4 Січня, 2013 в 21:02 а скико там грошей надо? за две тыщи мона относительно обычный смартфончик прикупить. сам зара с подобного пишу этот пост.. а скико там грошей надо? за две тыщи мона относительно обычный смартфончик прикупить. сам зара с подобного пишу этот пост.. а скико там грошей надо? за две тыщи мона относительно обычный смартфончик прикупить. сам зара с подобного пишу этот пост.. о, твій мабуть теж поплавав
Nokian Опубліковано 4 Січня, 2013 в 21:03 #24 Опубліковано 4 Січня, 2013 в 21:03 Фігасє! А що це за мікрофон за 50 -70 грн ? http://mcom.com.ua/i...hk=1&Itemid=135Ціна дійсно така на саму деталь.От лише з 5 штук нових в 3х може бути обрив(якого ніяк зовні не видно) а в одному залипла мембранка скажімо( що теж далеко не зразу видно)Ну і паяється він теж не дуже просто.Тому реальна ціна заміни такого мікрофону 100 грн.Чому ніхто не обурюється, що при вартості пломби зуба в 200грн, ціна матеріалу складає 20 грн?
Bit Опубліковано 4 Січня, 2013 в 21:19 #25 Опубліковано 4 Січня, 2013 в 21:19 Фігасє! А що це за мікрофон за 50 -70 грн ? http://mcom.com.ua/i...hk=1&Itemid=135Ціна дійсно така на саму деталь.От лише з 5 штук нових в 3х може бути обрив(якого ніяк зовні не видно) а в одному залипла мембранка скажімо( що теж далеко не зразу видно)Ну і паяється він теж не дуже просто.Тому реальна ціна заміни такого мікрофону 100 грн.Чому ніхто не обурюється, що при вартості пломби зуба в 200грн, ціна матеріалу складає 20 грн?вам в голову не приходило, що робота з залізячкою і з вашим ротом це якби різні речі і різна відповідальність?
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.