Перейти до змісту

Оживаюча казка


laska

Рекомендовані повідомлення

До дня Святого Миколая видавництво "А-ба-ба-га-ла-ма-га" презентувало свою першу анімовану електронну книжку - "Снігова королева" для iPad. Іван Малкович зізнається, що результат перевершив усі його сподівання.

Кожна ілюстрація з книги, окрім самої казкової історії Ганса Крістіана Андерсена, сповнена цікавих ігор, пазлів, розмальовок, що будуть до душі і дітям, і їхнім батькам.

Читачі можуть засипати снігом дахи будинків, роздмухати полум’я в каміні, помалювати теплою монетою по склу чи пограти з кицькою.

http://youtu.be/pYOtPN2XiP0 Відео

Електронне видання є інтерактивним: достатньо, наприклад, подмухати на малюнок, щоб пішов сніг, покуйовдити руками волосся Каю, протерти вікно чи змусити закоханих цілуватися. Врешті, побачити себе в кривому дзверкалі теж можна.

Іван Малкович, видавець: "Отже, Снігова королева наближається до нас. Ми можемо подзвонити її чарівними дзвіночками, ми можемо розкуйовдити волосся Каєві, а він може покліпати. І ось перше диво: ми можемо легенько постукати - і сніг налетить ще більше!"

І це - не єдине диво. Снігова королева третього тисячоліття приголомшує з кожною наступною сторінкою.

Іван Малкович, видавець: "Ми беремо копієчку у Герди і так, як у казці, нагріваємо її, як писав Андресен, у вогні, підносимо до віконця і розтираємо - і ви чуєте цей звук скла. І тут з'являється Cнігова королева".

Комусь доліпити бороду, чи поміняти вбрання і зачіску. Чи змусити закоханих цілуватися. Чи загасити світло. На що не натиснеш - усе прокидається із зимової сплячки.

Цим можуть надовго загратися навіть дорослі. Книжка може вас сфотографувати і вашим обличчям наділити когось із казкових героїв. Помилуватися собою у кривому дзеркалі в оточенні злих тролів - теж будь-ласка.

Іван Малкович, видавець: "А тролі - як тролі: вони дурні, вони, дивіться, вони звучать, вони кричать, вони репетують, у них спадають з ніг всякі ці капці".

На кожній ілюстрації ворушиться і щось вигукує - за вашим велінням - щонайменше сотня предметів. Кожен малюнок можна зафарбовувати і стирати, можна розбивати на пазли - маленькі і великі - і складати. Ну і звісно ж, саму казку послухати не завадить.

Кожна картинка точнісінько така ж, як в паперовій книжці. Художник Владислав Єрко, який ілюстрував Снігову королеву, досі електронні книжки не визнавав.

Владислав Єрко, ілюстратор: "Як мені сказав один знайомий: те, що ви робите - це могила. Але могилка вийшла дуже симпатична".

Усім цим Снігову королеву начинили українські програмісти.

Інга Кравчук, керівник електронного проекту "Снігова королева": "Тут дуже багато дрібних елементів. Щоб працювати з цим, потрібно було спочатку все прибрати, щоб потім оживити".

Щоправда, пережити і відчути це все на собі зможуть лише ті, хто мають iPad. Малий Іван паперову казку Андерсена уже давно читає, а от iPad ніколи не тримав у руках. Що таке можна виробляти з Каєм і Гердою - досі не знав.

Іван, читач "Снігової королеви": "Двигать Кая, потрогать ему волосся. Позвонить в дзвіночки Снігової королеви".

Його Снігова королева поки що не може собі дозволити таких дивацтв. Іван свято вірить у Миколая і в те, що колись святий носитиме айпади у кожну хату.

Іван Малкович, видавець: "Миколай так само уже в третьому тисячолітті живе. Від хати до хати біленьким сніжком, ішов Миколай із повним мішком".

Детальніше

P.S. Особисто я вражена. Ілюстрації Єрко володіють магнетизмом, а інтерактивний варіант і поготів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Прикольно! Нестандартно! Оригінально! І за 5$ абсолютно реально!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 2 року потому...

Також є дуже класна книга Каті Бакіної (перша її дитяча книжка). "Гарбузовий рік". Правда функція анімації доступна, якщо мати планшет або смартфон.

garbyzovyj_rik_new1_1.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...