Перейти до змісту

експеримент в Луцьку

zaHARE

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

"До 1-го жовтня триватиме експеримент.На 2-ох перехрестях дозволено виконувати правий поворот при червоному світлі світлофора.

Прехрестя Ковельська-Набережна.З Ковельської на набрежну і навпаки.

Перехрестя Рівненська-Електроапаратна-Відродження.З Рівненської на Електроапаратну і з Рівненської на ВІдродження."

Джерело-журнал "СТАТУС".

Цікаво,що написано до якої дати акція діє,а з якої не написано.Хто ближчий до ДАЇ,продзвоніть.

Схоже на правду,бо сам неодноразово кілька разів бачив,як біля перехресть стояли ДАЇшні машини з високими званнями(полкани і подполи) всередині і тупо спостерігали за рухом.

ЗІ:Особисто я так роблю вже на всіх перехрестях.Хоча на перехресті Рівненська-Електроапаратна це важко робити,бо там 2 полоси на 3 напрямки руху.

Опубліковано

справді класно проте я думаю що це зробили більше ізза власної вигоди ніж для людей, оскільки там постійні проблеми з світлофорами.

Опубліковано

Якщо повертати з пр. Відродження направо на Рівненську, то там цікава ситуація. Світлофор має два "зелених" -- зелена стрілка направо і зелений круг (замітьте -- круг а не стрілка наліво). Згідно з правилами, якщо мені не зраджує мій склероз, круг (без намальованих на ньому стрілок) дозволяє рух у всіх напрямках. Тобто, якщо на тому світлофорі світиться стрілка, то можна повертати тільки праворуч, а якщо круг -- то в будь-якому напрямку. А водії ж там праворуч повертають тільки коли світиться стрілка, а на круг стоять, сприймаючи його як стрілку ліворуч.

Така ж ситуація при повороті до Там-Тама, якщо їхати від загсу, тільки стрілка там вже ліворуч.

Хто там нещодавно здавав на права і ще пам'ятає такі тонкощі правил -- поправте мене :blink:

Опубліковано
Якщо повертати з пр. Відродження направо на Рівненську, то там цікава ситуація. Світлофор має два "зелених" -- зелена стрілка направо і зелений круг (замітьте -- круг а не стрілка наліво). Згідно з правилами, якщо мені не зраджує мій склероз, круг (без намальованих на ньому стрілок) дозволяє рух у всіх напрямках. Тобто, якщо на тому світлофорі світиться стрілка, то можна повертати тільки праворуч, а якщо круг -- то в будь-якому напрямку. А водії ж там праворуч повертають тільки коли світиться стрілка, а на круг стоять, сприймаючи його як стрілку ліворуч.

Тут даже если логично подумать, при включении полного зеленого, левый ряд машин начинает движение с поворотом налево, соответственно закрывает проезд машин с лева и с права (справа даже не важно), поворот делать можно, там вопрос в другом там после поворота сразу есть второй светофор на котором в данный момент горит красный :)

Опубліковано

Доречі, а де про ці експерименти можна почитати і хто їх впровадив?

Бо на дорозі ніяких розпізнавальних знаків немає. Крім того, треба знати на що і на кого ссилатися при здійсненні такого повороту, бо хто зна, чи не буде ласих ментів до заробітку грошей :-)

Опубліковано
Бо на дорозі ніяких розпізнавальних знаків немає. Крім того, треба знати на що і на кого ссилатися при здійсненні такого повороту, бо хто зна, чи не буде ласих ментів до заробітку грошей :-)

возле светофора должна быть зеленая стрелочка на белом фоне.

в Киеве такие почти на каждом светофоре...

Опубліковано

возле светофора должна быть зеленая стрелочка на белом фоне.

в Киеве такие почти на каждом светофоре...

Така є лише на київській площі, як повертати до обл.адміністрації.

(ідемо з центра, на світлофорі біля вопаку)

На інших перехрестях, я нічого подібного не бачив.

Опубліковано
Така є лише на київській площі, як повертати до обл.адміністрації.

(ідемо з центра, на світлофорі біля вопаку)

На інших перехрестях, я нічого подібного не бачив.

тогда не знаю, как можно еще получить инфу, что можно поворачивать при красном свете.

думаю, аргумент а-ля "я на Луцкой борде прочитал" для гаишника не проканает :)

Опубліковано

Експеримент з організації руху транспорту

До 1 жовтня 2007 року в разі безперешкодного пропуску пішоходів та транспорту з інших напрямків, як експеримент, дозволено виконувати правий поворот при червоному сигналі світлофора на перехрестях:

- поворот з вул. Ковельської на вул. Набережну;

- поворот з вул. Набережної на вул. Ковельску;

- поворот з вул. Рівненської на вул. Електроапаратну;

- поворот з вул. Рівненської на пр. Відродження.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні виконавчого комітету Луцької міської ради 26 липня 2007 року.

У разі позитивного завершення експерименту відповідні пропозиції щодо зміни організації руху транспорту будуть внесені на розгляд міської ради.

(Газета «Луцький замок» №31(603) від 2 серпня 2007 року)

Опубліковано

пардон. но газета - бумага, которая как известно все терпит.

ИМХО, либо по знакам, либо по газетам. если по последнему - представляю, что на дорогах начнется.

такой эксперимент без соотв. знаков - фтопку. я из Киева приеду, мне что, прежде чем ехать по Луцку все газеты прочитать за время моего отсутствия?

Опубліковано

Тут даже если логично подумать, при включении полного зеленого, левый ряд машин начинает движение с поворотом налево, соответственно закрывает проезд машин с лева и с права (справа даже не важно), поворот делать можно, там вопрос в другом там после поворота сразу есть второй светофор на котором в данный момент горит красный :)

Але той світлофор розвернутий в іншу сторону.

Опубліковано

Думаю так, что если нет знака который указывает разрешение поворота на право (на белом фоне зелёная стрелка, КВАДРАТНОЙ ФОРМЫ ЗНАК) значит поворот в данной ситуации ЗАПРЕЩЁН. Мало что они могут написать и какой эксперимент поставить. На Киевской площади встречал... но больше нигде. Ещё можна поворачивать при ситуации когда горит запрещающий сигнал и в месте с ним дополнительный со стрелочкой... другого в правилах я не вычитал. Делайте выводы. В другом случае... ментам радость водителям огорчения :)

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...