Перейти до змісту

Путін порівняв Леніна в Мавзолеї з мощами святих у Києво-Печерській лаврі


cemiynick

Рекомендовані повідомлення

У понеділок, 10 грудня, президент Росії Володимир Путін заявив, що він не згоден з тим, що мавзолей Леніна не має зв'язку з російськими історичними та релігійними традиціями.

Під час зустрічі зі своїми довіреними особами він відповів на запитання про причини різкого підвищення агресивності у суспільстві, зазначивши, що ця проблема існує через втрату росіянами традиційних орієнтирів.

"Після розвалу Радянського Союзу нічого натомість не вийшло. Навіть комуністична ідеологія вийшла з постулатів релігії, зокрема, навіть Кодекс будівників комунізму, - заявив Путін. - Кажуть, що мавзолей не відповідає традиціям. Чому? Подивіться мощі в Київсько-Печерській лаврі, інших монастирях. Ви можете їх дивитися. Звісно, нам треба повернутися до коріння, але, безумовно, на відповідному рівні".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

та ви його як хоч називайте, але аналогію він правильну привів:) комунізм мав замістити релігію і скористався її ж аресеналом засобів:)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Суспільство не може жити без загальнолюдських цінностей. Що менш воно розвинуте- то більшу роль в поширенні цих цінностей відіграє релігія.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...