Перейти до змісту

Брак в мобильных телефонах

Рекомендовані повідомлення

Наткнулся на очень интересную статью. Крепко задумался. Вот развитие темю про пару конкретных моделей.

вот один из интересных моментов

Те же облезающие корпуса или элементы оформления покупатели часто считают негарантийными случаями и списывают на свое обращение с аппаратом. Хотя в большинстве ситуаций такие аппараты являются гарантийными, и производитель должен осуществить их полный ремонт за свой счет.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 55
  • Створено
  • Остання відповідь

Телефони стають все складнішими. Дефектів більшає.

Корпусні деталі міняють, якщо з моменту купівлі пройшло не більше, ніж пів року. На Nokia 6131 інколи облазить фарба з металевої рамочки навколо диспелю. За Nokia 7373 вже написано в статті. На Nokia 5500 - відклеюється клавіатура. В кого за тиждень, в когось - за пів року, але всерівно відклеюється. Міняють по гарантії.

Чимало в ремонт приходить 6233. Хриплять чи зовсім не працюють динаміки поліфонії. Міняють повністю основу. Не сказав би, що то брак виробника. Користувачі самі "вбивають" динаміки постійним прослуховуванням музики на великій гучності. Динаімки на це просто не розраховані. Музику варто слухати через гарнітуру. І звук більш якісний, і телефону шкоди менше. Те саме стосується Nokia 5200/5300, але динамік там на поліфонію лише один. І міняти його можна окремо, а не разом з основою.

На Nokia 1110i/1112/1600 і ще деяких проблема з локалізацією прошивки. Неправильно виконано переклад. June (червень) перекладено як липень, а July (липень) - червень. Також "Клавіші заблоковано"...

У телефонів форм-фактору "слайдер" слабке місце - шлейфи. Samsung E350 сильно цим страждають.

В простому телефоні немає чому ламатися. А от напридумують всякого - і виникають проблеми.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

понравилось замечание насчет siemens gigaset :smile3: стоит на столе уже лет 7-8 наверное.. используется по десятку раз на день. то же касается и эрика T39m с алюминиевой рамой. над этими старыми (и когда-то весьма недешевыми) аппаратами действительно время почти не властно. но с остановкой выпуска SL45 в алюминиевом корпусе, imho, качественные телефоны закончились. по поводу сегодняшних реалий автор совершенно прав : хоть телефон стоит 100 баксов, хоть 1000 - год-полтора и фтопку :dont: как раз в тему вспомнилась Маргарет Сент-Клэр с рассказом "Потребители".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

но с остановкой выпуска SL45 в алюминиевом корпусе

ну слик вообщем алюминиевым небыл;) во всяком случае тот который юзал я, хотя слухи об алюминиевом корпусе ходили. возможно первые партии и были такими.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

алюмінієвими були самі перші ослики (SL45). А ті що SL42 і SL45i вже були в пластику.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

хоть телефон стоит 100 баксов, хоть 1000 - год-полтора и фтопку

А що ж ви хотіли. Основна масса споживачів більше півроку телефон не тримає. А якщо є тенденція - то є і результат. Роблять гуано.

Найкраще брати перевіренні часом апарати, досі в загашнику Нокіа 3410 ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Да уж, почитал... Статья зачетная и полезная. Не сказал бы, что она мне открыла глаза, просто я лишний раз убедился в том, что я 100% прав, когда говорю, что телефон - всего лишь бездушный кусок пластика и металла, который стоит бешеных денег :) Не более того.

А маркетологи, гады, таки знают свое дело :) Вот думаю в ближайшем будущем получать второе высшее и стать таким же гадом :) А пока надеюсь себя в нейминге попробовать...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Основна масса споживачів більше півроку телефон не тримає.

Тут однозначно надо ИМХО добавить:). В основном какраз и не меняют по 1-2-3 года. Но есть некоторые люди которые меняют часто:). Но в таком случае телефон просто неуспевает не устареть ни поцарапаться. Я например поменял уже больше чем 4-ре десятка :) И практически всё продавал в идеальном состоянии.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

да согласен со всеми... Хотя при покупке своего телефона я опирался на производителя... мол если сделали сам аппарат в Германии значит "сила"! Теперь всё изменилось... Мой Siemens M75 полностью утратил свой первоначальный щегольной облик. Отношусь я к вещам бережно, за период эксплуатации он 1 или 2 раза побывал в воде.... ну и упал пару раз, после чего корпус остался без заметных повреждений. Но !!! резиновые вставки полностью стёрлись!!! такое чувство что его сделали из "сырой" резины. Вот вам и немецкое качество.... теперь корпус купить проблема... на этот чудо телефон ^_^

Единственное что в нём нравится так это надёжность... в местах с плохим покрытием я могу всегда принять звонок или позвонить, в то время как многие "паркетники" лежат в поисках сети... Это факт!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 1 місяць потому...

проблеммы с 5200/5300 (динамики мелодий) устраняем по гарантии в основном с основой!!! 11-ые с проблемами месяца у же решили с помощью ПО под украину!! И вообще почти все корпусные детали не имеющие мех.повреждений меняются на протяжении 6 мес. с момента покупки . что касается5500 да есть такая проблема ее нокия признала браком и меняет клавиатуру вместе с металическим ободком

ППАкцент- Сервис Воли 43 . при наличии з/ч ремонт до трех дней!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а що з N76? В мого брата всі блискучі деталі почали облазити через тиждень після покупки <_<

Якщо міняєте -- то на такі ж самі, які також через тиждень-два облізуть?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вони є з пластмасовими рамками і з металевими. Другі не облазать.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вони є з пластмасовими рамками і з металевими. Другі не облазать.
При заміні по гарантії ставлять металеві?
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

А на мою думку самим якісним телефоном у свій час був сіменс ме45. Він був прогумований, з якісної пластмаси, дорогий, але найфункціональніший на той час. В мене в друга після удару по ньому молотком (випадкового) все ще працює і досі, щоправда без пластмасового захисту екрана. Жаль, але ні нокія, ні померлий сіменс (тихо скорблю) і бенкю-сіменс (просто прикро), ні соні еріксон не взяли того стандарту за правило, а продовжують випускати посередні продукти.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

ME45 дійсно потужний і якісний телфон, в мене він пережив і Крим і Рим і мідні труби! і всеж працює!!!

Хоча не всі МЕ45 були якісними, добра половина сотових які продавались в СНД були бракованими. Тобто при виробництві жорстким контролм відбирались якісні, і в Євпрпу, інші "шаманились" і сюди...

От таке я читав.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Склалося враження, що зараз виробника при конструюванны закладають надто малий час життя продукту. Раніше як було? Телефон швидше застрівав морально, ніж фізично втрачав свою працездатність. А зараз багато телефонів вже через пів року втрачають привабливий зовнішній вигляда, витираються, починають ламатися і т.д.

Також є чимало конструктивних прорахунків. Чому б не брати вдалі моделі і не вдосконалювати їх? А то починають видумувати нове, яке часто виявляється гіршим, ніж попереднє.

Складно назвати браком роз'єми на Samsung'ах. Швидше - конструктивний недолік. Багато С170 приходить з проблемами заряду. Дивишся - роз'єм пошкоджений. Це не є гарантійним випадком. І людина влітає на гроші...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

Масово пішли Nokia 6080. При наборі самовільно натискаються клавіші 4, 5, 6. Офіційної інформації від Nokia немає. Емпіричним шляхом встановлено, що причиною є наводки від передатчика. Достатньо усунення несправності достатньо нормально клавіатуру заземлити (для цього на платі є відповідні контактні площадки, але чомусь самих контактів на клавіатурі немає).

Зараз всі телефони з цим дефектом відправляються на Київ.

Дивно, дефект проявляється лише на 6080. На 5070, 6070 цього не спостерігається. Телефони майже однакові.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

45-й "мессер" ... давно нами забытое качество... Жаль производители не равняются на качество своих бывших флагманов. Единственное что мы почитатели своих любимых марок остаёмся верны своему выбору.... я с МЕ75 теперь хожу... был М75 но "броневик" себя не зарекомендовал с лучшей стороны. Жаль не вернуть те времена, когда вещи делали из "железа"... а теперь из "мягкой пластмасы" <_<

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

. Отношусь я к вещам бережно, за период эксплуатации он 1 или 2 раза побывал в воде.... ну и упал пару раз

:):lol::lol: без коментарів ))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

. Отношусь я к вещам бережно, за период эксплуатации он 1 или 2 раза побывал в воде.... ну и упал пару раз

:):lol::lol: без коментарів ))

Телефон покупал под свой стиль жизни... а я человек движения. И если он булькнулся в воду... или "загремел" в болото... значит он был "заточен под это. Я изначально покупал "внедорожник". Так что я весьма доволен своими телефонами которые когда либо покупал. Потому что я знал что хочу... Особенно когда ты "ползёшь" бездорожьем на самом что ни на есть внедорожнике.... (у меня УАЗ) тогда этот телефон особенно нужен

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я задоволений S55. Що б там не гнали на Siemens, але вони робили хороші телефони. В мене зламалися фіксатори кришки батарейного відсіку, потерлося дисплейне скло, трішки облізли навігаційні клавіші. А так - претензій немає. Вимагати від А-класу чогось особливого не варто, а от S-ки, M-ки - дійсно варті уваги.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

;);):lol: без коментарів ))

Телефон покупал под свой стиль жизни... а я человек движения. И если он булькнулся в воду... или "загремел" в болото... значит он был "заточен под это. Я изначально покупал "внедорожник". Так что я весьма доволен своими телефонами которые когда либо покупал. Потому что я знал что хочу... Особенно когда ты "ползёшь" бездорожьем на самом что ни на есть внедорожнике.... (у меня УАЗ) тогда этот телефон особенно нужен

я плакаю! Камеди клаб!!!

Не, я не человек движения... но я очень хочу видеть телефон, заточенный под болото!!! :)

Ну и был у меня джип.... ээээ... там , где он застрял, УАЗ просто утонул бы, но телефонов я не булькал ни разу! *из под стола*

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 4 тижня потому...

Задовбав вже той Samsung :D Nokia хоч повизнавала, що в окремих моделях допущено брак. Наприклад, 5500 - відклеюється клавіатура, N76 - облазять декоративні кришки та деякі інші...

Samsung ж робить відверто гавняні роз'єми на переважній більшості нових телефонах. Масово йдуть SGH-C170, E570, E790 і т.п. Чомусь не було жодного С100 з виламаним роз'ємом. Ота їхня мініатюризація дістала конкретно. За два дні два нових допродажні телефони з пошкодженими роз'ємами. Один E570 третій раз приходить з тим самим... Ну невже все списувати на необережність користувача??? Та конструкція просто така, що не витримує критики. Десь чуть боком вставив і все :-(.

Буває що й на Nokia ламають роз'эми, але це одиничні випадки. А тут - повна жопа, за яку потерпає клієнт, а не виробник.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну а що там все-таки з N76? На що міняються облізші деталі? На такі ж, які через два тижні знову облізуть? Чи на щось більш якісне?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ті деталі, що ставляться, відрізняються від тих, які знімають з телефону. Видно, трохи змінили технологію. Недолік в тому, що Луцьку зараз дозволено міняти лише кришку камери і так звану B-COVER DECO (дисплейна декоративна). Якщо облізла клавіатура, то треба відправляти на Київ :-( Від цього ремонт швидшим не буде :-( Хоча зараз плюс в тому, що можна відправляти напряму, а не через Рівне :-)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...