Перейти до змісту

Самовирівнююча стяжка - як?

crafter

Рекомендовані повідомлення

Хочу зробити стяжку вдома сам.

Зараз лежить старий паркет який закріпляли смолою.

відповідно поверхня трохи кривенька.

підправте якщо я щось не так зрозумів:

Потрібно:

- валик-їжачок

- вирівнююча суміш

- грунтовка

послідовність

чистимо поверхню

грунтуємо

бовтаємо суміш

заливаємо швиденько суміш

катаємо валиком

залишилось таке питання:

дивився в інтернеті - всі рівняють лазером . інші кладуть маячки. але мені від сили треба 3 см залити.

треба якось міряти чи так на око лити.

який розхід суміші на квадрат?

чи відкривати вікно на час висихання, чи не давати провітрюватись?

і ще питання:

як перебілити стіну?

зараз побілено снєжкою. але вже стіни посивіли потерлись.

треба здирати старуий шар фарби, чи просто погрунтувати поверх і фарбувати?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

3 см - це висота стяжки?

Послідовність: 1) знімаємо старий паркет (якщо вирок йому остаточний), зачищаємо, грунтуємо. Сохне.

2) виставляємо маячки (з допомогою рівня). Садимо маяки на розчин/клей для плитки.

3) простір між маяками закладаємо розчином (напрклад дешевим клеєм для плитки) і вирівнюємо правилом (латою), ковзаючи по маячках. Стяжка сохне.

Щось типу так. Можливо професіонали доповнють, уточнять.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Начебто така тема вже піднімалась, пошукай! Якщо не помиляюсь створював її Женя...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Самовирівнююча стяжка

От і відповідь - Само - вирівнююча. Якщо САМА - то ДУЖЕ великий розхід. І вона сама вирівняється по підлозі. Десь вона буде 2 см, десь 1 а десь 0,5.

Валик-їжак для того, щоб легше було розкатати її по підлозі. Бо сама може не так швидко розтіктися.

Сьогодні був в епіцентрі. Десь 50 грн за мішок 25 кг. Сама дешева. Буду на лоджиї рівняти підлогу.

Рік тому рівняв коридор. десь 5 квадратів. на ніч залив - ввечері ходив. Стала, як плитка. Тверда.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

в мене 5,7 квадрата. який розхід був?

в новій лінії дивився - 80 грн.

і ще питання - таке поняття як НУЛЬ в кімнаті грає роль? п.с. 6-й поверх багатоквартирного будинку

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

3 см - це висота стяжки?

Послідовність: 1) знімаємо старий паркет (якщо вирок йому остаточний), зачищаємо, грунтуємо. Сохне.

2) виставляємо маячки (з допомогою рівня). Садимо маяки на розчин/клей для плитки.

3) простір між маяками закладаємо розчином (напрклад дешевим клеєм для плитки) і вирівнюємо правилом (латою), ковзаючи по маячках. Стяжка сохне.

Skorpio76, мова йде про наливну підлогу, а не про стяжку на цементно-піщаному розчині.

як мені пояснювали, то треба вивести "нуль" і по перепадах рахувати об"єм, який треба залити. така стяжка досить дорога, бо розхід 1,5-2 кг суміші на 1 м2 підлоги при товщині шару в 1 мм, а мішок в середньому коштує в районі 60-100 грн. звичайно, якшо заливаєте 1-2 см, то це ще нормально, а як товщина заливки буде більше 5 см, то затрати можуть бути досить великими. ІМХО, саме краще підійти до продавців в тому ж Епіцентрі чи НЛ і проконсультуватись. не думаю, що виникнуть якісь складнощі з такою підлогою, оскільки зараз виробники будматеріалів намагаються чим більше спростити всі процеси

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

3 см - це висота стяжки?

Skorpio76, мова йде про наливну підлогу, а не про стяжку на цементно-піщаному розчині.

як мені пояснювали, то треба вивести "нуль" і по перепадах рахувати об"єм, який треба залити. така стяжка досить дорога, бо розхід 1,5-2 кг суміші на 1 м2 підлоги при товщині шару в 1 мм, а мішок в середньому коштує в районі 60-100 грн. звичайно, якшо заливаєте 1-2 см, то це ще нормально, а як товщина заливки буде більше 5 см, то затрати можуть бути досить великими. ІМХО, саме краще підійти до продавців в тому ж Епіцентрі чи НЛ і проконсультуватись. не думаю, що виникнуть якісь складнощі з такою підлогою, оскільки зараз виробники будматеріалів намагаються чим більше спростити всі процеси

Я ж питав, чи дійсно 3 см. При такій висоті, як на мене, простіше і дешевше вирівняти підлогу описаним методом. Без маячків впіймати рівень буде не просто. Ще одна перевага нової стяжки - вона не настільки гладенька, яка самовирівнююча. Тож потім клей краще схопить.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

вобщем взяв я 3 мішка по 25 кг суміші і грунтовку. приблизно виходить 8 кг на метр (4-5 мм). брав в епіцентрі по 75 грн. якщо один залишиться - здам назад.

буду робити це все з мінімальними затратами. тому як все вийде відпишусь сюди.

п.с. купував в Епіцентрі . але перед тим був в новій лінії - там все це коштує дешевше

ну і що там з стіною, підкажете?

""

як перебілити стіну?

зараз побілено снєжкою. але вже стіни посивіли потерлись.

треба здирати старуий шар фарби, чи просто погрунтувати поверх і фарбувати?

""""

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо стіні рівні, без дефектів, а просто треба освіжити - фарбуйте поверху.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

без грунтовки?

стіни супер, але в одному уголку - відлущився маленький шматочок фарби - результат підтоплення (напевно.)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

без грунтовки?

стіни супер, але в одному уголку - відлущився маленький шматочок фарби - результат підтоплення (напевно.)

Можете розвести трохи Снєжки з шпаклівкою і замазати (попередьо змазавши грунтовкою). Висохне - зашкурити і перекатати всю стіну. Має бути добре. Хоча за умови, якщо тип фарби не змінюється. В іншому випадку (латексна по вододисперсійній)- треба питати спеців.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

от така от підлога(

смола майже не здирається шпателем.

може кому треба старий паркет. правда на ньому смола є.

post-18088-0-57149400-1352828110_thumb.j

post-18088-0-60481800-1352828141_thumb.j

post-18088-0-60318700-1352828148_thumb.j

post-18088-0-76429800-1352828152_thumb.j

post-18088-0-98834400-1352828156_thumb.j

post-18088-0-88472700-1352828160_thumb.j

post-18088-0-95859100-1352828164_thumb.j

post-18088-0-45380300-1352828169_thumb.j

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

от така от підлога(

смола майже не здирається шпателем.

може кому треба старий паркет. правда на ньому смола є.

почистити підлогу, погрунтувати всю поверхню, замазати великі ями простим клеєм для плитки, нехай клей висохне, прочитати інструкцію, як викоритовувати самовирівнюючу стяжку, розмішати і залити скільки потрібно, мінімальний слой 0,5см, якщо я не помиляюсь, залиту поверхню розкатати валиком щоб вигнати повітря, і чекати щоб висохло, ну і все, а по стінам , якщо не багато слоїв , просто фарбуєте по старому, там де відлущилось попробувати чи не лущиться далі, погрунтувати, зашпаклювати рівненько фінішною шпаклівкою, висохне і можна фарбувати

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...