Перейти до змісту

Віддам в добрі руки акваріумних мішкожаберних сомиків

adas

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Віддам в добрі руки акваріумних мішкожаберних сомиків, може комусь треба для "повноти" акваріуму :) маю парочку - самця і самку.

Обов'язкова умова - самовивіз (район Лучеська). Ну і в якості подяки (але зовсім не обов'язково) прийму сік чи пиво.

сомики такі як тут

тел. 095 55 26 I5O

Опубліковано

А какой обьем аквариума для их содержания надо. У меня 20 литров! Если влезут то заберу,

Опубліковано

А какой обьем аквариума для их содержания надо. У меня 20 литров! Если влезут то заберу,

Вони ж ростуть як коники)))

По посиланню написано 150+

Опубліковано

Ну мож ща еще маленькие!

Та мені все-рівно. Я не планую забирати)

Просто через деякий час Вам доведеться

або

розширяти об"єм аквагосподарства

або

створювати аналогічну темку)

Опубліковано

В природе сом мешкожаберный в длину вырастает до 70 см, в аквариуме до 35 см. Продолжительность жизни около 10 лет. Сом мешкожаберный - хищная рыба. Содержать лучше всего в видовом аквариуме. В общий аквариум запускать его можно только к крупным особям (остальных сомик рассматривает как пищу). 20 літрів - то замалий акваріум... і його треба до хижаків підселяти, а то гупії він швиденько поз'їдає :)

Опубліковано

Блін, я ж дав ссилку на сомиків, там в тому числі є і про їх ядовитість :) На спинном и грудных расположены острые шипы, содержащие яд. Их уколы очень болезненные и напоминают укус пчелы, поэтому необходимо соблюдать осторожность в первую очередь людям, предрасположенным к аллергии. По бокам от жаберных крышек и до хвоста размещены дополнительные дыхательные органы в виде цилиндрических мешков (благодаря им сомик может покидать воду или закапываться в ил).

Це специфічна рибка, якій потрібен специфічний акваріум. А ще весною їх беруть для того щоб в невеличкі декоративні ставки виселяти, вони там в якості водяних санітарів живуть - поїдають всяку непотрібну живність. Для 95% акваріумістів ця рибка непотрібна. Тому я її не продаю, а дарю тим кому він справді не буде лишнім.

Опубліковано

Вони ж ростуть як коники)))

вони ростуть, наскільки дозволяє розмір акваріума.

В мене такий в 15-літровому акваріумі доріс до розміру "поперек акваріума" і рости перестав :) нема далі куди :) тобто сантиметрів 25. А в більших акваріумах я бачив таких розміром (і в довжину і в товщину) в руку дорослої людини (до ліктя).

Колються шипами дійсно дуже болісно. Болить потім точно як після оси :) Але колеться він тільки коли його дуже сильно налякати і загнати в глухий кут.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...