Перейти до змісту

Рекомендовані повідомлення

нововведення в них завжди з запізненням і за СУПЕР ціну

тоді покажи мені моделі, які за кількістю "нововведень" і можливостей обганяли моделі Nokia на момент їх виходу: 7650 (перший масовий смартфон в світі, другий в світі апарат в форм-факторі "слайдер"), 6600 (один з перший смартфонів в світі, перший смартфон Nokia в компактному корпусі з підтримкою карт пам'яті), 6630 (перший смартфон в світі з підтримкою мереж третього покоління і можливістю відео-дзвінків), 6680 (перший в світі мобільний апарат з другою камерою для відеодзвінків і один з перших з основною камерою 1.3 мегапікселя), N80 (перший в світі смартфон (і взагалі перший масовий телефон) з дисплеєм 416х352 точки і з камерою 3 мегапікселя з макро-режимом), E60 (перший в світі смартфон з WiFi за адекватну ціну, перший смартфон бізнес-класу без камери), N93 (перший в світі смартфон і взагалі масовий пристрій з камерою 3 мегапікселя з автофокусом, оптичним зумом і можливістю зйомки відео з роздільною здатністю 640х480 точок, 30 кадрів в секунду), N95 (перший смартфон з GPS, перший масовий кишеньковий пристрій з камерою 5 мегапікселів з автофокусом) і E90 (унікальні можливості і зручність користування, яких на сьогодні більше не запропонував ні один виробник за такі ж гроші).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 Plum

Ты почему-то воспринял ту цитату то ли как упрек, то ли как издевку какую-то :)

Но это просто правда жизни. Более старая техника дешевеет, потому как появляется более новая и совершенная.

Насчет себестоимости - конечно в курсе - в свое время плотно изучал этот вопрос и прекрасно знаю, что очень многие товары в разы, а то и в десятки раз дороже своей себестоимости. Пример - пару лет назад делегации русских на корейском заводе Samsung почти по секрету поведали, что себестоимость одного мобильника бюджетного класса - $4 ;)

Ну а чтобы ты понял, к чему, собственно говоря, я вел, процитирую этого человека снова:

Это вопрос исключительно философский, который определяется количеством денег у тебя. Зачем покупать Ауди, если Шевролетт тоже ездит? Или зачем ехать на Кипр, когда в Бердянске тоже море есть :-) Да и какой сумасшедший ест пироженные в "Репризе" за 30 грн , когда можно запросто купить пирожок в Макдональдсе :-)

Вопрос "стоит что-либо тех денег, которые за него просят или нет" - это вопрос целесообразности и ВОЗМОЖНОСТИ удовлетворения твоего желания ПРЯМО СЕЙЧАС.

Надеюсь, теперь ты понял - никаких издевок ))))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Та я зрозумів до чого ти ведеш. Просто я з іншої точки зору підходжу до таких питань. Я, наприклад, краще два рази в тиждень з'їм тістечко в Карамель-кафе з смачною кавою, ніж кожен вечір буду бухати в дешевому кабаку. По ціні получиться приблизно одне і те ж, але якість зовсім інша :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А підсвітка лазернонанесених символів при такому підході працюватиме?

По моему опыту, когда как. я так понял что зависит от покрытия кнопок и мощности лазера. На некоторых так сделано, что почти как на заводе, а на некоторых отстой.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

в мене колись був T-Mobile SDA, в якому кирилиця була нанесена за допомогою лазера. Букви світились, але не так яскраво як заводська латиниця та цифри.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

прошивку, думаю, навіть я зможу ;)

І через Немезіс продакт-код можна поміняти?

Бо прошивка в нових Нокіях - сам знаєш, міняється як 2 пальця об асфальт.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

І через Немезіс продакт-код можна поміняти?

Бо прошивка в нових Нокіях - сам знаєш, міняється як 2 пальця об асфальт.

саме таку процедуру я і мав на увазі -- Nemesis Service Suite і потім звичайний Nokia Software Updater

More E90 codes

Yes NSS does change the product code, Tested by me.

Here are some;

0514979: EMEA 1 - UK red

0533332: EMEA 1 - UK mocca

0544294: EMEA 1 - South Africa mocca

0545983: EMEA 1 - South Africa red

0544295: EMEA 2 - Scandinavian1 mocca

0545986: EMEA 2 - Scandinavian1 red

0545807: EMEA 3 - Scandinavian2 mocca

0545988: EMEA 3 - Scandinavian2 red

0546493: EMEA 4 red

0544297: EMEA 4 mocca

0544351: EMEA 5 - German mocca

0545990: EMEA 5 - German red

0548270: SWAP EMEA 5 - German red

0552044: EMEA 7 - France Native red

0552045: EMEA 7 - France Native mocca

0544356: EMEA 8 - Spain mocca

0544380: EMEA 9 - Turkey mocca

0546526: EMEA 10 - Czech mocca

0550193: EMEA 10 - Czech red

0544383: EMEA 11 - Greece mocca

0546435: EMEA 12 - Hungary mocca

0544384: EMEA 13 - Poland mocca

0545995: EMEA 14 - Russia red

0544388: EMEA 14 - Russia mocca

0544393: EMEA 14 - Ukraine mocca

0545997: EMEA 15 - Italy red

0544403: EMEA 15 - Italy mocca

0545999: EMEA 16 - Arabia1 red

0544406: EMEA 16 - Arabia1 mocca

Enjoy.

(взято тут: http://allaboutsymbian.com/archive/t-62338.html)
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

умгу... матиму на увазі, дякую! ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

2 Yarchik:

Я все ще з нетерпінням чекаю твого "народного обзору" Nokia E90 :)

P.S. Він ще не продається? ;)

Якщо вже -- то давай в приват або на аську :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Поки що не продається :)

Боюсь, до оглядів, які є на

mobile-review.com

http://www.mobile-review.com/review/nokia-e90.shtml

та

sotovik.ru

http://sotovik.ru/catalog/reviews/Nokia_E90-prev.html

http://sotovik.ru/catalog/reviews/Nokia_E90-1-rev.html

http://sotovik.ru/catalog/reviews/Nokia_E90-2-rev.html

щось додати важко.

Мої враження - Нокіа Е90 - це:

1. Симбіан (найменш глючна і найбільш вдала операційна система для ТЕЛЕФОНІВ в даний час) дев'ятої версії, до якого додалися:

- великий якісний екран 800х352;

- повноцінна qwerty-клавіатура;

- ряд клавіш для виклику робочого стола, календаря, контактів, дві клавіші, які можна назначити на будь-які програми;

- понад 100 мегабайт оперативки (ніколи жодна програма в мене не вилітала від нехватки оперативки - були запущені Нокіа Мепс, відеоплеєр, файловий менеджер, читалка, аська та Опера Міні (ява) - все одно комунікатор літав, і вільної пам'яті було предостатньо;

2. GPS з можливістю нормальної роботи на великому екрані;

3. Хороша продуктивність і швидкість роботи;

4. Камера 3,2 мегапікселя (хоч це й не рідкість, але в комунікаторах від Нокії таке раніше не практикувалося). Камера по якості відповідає Н73 - одній з найкращих камер від Нокії, особисто для мене цінною стала можливість фоткати якісно документи;

5. ФМ-радіо - на любителя.

Ну, все інше не важко знайти в оглядах.

Тепер про мінуси.

Мінус перший. Я так чекав, що зможу дивитися неконвертоване відео на весь екран через SmartMovie або CorePlayer. Не вийшло - divx|xvid|mpeg4 відео конкретно гальмує в цих плеєрах. АЛЕ! Відео розміром 800х352 в форматі mpeg4 з бітрейтом 2200 кбіт/сек абсолютно без гальм з чудовою якістю програється в рідному RealPlayer. Отже, апаратна можливість програвання неконвертованого відео є, залишилося тільки дочекатися відеоплеєра, який би підтримував цю можливість.

Мінус другий. В моєму апараті трошки скрипить нижня кришка - якраз під п'ятипозиційною навігаційною клавішею, яка відповідає за рух курсора вверх-вниз-вліво-вправо. Оскільки рукою тримаєш апарат саме в тому місці - то скрип чути.

Мінус третій. Хоч на внутрішньому екрані і наліплено стандартну плівку - але на ній вже видно відбитки клавіш. Якщо плівку здерти - ці відбитки перейдуть прямо на екран.

Мінус четвертий. Хоч практично всі програми йдуть на розширенні 800х352, але ось iSilo, яка мені конче необхідна, не пішла. Всі інші, які я пробував - пішли. Да, ігри теж здебільшого не йдуть на весь екран.

Мінус п'ятий. на клавіатурі немає українських літер. Коли натискаєш в українській розкладці на S, вискакує російська ы. Українські літери і, є, ї можна викликати через вставку символів - але це не є зручно. Хоч ця проблема і може вирішитися прошивкою - але хз, чи Нокія її вирішить. До речі, деякі символи (типу # / ?) не відповідають стандартній клавіатурі. Наприклад, ? - це шифт-6, / - це шифт-4. Нафіга?

І останнє. Чутливість вбудованого GPS після звонішнього блютуз-модуля, м'яко кажучи, не радує. Але для орієнтації на місцевості його вистачає, в автомобілі - теж.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

то ти її все ще не перешив?.. Приїжджай до мене на роботу, зробимо :)

(на роботу, бо вдома стоїть віста, а NSS під вістою криво працює)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Потреби в НСС немає - над продакт-кодом вже хтось попрацював, тому що прошивка стоїть остання, Англ+Укр+Рос

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

за допомогою спеціального обладнання і програм (такі є і у деяких наших форумчан) залити українську прошивку можна і в апарат з монгольським продакт-кодом :(

А от переший його через офіційний онлайн-сервіс, і знову може залитись "не наша" прошивка.

Взагалі, в нас зашивають російську/українську мову в смарти вже давно, а що таке продукт код почали замислюватись відносно недавно, після того як перешити телефон стало можливим в домашніх умовах, аби був інтернет.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Чи можна побачити, який продакт-код в телефоні фактично стоїть, не використовуючи інший софт, а просто якось ввівши якийсь код на телефоні?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

думаю тільки за допомогою NSS. Код, який був з завода можна побачити на наклейці під батареєю

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В Е90 було виявлено нехороший баг - внутрішня клавіатура торкалася екрану, який не був нічим захищений, внаслідок чого на екрані починали з'являтися потертості. Нокіа вирішла цю проблему шляхом випуску "ремкомплекта", який складається з дисплея (на заміну потертому) і нової рамки навколо клавіатури. Ця рамка стала трошки "вищою", за рахунок чого кнопки не торкаються екрану. Прочитати можна тут:

http://mycomm.ru/newforum/viewtopic.php?t=...c1d8fd6d8ef36e1

Власникам сертифікованих апаратів заміна дисплеїв та рамок, очевидно, буде безкоштовною.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Уррррряаааа! Хай живе нокія! :(

Молодці, все-таки... Шкода що не зі всіма своїми проблемними апаратами вони поступають так само.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...