Перейти до змісту

Плащаниця Божої Матері: давка, крики, сльози.

blanka_i

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Був я біля Плащаниці Божої Матері. Щоправда, вночі, о годині 5-й. Тоді все було організовано. Черга була великою, до проспекту Соборності, але рухалась швидко. Давки не було. Якась особлива благодать від святині відчувалась.

Щоправда, рано, як мій батько повернувся з роботи, він мусив стояти у черзі кілька годин, щоб поклонитись Плащаниці...

Тут проблема не стільки у самій Плащаниці, скільки в наших людях...

Рік тому я був у Єрусалимі в паломницькій поїздці. Були у сімейному склепі Діви Марії, де зберігалася в тому числі Плащаниця. Такого ажіотажу, давки і дикості, як у нас, і близько не було!

Взагалі, християнство, і, навіть православ'я далеко не таке однорідне, як нам здається. У грецьких православних храмах на Святій Землі, у грузинських церквах часто набагато скромніше, ніж у нашій пересічній сільській церкві.

І такого диявольського остервеніння під маскою християнства я там також не бачив. Дійсно, у нас ще збереглося якесь язичницько-ідолопоклонницьке ставлення до святинь. Скажімо, наші думають, що якщо просто прикластися до чиїхось мощей чи до тієї ж Плащаниці, то можна одужати від якоїсь хвороби, отримати успіх на роботі, у бізнесі і т.д.

Але ж не самі святині дають це все, а віра у Бога.

При цьому наші сучасні ідолопоклонники забувають саму сутність життя, смерті і воскресіння Христа і те, що він навчав.

Волинська бабка думає, як би то швидше пробитися до Плащаниці, штовхається, бо, для прикладу, хазяйство не поране. У цей момент їй абсолютно все рівно на заповідь Христа "Любіть ближнього свого"...

І це насправді страшно.

Страшно, коли більшість наших церковних ієрархів їздять на крутих іномарках, забуваючи про даний ними ж монашеський обіт "нестяжательства", забуваючи про, скажімо, сотні онкохворих дітей.

Страшно, коли люди дбають більше про позолоту в церкві, ніж про сиріт.

Страшно, коли приналежність до якогось Патріархату затьмарює все у ставленні до іншої людини

Страшно, коли в церкві під час служби бабки обговорюють те, що хтось "анцихрист", бо "не так" перехрестився, прийшов без хустки і т.д.

Насправді у нашому звичному , сучасному"християнстві", дотриманні тільки зовнішніх обрядів є набагато більше спільного з фарисеями, які розіп*яли Христа, ніж із ним самим.

Втім, я не засуджую. Бог розсудить все і кожному дасть по заслугах його.

• 2 року потому...
  • Відповідей 52
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

У Луцьк прибула святиня з Єрусалиму. Волиньпост (з фото)

Вранці 11 листопада на подвір’ї луцького храму Всіх святих Землі Волинської УПЦ православні волиняни зустріли велику святиню – чудотворну ікону Плащаниці Божої Матері з Єрусалима.

Про цю ж подію на оф.сайті Волинської єпархії УПЦ

7 цікавих фактів про Чудодійну ікону Плащаниці Пресвятої Богородиці, яку привезуть до Львова

Опубліковано

jack74, Ko3bMa цiлком роздiляю вашу думку, але не варто забувати, що "наше християнство" - це злиття Бiблii I язичнества. А тепер ще й полiтики iз бiзнесом...

I тепер це спосiб заробляння грошей I манiпулювання масами.

Перепрошую,але наше християнсво-це злиття Біблії(в основному кількох слів з неї) з телевізором.І ті кілька слів з Біблії теж почуті,переважно,з телевізора. Тому й не дивно,що семінарісти фільмували давку,бо ж ютуб наше фсьо.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...