Перейти до змісту

Покращення фотографій у Photoshop

Yarchik

Рекомендовані повідомлення

В тирнеті наштовхнувся на цю темку. Вразило, як людина з сірої, неконтрастної фотографії у Фотошопі зробила казку. Можливо, комусь не буде видно фоток - викладу їх тут.

Оригінал:

mg02821.jpg

Після обробки:

mg0282.jpg

Видно, що стандартних способів регулювання типу "рівні - яскравість - контраст - гамма" тут недостатньо. Інше (шари, маски і т.п.) мені поки що не під силу. З HDR гратися навчився, але тут справа, як мені здається, трохи в іншому.

Відкидаючи за межі цього топіку питання про "чесність" першої фотографії і "штучність" другої, я хотів би навчитися так обробляти фотознімки.

Хто що може порадити?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

IMHO без роботи з RAW, шарами, масками, рівнями, кривими, вибірковою корецією кольору не обійтись.

І, як це не банально звучить - в неті повно уроків по обробці пейзажів. Багато з них корисних. Я б порадив для практичного тренування, по якомусь з цих уроків (шаблонів) спробувати обробити кілька своїх власних фото.

Це якщо коротко...

p.s. а взагалі - "не такий страшний вовк як його малюють".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

людина з сірої, неконтрастної фотографії у Фотошопі зробила казку

А потім дивишся цю тему і думаєш: правда, чи фотоЖоп?..
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

10 секунд обробки в IrfanView

post-2373-0-01065400-1349092301_thumb.jp

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

дома спробую у фотошопі обробити

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

madkot, видно що 10 секунд :) Якість значно погіршилася. Чіткість гір так, а от хмари постраждали.

А загалом - правильне використання масок і фільтрів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

madkot, обробляв jpeg та ще й стиснутий і обрізаний

А автор цих фото працював з оригіналами.

То понятно що якість така не вийде

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

vampirich, Костя хотів сказати, що інструмент не важливий :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

які маски, фільтри і т.д. - у тій програмі лише контраст, яскравість, кольори, насеченність та гамма - от дома буду пробувати маски, слої, фільтри...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

очі болять від тої "казки".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На "швидку руку" в фотошоп (моя версія):

post-6972-0-74673600-1349096399_thumb.jp

Якби мати початковий "чистий" RAW і трохи більше часу на роздуми, то результат мабуть був би кращий. IMHO.

p.s. Витратив на це біля 10-15 хвилин часу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А головне в цьому всьому що в усіх обробників кольоровий профіль монітора неправильний (в одного з двох - 200%) - в когось в "теплий", в когось в "холодний" бік...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А головне в цьому всьому що в усіх обробників кольоровий профіль монітора неправильний (в одного з двох - 200%) - в когось в "теплий", в когось в "холодний" бік...

ти це точно знаєш?:) Не було завдання "зробити в точності як оригінал"

комусь здалося що "теплий бік" краще виглядає, комусь "холодніше" здається кращим.

Тут скоріше діло смаку, який колір кому більше природнім здається, а не в настройках монітора.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Знаючи (маючи оте вихідне зображення) що має бути в результаті - хвилин 10-20... Криві + маски + з кольорами побавитись...

Порадити можу книжку дядька Маргуліса - Цветокоррекция (здається так)... Її достатньо буде :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

...комусь здалося що "теплий бік" краще виглядає, комусь "холодніше" здається кращим...

Принаймі мені оброблене мною фото видалось надто холодних кольорів. Тому останньою операцією накинув "фотофільтр нагрівання (85)" зі стандартою (по замовчуванню) щільністю 25%.

Хоча... Можна було цього і не робити.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Принаймі мені оброблене мною фото видалось надто холодних кольорів. Тому останньою операцією накинув "фотофільтр нагрівання (85)" зі стандартою (по замовчуванню) щільністю 25%.

Місцями на сірих градієнтах аж занадто "нагріто". Як мінімум у порівнянні з оригіналом.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...