Перейти до змісту

Суха стяжка

Karabasbarabas

Рекомендовані повідомлення

Є потреба в ремонті стяжки в жилому приміщенні. В неті нарив інформацію про суху стяжку. Почитав, подивився відео. Заголом нічого складного на перший погляд, але от цікавить, як воно на практиці. Хто монтував собі таку підлогу? Чи є якісь особливості, які варто врахувати при монтажі?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Люди на такій стяжці гроші заробляють, а Ви хочете, щоб Вам ось так все зразу й розказали :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

на форумі задається багато питань, які стосуються платних послуг, але ж люди отримують відповіді. та я і не прошу розжувати мені весь процес до дрібниць

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

самі ви суху стяжку не зробите.

ми наймали бригаду. привозять з собою бетонний вузол, закидається цемент+пісок у певній пропорції, і на виході по шлангу подається в приміщення. де розрівнюється під рівень і утрамбовується трамбувальною машиною.

потім на протязі днів 3-5 поливається водою

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

самі ви суху стяжку не зробите.

ми наймали бригаду. привозять з собою бетонний вузол, закидається цемент+пісок у певній пропорції, і на виході по шлангу подається в приміщення. де розрівнюється під рівень і утрамбовується трамбувальною машиною.

потім на протязі днів 3-5 поливається водою

ми з вами говоримо про різні речі. ви - про монолітну стяжку(цементно-піщану), я - про суху (керамзит+ГВЛ)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Осьо!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Впринципі ідея хороша, головне нормально і щільно розрівняти наповнювач. Цікаво, з чого плити виготовлені.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Впринципі ідея хороша, головне нормально і щільно розрівняти наповнювач. Цікаво, з чого плити виготовлені.

Мені також, схоже на гіпсокартон, але, судяич зі всього дуже міцний! Абож якийсь пластик чи ХЗ.

АПД. Погуглив. Це Гіпсоволокно. ГВЛВ.

Тот же гипс, но по новому

Сухой метод строительства гораздо экономичнее, быстрее и даже чище <мокрого>, поэтому спецы стали искать новый материал. Так на свет появилось гипсоволокно, которое сочетает в себе преимущества гипсокартона и древесно-волокнистой плиты. Гипсоволокнистые плиты изготовлены из гипса с добавлением древесных волокон. Новый материал экологически чист, <не поддерживает горение>, не требует шпатлёвки, и не уступает по прочности ДВП. По своей влагостойкости ГВЛ превосходит панели из ДВП.

дуже цікаво. Єдиний "мінус" - це пилюка, при засипанні наповнювача. Чи то керамзіт, чи то відсів чи будь-що.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

цікаво чи в Луцьку взагалі є такі гіпсоволоконні плити? був вчора в НЛ. там нема. як варіант можна спробувати водостійким гіпсокартоном постелити

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

як варіант можна спробувати водостійким гіпсокартоном постелити

Не думаю, що він витримає навантаження. Колись "пробивав" варіант під паркет покласти вологостійку OSB. Тобто на бетонній плиті первинна стяжка, на неї OSB, потім шумоізоляція, а на неї паркет/ламінат. Неактуально стало в звязку із відміною ремонту.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Karabasbarabas, може буде провалюватися, вгинатися чи навіть тріщати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

так от і я за це переживаю, навіть якщо листи вкласти в 2-3 слої зі зміщенням.

прикинув по технічним характеристикам звичайного гіпсокартону і цих спеціальних листів для підлоги, то в останніх явно більша вага орієнтовно на 30 -35% і це, напевно, спричинено наявністю якого скріплючого матеріалу, який додає міцності

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ще згадав за такий матеріал як магнезитова плита. Колись "Антон" такою торгував. Міцніша за гіпсокартон. Та і в тій же "Новій лінії" колись була (правда, гіршої якості).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А не простіше стяжку звичайну бетонну зробити?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а если человеку надо быстро выровнять пол? И ждать как минимум две недели, пока схватится бетон, нет возможности?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Бетонна стяжка сохне 3 дні - вже можна ходити по ній. Через 10 - думаю можна буде класти підлогу. Хоча сам бетон буде ще досихати до 28днів

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Бетонна стяжка сохне 3 дні - вже можна ходити по ній. Через 10 - думаю можна буде класти підлогу. Хоча сам бетон буде ще досихати до 28днів

бетон за 10 дней набирает в лучшем случае 60-70% своей прочности, которая постепенно увеличивается до сотни за 28 дней.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

бетон за 10 дней набирает в лучшем случае 60-70% своей прочности, которая постепенно увеличивается до сотни за 28 дней.

Теж саме щой в мене тільки з непотібними нікому числами

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Теж саме щой в мене тільки з непотібними нікому числами

т.е. ты считаешь технологию "сухой стяжки" бесполезной и проигрывающей обычной стяжке?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

т.е. ты считаешь технологию "сухой стяжки" бесполезной и проигрывающей обычной стяжке?

Ви десь бачили що я щось проти сухої стяжки написав?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ви десь бачили що я щось проти сухої стяжки написав?

если фраза начинается с "А не простіше ...", значит этот способ считаешь лучше, соответственно, нужда в технологии сухой стяжке отпадает из-за её скудости.

и ко мне можно на ты, мы в интернете :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

LaMeRiLKiN,Coding, нафіг тут полеміка про бетон. Чоловік ясно сказав - українською мовою - "суха стяжка".

Є жиле приміщення, де потрібно зробити підлогу. Тільки підлогу. Щоб не поратися із бетоном, вирівнюючим і т.п.

1) Виставив маяки

2) засипав наповнювач

3) порівняв

4) прикрутив плити

5) постелив потрібну підлогу

І це все в межах ОДНОГО дня! (Максимум 2-х). Якщо велика кімната.

А не лити бетон - волога, запах. Чекати 3 дні. Лити вирівнююче, знову чекати 2 дні. Знову щось класти. Тждень МІНІМУМ.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

якби бетонна стяжка була таким простим процесом, ніхто б і не видумував подібних альтернатив.

останні дні блукань по будмагазинах результату не дали - таких ГВЛ KNAUF у Луцьку нема

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Karabasbarabas, може хтось з польщі привезе?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...