Перейти до змісту

Потрібно залити підлогу в гаражі

igorrrko

Рекомендовані повідомлення

Виникла проблема.Потрібно залити в гаражі підлогу.Зорінтуйте в матеріалах.Скільки чого потрібно і як краще це зробити? Розміри 5.20*2.80. Подушка має бути 10-12 сантиметрів.Хочу купляти матеріали (пісок,щебінь,цемент) і незнаю в якій кількості всього потрібно.

Також можливо є телефони підприємств,які займаються будматеріалами не машинами,а кубатурою.Буду дуже вдячний.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я то робив би тако во!

Судячи по розмірах - гараж для легковушки...Отже треба:

1. Добре підготовити грунт (гарно утрамбовати). Якщо гараж без ями чи підвалу - додаткового укріплення в вигляді армування стяжки можна не робити. Але треба ОБОВЯЗКОВО заливати не менше 12 см. а ще краще 15. При товщині стяжки 10 см і менше під вагою машини вона буде тріскати лопати, просідати - короче тут краще не економити.

2. Заливаємо стяжку на ~15м.кв*0,12см=1,8(2)м3 бетонного розчину. Для цього потрібно 7-8 мішків центу 500-го, 2т щебню (бажано фракції 5-20, так на руки легше) і 1,5 т піску крупнозенистого.

ИТОГО: 8*56+2*140+1,5*70=448+280+105=833 грн.

Тепер по матеріалах:

цемент знайти не проблема.

Пісок і щебінь на базах. Одну знаю є в Підгайцях, друга в Рованцях на обїздній. телефонів не маю, але там точно можна купити малими порціями, бо є перегрузочна площадка.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дешевше замовити готовий бетон і не треба заморочувати голову розмішуванням бетону вручну, до того ж все заллється за раз, а не порціями. Нещодавно замовляв бетон М200 на Шинаці приблизно 540 грн/м3 з доставкою.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Щиро вдячний за поради.

Теж думав над замовленням готового бетону.Але питання, як його привозять? Кубами? І до того ж куди і як скидують? Скільки є часу,допоки цемент не затвердіє? Стяжку ж,трохи часу займе класти...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

можливо з міксера жолобами прямо подати бетон у гараж?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Та незнаю навіть...Гараж накритий.І зразу ж потрібно під правИло,чи як, той розчин розганяти??? Звиняйте,не компетентний в тих питаннях,слабо уявляється...

Самому збовтати не проблема.Є де взяти бетономішалку.Але різниця в 200-300 грн. дозволяє взяти бетон з міксера.Тільки як це все правильно зробити? З дитинства пам"ятаю,що під готовий розчин в сусідів була баддя (урна),куди міксер зливав готовий розчин.І не малого об"єму.Зараз немає змоги таку дістати.Кудись же ж його потрібно лити?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я колись купував вапняний розчин на підвал (брав у фірмі на Вишкові). Згружали на плівку. Але потім рипати - це жесть (мені пощастило найняти людину). Можливо на фірмі попита (краще у водія міксера) як можна зробити жолоби для подачі бетону. Можливо збити зі старих дощок? Під стінками гаража можна вистави бортіки з дошок чи пінопласту.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Замовляв 1,5 куба, привезли самоскидом ЗІЛ, скидали на зазделегідь підготовані мною листи бляхи (трохи ляпало по сторонах, але поза бляхою майже нічого не втікло), береться досить швидко, тому і діяти треба швидко. Далі возили тачкою, рівняли, затирали, весь процес зайняв біля 3,5 год. Коли бетон починав братись, поливали водою і мішали.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дякую,ще раз.Буду думати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

в 2 пості автор не порахував одного - вартості доставки щебня і піска, а це ще гривень 200.

Зараз продаються залізні профілі, маяки, виставляєш ними рівень у гаражі з незначним нахилом до воріт, через 1 метр один від одного.

І по них вже рівняш рейкою бетонний розчин. Вийде дуже швидко, але головне добре втрамбовувати бетон.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Воно троха не до гаража, але поділюсь досвідом як колись заливав стяжку у дворі. Мали багато бою цегли, тому під подушку використали її, товщина вийшла порядку 20 см. Перед заливанням збили з дерев"яних рейок рамки приблизно 1,5*1,5 м щоб при перепадах температури бетон не тріскав, їх же і використали і як маяки під правило. А далі все зрозуміло.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...