Перейти до змісту

Вибір газоблоку для добудови хати

Basil

Рекомендовані повідомлення

Повстала проблема вибору газоблоків для добудови веранди в хаті (ванна та кухня).

Цікавить думка будівельників стосовно газоблоків. Хто якого виробника порадить і де дешевше придбати в Луцьку чи поряд. Сам схиляюсь до YTONG. Але то необ"єктивно і результат дії реклами....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я так розумію, всі будівельники на Мальдівах відпочивають....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Basil, тут десь є тема. Ціла дискусія з цього приводу - пошукай, бо я не пам'ятаю.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

та вроді шукав, але саме того шо шукав не знайшов... ну перегляну на вихідних ще...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Та тема трохи про інше, там всі матеріали перебирають, а тут питають конкретно про газоблок.

Зараз дивлюсь в бік броварських СтоунЛайт. Власне їх вибір не такий вже і великий. Є на форумі продавець.

Ще є Aeroc. І пару заводів на сході...

Які б не брали, бажано використовувати продукцію заводу, а не "гаражного" виробництва.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Їхав сьогодні по Ківерцівській, побачив палети з блоками.

Пропонували Аерок по 670грн/куб і SOLBET(Польща) по 695грн/куб.

Аерок виявився занадто крихким (сколи, злами, тріщини і т.д)

Бачив будинок з Aeroc. Кількість сколів і тріщин в межах статистичної розбіжності.

Доречі, продавці казали, що СтоунЛайт має більшу розбіжність, як Aeroc. Будинок з останнього бачив. Блоки покладені на клей, так що геометрія в нормі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

є ще газоблоки львівської фірми ІБР. В темі будівництво є інформація про її продукцію. І ціна 530 грн за куб.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ІБР вроді не автоклавні, а природньої сушки?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хлопці, про що тут йде спор... площа стін для добудови приблизно 25 м.кв. Відняти ще 2 вікна по 2 квадрати - виходить 20 (4 куба блоків). То є хіба сенс заморочуватися на виборі??? Краще треба думати, як фундамент правильно зробити, звязати його з існуючим фундаментом хати. А чи Аерок, чи Стоунлайт, чи Солбет, чи Ютонг - то вже "на вкус і цвет"!

Технологія виробництва у всіх одинакова, теплопровідність також. Я брав для себе Стоунлайт, бо найдешевші.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так і є, газоблок природньої сушки. Вроді би і не погані.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

є ще газоблоки львівської фірми ІБР. В темі будівництво є інформація про її продукцію. І ціна 530 грн за куб.

l де їх можна пощупати?... вони мені більше піноблок нагадують...

Хлопці, про що тут йде спор... площа стін для добудови приблизно 25 м.кв. Відняти ще 2 вікна по 2 квадрати - виходить 20 (4 куба блоків). То є хіба сенс заморочуватися на виборі??? Краще треба думати, як фундамент правильно зробити, звязати його з існуючим фундаментом хати. А чи Аерок, чи Стоунлайт, чи Солбет, чи Ютонг - то вже "на вкус і цвет"!

Технологія виробництва у всіх одинакова, теплопровідність також. Я брав для себе Стоунлайт, бо найдешевші.

фундамент уже залито... а вибір завжди має бути, це ж хата добудовується, а не сарай якийсь...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

в тійже темі написано, що на об'їздній через Рованці на ГПЗ. Там і телефон здається є.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Де це? Можете на карті показати, бо см я не з Луцька.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

передзвоніть по тел.0999768049. Я думаю там Вам все розкажуть.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 8 місяців потому...

то всетаки які блоки кращі для будівництва хати в два поверхи? білоруські чи Ytong?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

то всетаки які блоки кращі для будівництва хати в два поверхи? білоруські чи Ytong?

Ytong однозначно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для себе вибрав Ytong. Хоча в мене один поверх.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

різниця в ціні на половину, обгрунтувати можете чому саме?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

різниця в ціні на половину, обгрунтувати можете чому саме?

По-перше - геометрія кожного блоку. У Ютонг - всі блоки як один, білоруські - розміри грають на 2-5 мм.

По-друге - пористість і густина. Ютонг має чітку пористу структуру і важать вони менше, з ними легше працювати; та й міцніші вони. Білоруські блоки, таке відчуття, що вирізані із суцільного куска глини - на пористіть лише натяки, важать як 1,5 Ютонга + ламаються і кришаться набагато легше. Думаю, що єдиним плюсом у білоруських може бути більша екологічність технології виробництва. Менша кількість шкідливих речовин і хімікатів в процесі виробництва пояснює чому вони і менш пористі і важчі. Хоча це спірне питання.

По-третє - теплопровідність. З попереднього випливає, що чим більш пористий газобетон - тим меншу теплопровідність він має.

А взагалі я б не зупиняв увагу виключно на Ютонг. Є дешевші варіанти. Можна підтримати і українського виробника - Стоунлайт і Аерок. Є ще польські Solbet. Але за них нічого не можу сказати з власного досвіду. Кажуть, що вони кращі за українські, але гірші за Ютонг..

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...