Перейти до змісту

На Львівщині перекинулися 11 вагонів із жовтим фосфором

max

Рекомендовані повідомлення

• Відповідей 377
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Топ авторів теми

Опубліковано

Діти діти, куда вас подіти!

Здається ця паніка тільки на руку місцевим аптекам. Саме смішне, що розкупили все активоване вугілля і соду, навіть на головних складах нема. Це ж так добре. І пити спиртного стали набагато меньше. Народ так трошки і очистить свій організм від всього що було, але явно не від фосфору.

І навіщо роздувати такі дебати? В мене знайомі батьків працюють за 10км від місця аварії і кажуть що все нормально і ніхто там не "дохне" і військові не вивозять. Ще скажу що мій викладач хімії з ЛДТУ сказав що все це фігня і маркетинговий хід для підвищення активності перегляду телеканалів і інет сторінок і розкуповлювання товару в аптеках, а реально нічого в розрідженому стані він поганого не робить і це є міндобриво, а шкідливий він тільки при поданні в кристалізованому виді в органи дихання і на шкіру. От так от!

Всім гуляти в парк і нєфіг панікувати і сидіти вдома з закритими вікнами.

• Адміністратори
Опубліковано
в селах біля Шкліня гине птиця.В кого в тих районах є родичі?Спростуйте або підтвердіть інформацію.

Пиздьож.

Опубліковано

в селах біля Шкліня гине птиця.В кого в тих районах є родичі?Спростуйте або підтвердіть інформацію.

Пиздьож.

Геніальне спростування!!!

• Адміністратори
Опубліковано

Нашому народу подругому недоходить.

Вчора бать цілий день в бабулі просидів.

Нічого там не дохне, хіба під сокирою на суп :)

Опубліковано
post-2059-1184829875.jpgХто може пояснити це явище?Це шо вже граждані осінь прийшла?Це я вчора сфоткав в нашому парку...Нарахунок Шкліня,мій співробітник тільки шо звонив до батьків в Берестечко,і вони підтвердили інформацію що в прилеглих селах дійсно гине птиця!Можливо це збіг обставин.... :)
Опубліковано
post-2059-1184829875.jpgХто може пояснити це явище?Це шо вже граждані осінь прийшла?Це я вчора сфоткав в нашому парку...Нарахунок Шкліня,мій співробітник тільки шо звонив до батьків в Берестечко,і вони підтвердили інформацію що в прилеглих селах дійсно гине птиця!Можливо це збіг обставин.... :)

Пояснення тому - спека, і в каштанів завжди найраніше починає сохнути листя.

Опубліковано
Dimaxa ,напевно, власник кількох аптек в місті :)

А ну признавайся, де можна вугілля купити?

:)

Я тобі ще таких фоток купу викладу :) Dimaxa

Опубліковано

прийди на вулицю електроапаратну, або на зв"язківців... там такий вигляд каштанів вже 3 роки поспіль... це ж скільки треба було фосфору за цей час спалити :)

ЗІ останній раз, коли ми запитували екологів, вони пояснювали це якимось видом кліща... доречі вирізання гілок до самого стовбура на каштанах по місту пару років тому якраз з цим явищем і пов"язане...

Опубліковано
Діти діти, куда вас подіти!

Здається ця паніка тільки на руку місцевим аптекам. Саме смішне, що розкупили все активоване вугілля і соду, навіть на головних складах нема. Це ж так добре. І пити спиртного стали набагато меньше. Народ так трошки і очистить свій організм від всього що було, але явно не від фосфору.

І навіщо роздувати такі дебати? В мене знайомі батьків працюють за 10км від місця аварії і кажуть що все нормально і ніхто там не "дохне" і військові не вивозять. Ще скажу що мій викладач хімії з ЛДТУ сказав що все це фігня і маркетинговий хід для підвищення активності перегляду телеканалів і інет сторінок і розкуповлювання товару в аптеках, а реально нічого в розрідженому стані він поганого не робить і це є міндобриво, а шкідливий він тільки при поданні в кристалізованому виді в органи дихання і на шкіру. От так от!

Всім гуляти в парк і нєфіг панікувати і сидіти вдома з закритими вікнами.

Повністю згідний :) раніше казали ше за шацькі озера... так от сьодні мої друзья поїхали туда і всьо там в нормі, люди відпочивають як завжди...

Опубліковано
Найбільших економічних втрат від аварії потягу з казахстанським фосфором зазнаЄ Україна. Їх досі підраховують. Однак страхові виплати,за прогнозами, становитимуть не більше двох мільйонів доларів. З них 70% підуть на компенсації постраждалим, а 30 - на відновлення довкілля.

Водночас, за експертними оцінками, вартість ліквідації наслідків катастрофи сягає ста мільйонів доларів. І всі ці витрати ляжуть на державний бюджет. Сьогодні Кабмін доручив Мінітрансу, Укрзалізниці та МНС забезпечити ліквідацію наслідків аварії. Із резервного фонду постраждалому населенню виплатять компенсації. Однак які суми - наразі невідомо.

От я не розумію,чому Україна має платити такі гроші...Адже фосфор з Казахстану в Польшу...Вроді ми непричом,але добре постраждали.Не правильно якось виходить... :)

Опубліковано
post-2059-1184829875.jpgХто може пояснити це явище?Це шо вже граждані осінь прийшла?Це я вчора сфоткав в нашому парку...

минулого року на проспекті перемоги була така сама картина. якщо не помилясь, то в Сімї з домом чи у Волині писали що це захворювання каштанів і з Франції замовили інєкції для дерев. стан дерев після чього покращився, але ліки коштують дорогувато.

Опубліковано

как бы там нибыло, но...

сотрудница должна была завтра езать в Закарпатье с тургрупой -

и только что позвонили и сказали что поздку отменяют в связи с тем что через Львовскую область непропускают "туристические групы"...

Опубліковано

Це вид кліща ! Це вже декілька років так ! Казали, що є така рідина яка не дає листі жовтіти.. вже пробували вводити уколом в стебло... і все нормально....

Але це тільки де-не-де так роблять... Так шо краса каштанів дуже шлвидко зникає... :)

Опубліковано

Фрідріх Бюхнер (1824-1899) відкрив у людському мозку фосфор і дійшов висновку, що ця речовина є каталізатором мислення. А оскільки в рибі також є багато фосфору, лікарі довгий час рекомендували їсти рибу для поліпшення роботи мозку. Насправді наш організм зовсім не має потреби в рибі як неодмінному джерелі фосфору. Його досить у яйцях, м'ясі, молоці, овочах, а також у Буському і Радехівському районах Львівської області :)))

Опубліковано

из моей переписки с коллегами по одному увлечению -

для общего развития так ск-ть....

игорь, ты как медик блин должнен то был изучать химию в институте, тебе б не знать всех тонкостей неорганики!

Дыши глубже, пей кока-колу из-под крана и свято внимай информслужбам. А в институте я кроме биохимии, патфизиологии изучал еще военную токсикологию

Отравляющие вещества на основе фосфора потому и применяются как химоружие, что проникают в организм с воздухом, пищей и водой, и даже через кожу. Плюс к этому лечение пострадавших положительного эффекта практически не имеет. Т.е. человек, попавший в зону действия так сказать надежно выводится из строя.

А с чего ты решил, что весь фосфор превращается именно в ортофосфорную кислоту? Других соединений не образуется по приказу кабинета министров? Кстати, молочный зуб, брошенный в бутылку кока-колы полностью растворяется за неделю. А в стоматологии ортофосфорную кислоту наносят на эмаль зуба на 60 сек. для протравливания. Безобидная такая кислота...

И подумай о том, что сейчас - разгар курортного сезона, в т.ч. и в Карпатах. Как думаешь, дадут в эфир 100% правдивую информацию?

Сообщение от XXXXX

А с чего ты решил, что весь фосфор превращается именно в ортофосфорную кислоту? Других соединений не образуется по приказу кабинета министров?

ну я не такой умный, но большинство фосфора при горении в кислороде образует Р2О5. там конечно еще куча гадости, но верить хочется в лучшее.

кстати, расскажи что получается при горении белого/желтого фосфора. Р4 вроде его формула...

Вова, я не умничаю, но лучше перестраховаться, чем здоровье угробить. Институт я закончил ровно 10 лет назад, на кафедре военки был 11 лет назад. Я просто не помню ВСЕХ химических реакций! Знаешь, сколько мы там всякого дерьма изучали? Я ж каждый день на работе с этим не сталкиваюсь. Но раз такое дело - в отпуске постараюсь найти интересующие тебя (и не только тебя) материалы. В инете такую инфу просто не выкладывают, это в спецпрограммах по воентоксе изложено.
Опубліковано

самое главное, чтоб наши доблестные МЧС-ники не слили всю гадость в Стырь. потому как Луцк ниже по течению. :D

Опубліковано

В "Чужому Краю" немає 6-літрових фляг з водою! А в Аптеці - вугілля! Во да! Залишаєтсья тільки поставляти вугілля коробками - зметуть тікі так. О коли вигідно починати бізнес :D

Опубліковано
В "Чужому Краю" немає 6-літрових фляг з водою! А в Аптеці - вугілля! Во да! Залишаєтсья тільки поставляти вугілля коробками - зметуть тікі так. О коли вигідно починати бізнес ;)

до дупи те вугілля!)))) так само можете їсти вапно і крейду! :D Шо там ще в аптеках залежалось?

Опубліковано

насчет бутылированной воды - не так уж плохо, что люди начали ее пить. в цивилизованных странах так и делают, воду из-под крана используют только для мытья и прочих хозяйственных целей. углем и энтерасгелем желудки и кишечники народ прочистит - тоже полезно. меньше водки стали пить, типа плохо влияет на иммунитет - так вообще замечательно. из фосфора, если верить ученым, получилась масса удобрения. короче, куда ни глянь, один позитив. если не учитывать инвалидов в больницах и обширную зону заражения..

Опубліковано

Покажіть мені інваліда, який став інвалідом через той фосфор, але не підходив до вогнища... Щось мені здається, що в людей настав раптовий колаптоїдний стан...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...