Перейти до змісту

потрібна порада по вибору монітора

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

хочу купити монітор але трохи гублюсь у виборі..... монітор на *VA або ips матриці.......

типу BenQ EW2430

питання: в кого є щось подібне, хто користувався....як даний тип матриці веде себе в іграх, при перегляді фільмів і т.д

8 мс відгуку матриці це багато?

ну і накиньте альтернативні перевірені варіанти на приблизно таку ж ціну і тими ж функціями

Опубліковано

хочу купити монітор але трохи гублюсь у виборі..... монітор на *VA або ips матриці.......

типу BenQ EW2430

питання: в кого є щось подібне, хто користувався....як даний тип матриці веде себе в іграх, при перегляді фільмів і т.д

8 мс відгуку матриці це багато?

ну і накиньте альтернативні перевірені варіанти на приблизно таку ж ціну і тими ж функціями

Не знаю щодо BenQ, але з впевненістю можу порадити монітор Philips 221EL2SB/00 (http://philips.technoportal.ua/monitors/philips-221el2sb00/tech.html) - 22-дюймовий Full HD монітор з функцією SmartImage, яка дозволяє оптимально підлаштувати зображення для ігр/фільмів/Інтернет-серфінгу. До того ж, час відклику у такого - 5 мс.

Опубліковано

Тип матрицы - TN+Film.....Входы - VGA p.gif

трохи не те що шукаю....та й 5 мс для TN це забагато

VA краща за TN, IPS краща за VA, тому і хочу дізнатись думку тих хто користується IPS, VA матрицями

Опубліковано

На майбутнє планую 22-24 на IPS матриці. Рік тому читав огляди, то тоді там якийсь DELL був ліпший по ціна/якість для IPS/VA матриць. NEC десь поблизу був. Ну і монітори Apple дуужжее непогані (але дорогі, зараза!) для роботи з графікою, ну і для фільмів теж... Ігри - не знаю, не знаю....

• 2 тижня потому...
Опубліковано

Добре. Свої пять копійок. Головне, що ви не кажете, для чого вам монітор. Ігри, фільми, фотографія, CAD, відеомонтаж - всі задачі мають свої особливості, і що більше робите, під цю мету берете монітор, а під інші - в компроміс. Наприклад, для ігр краще "розігнана" матриця TN+Film із динамічною LED підсвіткою. Глянцеві монітори не добрі для довгої клопіткої роботи дизайнера, але ідеальні для фільмів. Також є різниця між співвідношеннями 16:9 та 16:10. Продовжувати нема сенсу.

Наприклад, для роботи з фото приглядався (в минулому часі, пєньонзи немалі хочуть) до 24" Dell UltraSharp U2410 (860-10082) з оглядом тут , хоч модель і старенька. І читав статті http://www.it-world....ter/162656.html, http://www.realcolor...bg/monitors.htm, http://itc.ua/articl...4_dyujma_27997/ і тому подібні. Ну і гугл ніхто не відміняв. Різниця між IPS та *VA сучасними невелика. Хоча для порівняння дійсно непоганий професійний монітор 21" NEC 2190UXp Black (розумієте, для чого він? 2D точний колір, заводська калібровка, неодномоніторна конфігурація) на PVA матриці, і інші того ж виробника - на IPS.

Вказаний вами монітор BenQ EW2430 (огляд тут) непоганий вибір для домашнього використання Вкантакті/ігри, ліпший за раніші TN+Film. Висновки за оглядом (ІМХО динамічний LED виправляє ситуацію в іграх):

По совокупности свойств монитор допустимо отнести к универсальным, пригодным для выполнения типичной офисной работы и непрофессиональной работы с графикой. Хорошо проявит себя монитор в случае просмотра кино, так как высокая контрастность и отличные углы обзора важны именно в этом случае, и чуть хуже, из-за невысокой скорости матрицы, — в динамичных играх.

Подобається - беріть. Особливо якщо самі ще не знаєте, для якого використання буде. Рухнетесь в професійну сторону - самі зрозумієте, що вам треба, от тоді і зрозумієте попередні мої абзаци.

Опубліковано

в самому першому повідомленні звучить так питання: в кого є щось подібне, хто

користувався....як даний тип матриці

веде себе в іграх, при перегляді

фільмів і т.д +інтернет...одним словом для домашнього використання

Посидівши пару годин за TN вирішив що це не моє тому і шукаю поради в користувачів інших типів матриць

Читаймо уважніше... Там майже все описано

Опубліковано

Тоді ще простіше. Береш порівняння за критеріями, і дивишся, що підходить. В Benq глянцевий монітор і коротша гарантія в порівнянні із Dell, але більше розємів. Часто фільми і ігри - Benq, інет і графіка - Dell, там контрастність по характеристиках менша, але більше способів кріплення і поворотний екран. Колонки і там, і там поганенькі. Принципової різниці для SOHO між *va та IPS немає. Ще не слід забути конкретний екземпляр добре перевірити на засвітку, пікселі, глоу тощо, то це і примхи конкретного екземляру можуть бути (думаю, топікстартер і так це знає). я би вибирав Dell, але не в останню чергу через нелюбов до глянцевих моніторів та співвідношення 16:10 а не 16:9.

Опубліковано

граю на монiторi з IPS матрицею, нiякого дискомфорта не помiчаю нi в iграх нi в фiльмах. Основним критерiем при пiдборi монiтора була максимальна подiбнiсть по кольоровiй гаммi з ЕЛТ монiторами. Думаю мiй Dell U2410 повнiстю з цим справляется

Опубліковано

граю на монiторi з IPS матрицею, нiякого дискомфорта не помiчаю нi в iграх нi в фiльмах. Основним критерiем при пiдборi монiтора була максимальна подiбнiсть по кольоровiй гаммi з ЕЛТ монiторами. Думаю мiй Dell U2410 повнiстю з цим справляется

Dell U2410 хороша річ як не крути але бюджет троха менший десь в межах 2000

Опубліковано

граюся останніх років 6-7 на моніторах з матрицею S-IPS :) ніякого дискомфорту ні в іграх ні в фільмах.

головний критерій підбору - шоби можна було за ним жити і оченятка не боліли.

і в бюджет 2000 можна вкластися.... правда баксами :)

можна знайти б/в з-за кордону як я робив.

P.S.: точніше грався, бо зав'язав.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...