Перейти до змісту

Маразм-візитна картка Луцька?

zaHARE

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Не знаю,що так негативно впливає на "тверезий" розум нашої влади. Радіація,висока вологість,нітрати чи ГМО? Але щось таки впливає,бо ж як пояснити,що влада міняється,а маразм залишаєтья? Чому такі висновки?Давайте розберемось.

А тепер по суті.

Мабуть всі пам'ятають перший прояв маразму нашої влади,коли демонтували чудовий фонтан з дельфінами в центрі міста.Ніби-то для того,щоб зробити з нього мегапринаду для туристів,аналогу якого немає в Україні-співаючий фонтан.Але чи то зірки на небі не стали як належить,чи-то фонтан співати задарма не сахотів ,але стали це новоявлене чудо світу називати "фонтан ім.Кривицького".

Та змінилась влада і вже новому очільнику міста схотілося залишити свою зірку слави на центральному майдані міста.Знову стався рецидив маразму і чудо фонтан залили бетоном і дали в користування(мабуть що не задарма) "лицю кавказької національності".

А те лицьо поставило ригальню для дорослих і ігровий калічний майданчик для дітей.Калічний,тому,що не одна дитина там з'Їхавши з гірки підставила свою голівку під гойдалку та падала з трухлявих східців на гірці. Але ригальна стала гарною туристичною принадою.

Багато моїх знайомих з інших міст бажали поглянути на чудо,яке розмістилось між драматичним театром,будинком культури та праврославним собором.Ну чи не чудо створив пан Шиба?

Та ось знову змінилась влада і ...правильно знову приступи маразму.

Перший - поки лише озвучили. Знову з майданчика біля Бім-бому зробити мегафонтан.

Другий - зробити з невеликого кафетерію Буратіно дубайський WAFI.

Третій,о тут не все просто.Потрібна деталізація.

Якщо пам'ятаєте пан Кривицький якось озвучив плани будівництва відкритого басейну в парку за РАГСом.Але чи то знову зірки не стали чи люди обурились.Не склалось.

Пан Шиба спробував там влаштувати басейн разом з церквою(чи навпаки церкву з басейном).

Зверну вашу увагу,що цих добродіїв об'єднувала не тільки ідея спорудження басейну за рахунок парку,але й незнання так би мовити пасивів,потенціалу міста,яким вони опікувались.Мова йде про існуючий відкритий басейн на вул.Чорновола між юним техніком і критим катком. не треба було придумувати ровера,а просто заключити угоду на надцять років через конкурс з якимсь ПП,дати йому в оренду басейн разом з територією в сторону архіва.і хай там влаштує розважальний центр.Поставить кафе,шезлонгі,парасольки і т.д.і т.п.Але головною умовою має бути фунціонування басейну і вільний доступ або символічна(собівартість) платня.Ну це деталі які можна обговорювати. Головне щоб він працював.Не думаю,що ПП був би в збитку.

Але,те ,що впритул не балили попередні владці,побачили теперішні.Проізжаю я вчора з дитиною на ровері по Чорновола і розумію,що в нашої влади знову черговий рецидив маразму.

Басейн засипають і стелять штучний газон.Мабуть буде поле для міні-футболу.

Занавіс.Applauds. :sm110:

ЗІ:фото нема,може закинути любий бажаючий.

ЗЗІ:може хто знає ще приклади рецидивів маразму нашої влади?Прошу, добавляйте.

ЗЗЗІ: може їм купити таке:

foliya.jpg

Опубліковано

Про це був по Аверсу сюжет пару днів назад - захопливо :)

Якщо коротко, то "Басейн" віддали Адреналіну в оренду, який без погодження з ОДА на той момент ще неіснуючої документації на реконструкцію почав самовільне будівництво (реконструкцію). Вєсєло.

Опубліковано

Цікаво, наскільки серйозним для Луцька повинно бути питання щоб його винесли на міцсевий референдум? Хоча цим трьом з першого посту таке поняття чуждо.

Опубліковано

Лучше бы реконструкцию зверинца сделали ато жалка на зверушек сматреть и водоёмы в округе почистили, включая теремно.

Опубліковано

Лучше бы реконструкцию зверинца сделали ато жалка на зверушек сматреть и водоёмы в округе почистили, включая теремно.

А лучше бы заколотились бы у себя в раде и администрации и самосожглись в жертвенных целях дабы боги снислали ум и трезвость на головы остальных можновладцев

Опубліковано

Маразм тут ні до чого. Трохи вникай в специфіку діяльності органів місцевого самоврядування і їх виконавчих органів і значно простіше буде зрозуміти чому так відбувається. А ще, можливо, зявляться практичні ідеї як цьому завадити.

Опубліковано

Маразм тут ні до чого. Трохи вникай в специфіку діяльності органів місцевого самоврядування і їх виконавчих органів і значно простіше буде зрозуміти чому так відбувається. А ще, можливо, зявляться практичні ідеї як цьому завадити.

Дійсно помилився з діагнозом,краще підійде оце:

Тотальное слабоумие. Грубые нарушения как в познавательной сфере (патология памяти, нарушения абстрактного мышления, произвольного внимания и восприятия) и личности (расстройства нравственности: исчезают чувства долга, деликатность, корректность, вежливость, стыдливость; разрушается ядро личности)

А специфіка діяльності органів самоврядування і їх виконавчих органів одна-відсутність логіки і бажання думати про людей.

Опубліковано

бажання думати про людей.

а нам таки дійсно далеко до справжнього громадянського суспільства. я мабуть не помилюся, якщо стверджу, що в цивілізованому світі 0,001 відсоток чиновників керується саме бажаннями у прагненні допомагати людям. Всі інші - законом, положеннями, посадовими інструкціями і т.д., а головне - впливом громадськості. Чиновник не має ХОТІТИ робити добро, він має БОЯТИСЬ робити зло.

Я списую це на наївність, але можеш поставити свій діагноз, ти в цьому кручє :)

відсутність логіки.

Для мене відсутність логіки в тому, що люди відмовляються їсти мясо. Але ж я невіглас у цьому питанні, хіба ні?

Я припускаю логічність дій таким чином:

У вьому цивілізованому світі (а ми знаємо, що він є і ми всі в нього хочемо) в питаннях розвитку міст ключовим поняттям є "цільове призначення". Тобто, не важливо хто власник - якщо в документах написано "басейн", знач. буде басейн і не гребе. Чи парк, чи газон, чи фонтан. Натомість обовязок чиновника - здійснювати контроль за дотриманням цього і шукати способи як зробити так, щоб місце "працювало" відповідно до призначення (шукати інвесторів, партнерів наприклад).

В нашому (менш цивілізованому) світі ключовим питанням є хто власник/балансоутримувач/орендар. Все інше не має значення. Якщо ти потрапив до одного з трьох, можеш робити що хоч.

Так от. В підприємця ціль одна - вкласти менше, заробити більше і швидше. Так працює 99% бізнесу. На інтереси людей їм пофіг. Вони порахували, що їм зробити поле буде вигідніше і вийшли з такою пропозицією.

Чиновник. Йому муляє той басейн. Тому що хтось за нього відповідає, хтось за нього звітується, в когось він на балансі і т.д. А оскільки цільового призначення в цієї ділянки немає (а якщо є, то формально), він віддає її першому, хто запропонує хоч щось. Він робить правильний вибір, оскільки як і кожна людина на цуому світі, він думає в першу чергу про себе. А йому це простіше, бо не треба готувати планів, комерційних пропозицій, шукати і домовлятись з інвесторами, вести діалог з громадою... і йому це вигідніше, бо коли чиновник готує проект, а інвестор погоджується, то інвестор робить послугу, а коли просить інвестор, а чиновник погоджується, то послугу робить чиновник, а за послугу треба платити.

Ситуація нічого спільного не має з маразмом. Якби громадськість зайняла більш активну позицію саме в цьому питання - все могло б бути інакше. Згадайте прагнення побудувати басейн у парку за загсом. Тоді люди вийшли і сказали "дзуськи". Досі басейну нема. А з цим екс-басейном ніхто нічого не заперечив, отак і вийшло.

Опубліковано

дето я уже рифмовал, может повторюсь:

І тут гадати вже не надо.Який народ-така і влада.

:)

Тема не про чиновников и их маразмы.

А про маразмы тех, кто их приводит за ручку к тем самым креслам.И пусть кто то скажет, что я не прав.

Опубліковано

дето я уже рифмовал, может повторюсь:

І тут гадати вже не надо.Який народ-така і влада.

:)

Тема не про чиновников и их маразмы.

А про маразмы тех, кто их приводит за ручку к тем самым креслам.И пусть кто то скажет, что я не прав.

Твоя категоричність пропаде після перегляду будь-якого передвиборчого списку. Тоді ти так само категорично будеш запитувати: "А за кого б...ь голосувати?"

Імхо звичайно, але демократія - це коли чиновника за яйця тримають круглий рік, тоді в принципі значно мешне має значення кого обираєш під час виборів. А в нас так - я раз в кілька років сходив поставив підпис на дільницю і кілька років мені хтось винен і при цьому має думати про мене і турбуватись. Сценарій не на багато реалістичніший за принца на білому коні.

Екскюзмі, що відішов від теми. Гетто надихнув :)

Опубліковано

А ось таке питання, можливо трошки не по темі:

якщо людина взяла в оренду озерце в лісі (природнє), ніяких табличок про оренду чи заборону ловлі немає. (озеро Святе Маневицький район.)

Чи можуть інші люди рибу ловити, купатися, користуватися прилеглим до озера берегом?

Опубліковано

Driver,

В ч. 1 ст. 13 Конституції зазначено: «Земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, виключної (морської) економічної зони є об’єктами права власності Українського народу. Від імені Українського народу права власника здійснюють органи державної влади та органи місцевого самоврядування в межах, визначених цією Конституцією».

Відповідно до ст. 47 Водного кодексу України від 6 червня 1995 року № 213/95-ВР, загальне водокористування здійснюється громадянами для задоволення їх потреб (купання, плавання на човнах, любительське і спортивне рибальство, водопій тварин, забір води з водних об’єктів без застосування споруд або технічних пристроїв та з криниць) безкоштовно, без закріплення водних об’єктів за окремими особами та без надання відповідних дозволів. На водних об’єктах, наданих в оренду, загальне водокористування допускається на умовах, встановлених водокористувачем, за погодженням з органом, який надав водний об’єкт в оренду. Водокористувач, який узяв водний об’єкт у користування на умовах оренди, зобов’язаний доводити до відома населення умови водокористування, а також про заборону загального водокористування на водному об’єкті, наданому в оренду. Якщо водокористувачем або відповідною Радою не встановлено таких умов, загальне водокористування визнається дозволеним без обмежень. Тут слід зазначити, що на практиці, укладаючи договори оренди земельних ділянок, на яких знаходяться водойми, орендар і орендодавець не встановлюють заборону на загальне водокористування на відповідному водному об’єкті, а тому громадяни можуть спокійно безкоштовно відпочивати і рибалити (лише спортивне та любительське рибальство).

— Пливіть нахрєн отсюда. У мене берег приватізірований, тут купатися не можна. Уже надоїло таких умніков, як ви, ганять. Намусорите у воду, а мені потім убирай, — чоловік років 40 у плавках виходить на дерев'яну кладку біля річки Коломак у селі Ковалівка Полтавського району. Представляється Юрієм Тарасенком. Проганяє від берега водойми. 20 хв. тому з товаришем підійшли до річки скупатися.

Відказую, за законом не можна приватизувати берег річки. Юрій махає руками.

— Та мені пофіг. У мене дом на цьому березі построєний, я постоянно тут порядок наводжу. Так що все законно, — кричить. — А єслі отдохнуть захотілося, то зараз дам граблі й розчищайте дно. Тоді, може, розрішу купатися.

Річка Коломак протікає через Ковалівку, її вважають однією з найчистіших в області. Рік тому жителі п'ятьох будинків біля річки почали загороджувати парканами береги водойми.

Біля необгородженої ділянки відпочивають близько 10 осіб. Місцевий 28-річний Андрій засмагає на ковдрі:

— Мужик, з яким ви общалися, вродє начальник частної охранної фірми "Альянс". Опасна людина, — мружиться від сонця. — Він постоянно людей проганяє. Пару днів тому туди 13-річні діти запливли. Так він їх матами крив. Наговорив такого, що малі потом півчаса плакали.

Уздовж берега тягнуться металеві паркани. Біля річки невелика дерев'яна альтанка, за 30 м — недобудований двоповерховий будинок і дві цегляні хати. Біля них — невеликий город.

— Ці новоявлені поміщики зовсім обнагліли. Я все дитинство на тому березі проплавала, а тепер мене, непонятно чого, проганяють, — підходить 25-річна Марина Пивоваренко. — Та ладно б один такий дурак був, а їх же багато. За цим домом іще кілька хат. Так там узагалі до берега лучше не підпливати.

Пливу річкою до одного зі вказаних дворів, сідаю на кладку. За 5 хв. підходить жінка років 30.

— Молодой чєловєк, тут відпочивати не можна, це приватна власність, — каже. — Так що давайте по-хорошому назад упливайте. А то візьму граблі і гнатиму в шию.

З другого берега спостерігає чоловік років 20. Коли жінка йде, жестом показує підпливти до нього.

— Ти певно сумашедший, якщо так ріскуєш. У селі всі знають, що на обгороджені території лучше не запливати. Там хозяєва нікого не бояться, — чоловік закурює. — Я колись навіть 10 рублів предлагав, щоб тільки розрішили з кладки пострибати. А на мене все одно чуть не з кулаками кинулися. Ледь встиг утекти.

Найбільше місцевих відпочивають на центральному сільському пляжі "Свобода". Там розчищений берег, стоять із десяток дерев'яних бесідок.

— Народ сюди почав сходитися, бо в селі це єдінствєнне місце, откуда точно ніхто не прожене, — виходить із води 56-річний Микола Андрійович. — Та з такими темпами застроєк буде не удівітєльно, якщо наступного літа людей і отсюда погонять. Тоді взагалі відпочивати ніде буде.

У сільській раді Ковалівки пояснюють, незаконні огорожі приберуть після заяви людини, яку прогнали з берега.

— Постраждалий має звернутися до мене із заявою. Реакція буде миттєвою, — говорить Юрій Бублик, сільський голова, 38 років. — Жодних дозволів на приватизацію і загородження берега ми не давали. Люди зробили це самовільно.

За водним кодексом України будівництво на малих річках можна вести не ближче як 25 м від берега, на середніх і великих — від 50 до 100 м.

— Сільська рада безпосередньо займається виділенням землі в селі. Голова повинен вирішити питання і повернути берег громаді. Якщо цього не відбувається, потрібно звертатися до обласної прокуратури, — радять в обласному управлінні водних ресурсів.

"На тій ділянці окопалися прокурори"

У селі Петрівка Полтавського району бетонним парканом загородили 1,5 га берега річки Ворскла. Торік місцеві написали колективного листа до районної прокуратури.

— Почали публічно розкручувати справу про незаконне захоплення берегу. Це дало результат, — каже полтавський правозахисник Олександр Кулик, 58 років. — Прокуратура зробила припис, щоб пляж повернули громаді, а огорожу знесли. Та проблема в тому, що на тій ділянці самі ж працівники прокуратури й окопалися, тому до цих пір нічого там не зроблено. Людей на пляж не пускають.

Селяни звертатимуться до Генеральної прокуратури з колективним листом.

— Дійдемо і до президента. Хоча розуміємо, що влада покриває захоплення берегів річок. По області це масово, але ніде нічого не робиться.

gazeta.ua

У запорізьких селян відібрали Дніпро

Нижня Хортиця на Запоріжжі перетворюється на село високих парканів. Така картина тут майже скрізь вздовж Дніпра.

Багатії орендують землю і будують розкішні палаци. Тепер селянам, щоб дістатись до води, треба пройти кілька десятків кілометрів.

Місцевий бізнесмен орендував 5 гектарів землі біля берега Дніпра, начебто, для берегоукріплення, заліснення та залуження. Єдине місце для 2-х сіл, де можна підійти до води, він загородив високим парканом. І тепер, 2 тисячі мешканців змушені їздити на пляж аж через обласний центр. Намагаючись дістатися річки у своєму селі, люди натикаються лише на сувору приватну охорону.

Селяни, як могли, боролися з орендарем. Проте, новий господар території озброїв охорону і не допускає сюди навіть представників місцевого самоврядування, які своїми голосами дали йому всі дозволи.

«Вони забрали 3 сотки нашої, не даної їм в оренду землі, і не пускають нас. Не пускають депутатів, не пускають громаду, не пускають голову сільської ради», - розповідає депутат сільської ради Тетяна Капраль.

Спілкуватися з журналістами та владою орендар відмовляється, його інтереси захищає ось цей чоловік, який каже – на загородженій території бізнесмен розводить рибу. Селяни ж, начебто, займаються браконьєрством, тому їм до Дніпра зась.

«Ми постійно тут це спостерігали. До цього зариблення виходи на браконьєрський вилов і в Дніпро, і в цю затоку», - розповідає член «Асоціації рибалок України» Дмитро Лященко.

Обурені люди готові штурмувати загорожу орендаря, доходить ледь не до бійки.

Орендар не виконує умови договору з сільською радою, розповідають у прокуратурі. Заліснення і берегоукріплення зроблено лише частково. А не допускати людей до водойми забороняє Водний Кодекс України. Відтак правоохоронці вимагають розірвати угоду оренди.

«Після розгляду зазначеного позову, який ми плануємо заявити до суду, уже буде державна виконавча служба виконувати рішення суду. Поки що даного рішення немає, орендар фактично правомірно користується своєю земельною ділянкою», - зазначає виконувач обов’язків прокурора Запорізького району Олександр Брусняк.

Громади Нижньої Хортиці та Розумівки на позачерговій сесії сільської ради розірвали договір про оренду землі. Тепер його повинні скасувати у суді, адже 5 гектарів віддали бізнесменові на 49 років. Виходить, що майже на півстоліття селяни мали бути відрізані від Дніпра.

Дмитро Мороз, «ФАКТИ», ICTV

Опубліковано

Druid,я з тобою багато в чому згоден.Так чиновник обмежений положеннями,інструкціями тощо.Ми від них (принаймні від більшості) тільки це й чуємо.Але я кажу про здоровий глузд і елементарну порядність.Я на власній роботі також керуюсь стандартами,інструкціями і положеннями, але мабуть мене так виховали,на відміну від багатьох чиновників,що спочатку треба використати всі можливості,а тоді вже "здатись".Я не можу дивитись в очі підлеглим,якщо я не використав всі можливості щоби вирішити їхні питання.Йти від кращого до гіршого,а не братись одразу за гірше,тільки тому що воно легше.Я ж не робот.

Коли потрібно щось зробити щось хороше для громади,то їх нібито обмежують інструкції і положення,а коли потрібно пробити щось для себе,то не такі вже ті інструкції і положення непорушні. Наприклад якийсь чиновник в обхід не те.що інструкцій а й закону може будуватись в історичному заповіднику.А з басейна зробити басейн заважають інструкції.Ось в чому маразм.

Зауважу,що не все так погано в нашому місті.але коли заїзжаєш в саме забите містечко.наприклад, Франції,то розумієш,що там думають про людей і роблять все на совість.

І ще одне,про совість,культуру і виховання.В Німеччині достатньо було б в газеті тиражем 1000 екз.надрукувати статтю про те як через недолугість чиновників з басейна роблять футбольне поле,а з фонтану "ригаловку",щоб мер пішов у відставку.

Опубліковано

Згоден,що якщо я вникну в специфіку,то багато що зрозумію.Але людям не потрібно вникати в специфіку.Ми ж не вникаємо в специфіку сміттєвоза,водія маршрутки,лікаря.нам головне результат.Я купив квиток на літак,сів,полетів і за годину я вже на морі.Якби я вник в специфіку авіаперевезень,то я не літав би може.Або не літав би нашими авіаперевізниками.

Стосовно ідей,найперша ідея :

влада повинна співпрацювати з людьми,влада повинна перестати бути ВЛАДОЮ,а повинна стати людьми.

За кожним рішенням стоїть на влада,а конкретна людина.І ця людина повинна дивитись в очі людям,які вповноважили її ці рішення приймати.

Знаю,ти скажеш люди наші пасивні.Так,пасивні.Весь актив викошували 70 років,та й зараз підкошують часом.І треба цю специфіку ментальності враховувати.Тому влада повинна люди при владі повинні створити всі умови,щоб люди вийшли зі стану пасивності.

Сьогодні можливостей для цього вдосталь.Соцмережі за день збирають тисячі людей на майдани.

якби мені прийшло СМС з питанням:Яка Ваша позиція стосовно відкритого басейну на вул.Чорновола?

1- віддати пп хай робить що хоче.в межах законодавства

2 - віддати пп за умови,що буде функціонувати басейн з вільним доступом

3.- хай поки залишиться як є

СМС безкоштовне.

Я б проголосував і тисячі зробили б так само.І як громада вирішила так і робити.

Є багато ідей,але вони нічого не варті без втілення першої.Співпраця,співпраця і ще раз співпраця.Але чи вігідно це владі?

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...