Перейти до змісту

Потрібна порада

invited

Рекомендовані повідомлення

однозначно якщо зараз дьоргатись то при таких розкладах будеш мати потім знайомство з прокуратурою

колись точнісінько така ж ситуація була в компутерному магазині Ентер+

тому краще забий

Магазин в Луцьку ? на запит просто висилай фото і коротко про працівника - думаю набагато більше йому дров наламаєш.

Молодняк не розуміє що разова крадіжка - то просто копійки в порівнянні з тим що ти втратиш потім маючи незадовільну репутацію.

Можеш просто викласти фотку "Я і Кращий работнік магазину" :) далі здогадаємося.

бо інфу теж ніззя про людину засвічувати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

але тут все відносно і не однозначно, ми знаємо тільки те, що нам повідомив власник топіку.

А може бути навпаки що кинули робітника, от він і помстився - це моя просто думка.

І кажу, якщо вам сума не велика, то просто це вам сигнал до того, щоб зробити так, щоб потім такого не повторилось і вся справа.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

він 2 тижні назад звільнився, ЗП йому ще невіддано, але тієї суми просто мало для покриття існуючої заборгованості

Відповідно до ст.47 КЗпП України та Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників, власник зобов’язаний видати працівнику його трудову книжку в день звільнення з унесенням запису про звільнення. Крім видачі трудової книжки, адміністрація підприємства, власник зобов’язані розрахуватися з працівником, що звільняється. Розрахунки проводяться в день звільнення.

Якщо працівник працював би офіційно, то в день звільнення (так як він вважається робочим) проводилася б звірка зі складом. В разі виявлення недостачі склали відповідний акт. В добровільному порядку попрохали би працівника компенсувати недостачу. В разі відмови - до суду.

А так, у Вас варіантів не багато: як писали вище колеги - або змиритись з недостачею, або, налакати працівника (що мало ймовірно).

Про яку трудову ви пишете? Ні договору, ні запису у трудовій не було (ТС писав, що працівник не оформлявся). Тому, як я писав, можна вважати, що праціник невиплаченою винагородою за працю покриває частково збитки.

А можливо озвучити якось П.І.П цього "героя".

"Якщо працівник працював би офіційно" в мому топіку так написано.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Про яку трудову ви пишете? Ні договору, ні запису у трудовій не було (ТС писав, що працівник не оформлявся)

Skorpio76, то піонєри зазвичай так самостверджуються)))

типу: "подивіться, який я грамотний юрист - розкажу все, що знаю, фігня, що не по темі"))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Про яку трудову ви пишете? Ні договору, ні запису у трудовій не було (ТС писав, що працівник не оформлявся)

типу: "подивіться, який я грамотний юрист - розкажу все, що знаю, фігня, що не по темі"))

чому ж не по темі? Спробую перекласти для тебе топік bodia88888 ;) : "Якби працівник був оформлений згідно законодавства - були б законні важелі впливу, а так - аля-улю" :)

ТС на початку то про ЩО запитував? - "Чи можливо звернутись в правоохоронні органи з заявою на колишнього співробітника (офіційно оформлений не був) по питанню виявленої недостачі? В принципі суть питання у тому чи допоможуть юридично? " То на це йому й відповідь дали: був би законно оформлений - була б "юридична допомога".

До bodia88888 не все так прямо і просто, як ти пишеш. В наш час існує багато варіантів трудових відносин, які не відображаються в "трудовій книжці". Наприклад, договір-доручення, договір комісії, агентський договір, тощо.

Але одне безперечно - не було оформлено ніяк - знач, ніяк юридично і не доколупаєшся.

Про це я й сказав в першому пості.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В принципі jack74 все нормально написав. Все по темі. Нажаль є схожий досвід, як у ТС. Тому писалося навіть не стільки "по букві закону", скільки по практиці, що має місце у Луцьку. По діючому ТЗ роботодавець програє найманому працівнику по захищеності.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Соррі за офтоп: роботодавець ВЗАГАЛІ ніяк не захищений від недобросовісного працівника. Він винен усім і кругом: від працівника через ДПІ, ПФУ та інспекції з праці до прокуратури. Півкроку вправо-вліво - і на тобі уже кримінал або (за щастя) - адмінка.

А фізична особа (працівник) захищена при офіційному працевлаштуванні набагато серйозніше, маючи соцзахист і не маючи головного болю. ІМХО

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 1 рік потому...

Була оформлена офіційно. Розрахована за згодою сторін 28.03.14р. До видачі на руки 4400. Не розрахувалися по цей час. Стою на біржі. Хочу забрати гроші і компенсацію за затримку. Мої наступні дії?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Була оформлена офіційно. Розрахована за згодою сторін 28.03.14р. До видачі на руки 4400. Не розрахувалися по цей час. Стою на біржі. Хочу забрати гроші і компенсацію за затримку. Мої наступні дії?

Звертайтеся до суду.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Можна звернутись спочатку в ТДІзПП у Волинській обл. (інспекція з праці) http://dpu.gov.ua/Li...3FD52B2710F485D, потім - в прокуратуру.

Якщо це не допоможе - тоді в суд.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...