Перейти до змісту

поездка в Брест

TreNeR

Рекомендовані повідомлення

Хочу съездить с детьми в Брест. Кроме своих с женой паспортов и свидетельств о рождении детей может еще какие-то документы нужны? Может кто нибудь просветить в этом вопросе. И как с очередью на переходе Мокраны-Доманово?

ЗЫ И что с обменом денег? С какой валютой туда ехать?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ще потрібна зелена картка (можна оформити на 15 днів), а на рахунок валюти, то напевно долари.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Карту на границе приобретать? Или тут?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Карту на границе приобретать? Или тут?

тут оформляється в страховій компанії, ціна біля 200 грн. на 15 днів

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Нифига себе :0159: . Мне на один день надо. Золотая поездка получится. Тут про неё ничего не сказано. Очередной развод на деньги;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Нифига себе :0159: . Мне на один день надо. Золотая поездка получится. Тут про неё ничего не сказано. Очередной развод на деньги ;)

Вона потрібна тільки якщо на власному автомобілі збираєшся їхати

Можна ще автобусом Луцьк -Брест, квиток десь 75 грн. вартує або ще дизелями якось їздять, то взагалі дешево

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я как раз на своем планирую.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На дитину потрібно виробляти проїздний документ.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Даже если я еду со своими детьми? Что за документ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ще такий нюанс, бензин в них коштує біля 7 грн., то в нас заправляйся тільки щоб до границі вистачило, а там вже дозаправишся

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Такий в них порядок. Це щось на зразок паспорта і виробляється, якщо я не помиляюсь, в паспортному столі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо на власному авто, то потрібно оформити зелену карту, раніше було мінімум на 2 тижні, біля кордону є кілька страхових, працюють цілодобово. На кордоні потрібні паспорти, свідоцтва про народження, техпаспорт на авто і зелена карта, а також кілька ручок, щоб заповнювати бланки. На рахунок проїзного документу на дітей - вперше чую, краще уточніть (наприклад, подзвоніть на пункт пропуску "Доманове", не знаю чи знадобиться, але маю номер тільки на митницю 0336621651).

Якщо нічого не везете, їдьте по зеленому каналу.

Валюту при собі найкраще мати в доларах США. На кордоні інколи завищують курс обміну, тому там обмінюйте на рублі по мінімалу.

По паливу - знайближча заправка на перехресті Малорита-Кобрин та Мокрани-Брест, приблизно 7-10 кілометрів від кордону. Паливо дійсно там якісне і дешеве.

Будьте обережні на проміжку від кордону до виїзду з самих Мокран - там постійно вештаються ДПС.

Раніше їздив, то був в курсі черг, зараз - не знаю.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

проїзний документ не обовязково. дитина може бути вписана в закордонний паспорт батьків.

якщо необхідна віза, то вона виробляється окремо і на дитину, і вклеюється також в зак. паспорт батьків.

проїзний документ дитини (типу - закордонний паспорт) - для дітей до 16 років, виробляється, якщо дити на їде закордон без батьків

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так ведь в Белоруссию можно по внутреннему ехать, а там дети вписаны и у меня и у жены. Да и загранпаспорт у меня уже закончился.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так ведь в Белоруссию можно по внутреннему ехать, а там дети вписаны и у меня и у жены. Да и загранпаспорт у меня уже закончился.

Интересно, а как вы докажете что именно этот ребенок ваш? Нужно фото ребенка, вклеенное как положено или в загранпаспорт родителей или в собственный проезной документ ребенка. Таможенникам пофигу что ребенок называет родителей "папа" и "мама", и даже взятка не поможет.

проїзний документ дитини (типу - закордонний паспорт) - для дітей до 16 років, виробляється, якщо дити на їде закордон без батьків

Абсолютная ложь. Без родителей/родителя нужна (в дополнение к документу с фото) доверенность заверенная нотариусом, выписаная на определенного сопровождающего на определенный период в определенную страну. Даже в загранпаспорт вклеивают фото ребенка (это фото даже нужно обновлять в определенный срок).

Проезной документ ребенка делается ориентировочно 2 недели в паспортном столе, нужно кроме других документов подать нотариально заверенное заявление что родители "не заперечують" против оформления проезного документа. Если надо будет - позже смогу назвать номер телефона в определенный кабинет Луцкого ОВИРа где все раскажут от и до.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

проїзний документ дитини (типу - закордонний паспорт) - для дітей до 16 років, виробляється, якщо дитина їде закордон без батьків

Абсолютная ложь. Без родителей/родителя нужна (в дополнение к документу с фото) доверенность заверенная нотариусом, выписаная на определенного сопровождающего на определенный период в определенную страну. Даже в загранпаспорт вклеивают фото ребенка (это фото даже нужно обновлять в определенный срок).

не треба розкидуватись словами.

ТС явно вказав, що діти їдуть з ним, тому я і не зазначав про нот довіреності.

п.с. якщо діти їдуть з одним з батьків, то потрібна згода на виїзд другого, нотпосвідчена

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Интересно, а как вы докажете что именно этот ребенок ваш? Нужно фото ребенка, вклеенное как положено или в загранпаспорт родителей или в собственный проезной документ ребенка. Таможенникам пофигу что ребенок называет родителей "папа" и "мама", и даже взятка не поможет.

А как я в Украине доказываю что дети мои?;) Точно, никак. Ребенок до 16-ти лет вообще ничейный, как дядя Федор из Простоквашино :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

rl72, з ваших слів ТС може зрозуміти що проїзний документ дитини виробляється тільки "якщо дитина їде за кордон без батьків" - звучить двозначно, чи не так? А якщо в батьків нема/недійсний/не вклеєна фото дитини в закордонний паспорт, то що, необов"язково? "Згода" тут нідочого, я говорю про документ з фото дитини. І мої слова підтверджуються особистою практикою вивезення дитини за кордон.

А как я в Украине доказываю что дети мои? Точно, никак. Ребенок до 16-ти лет вообще ничейный, как дядя Федор из Простоквашино

Украина - это Украина, сдесь хоть на голове ходи, а на таможне все немного по-другому. Скорее всего связано с международными нормами.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Но в Белоруссию не нужен загранпаспорт. А в гражданский детей только вписывают. Думаю стоит в паспортный зайти, уточнить.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

rl72, з ваших слів ТС може зрозуміти що проїзний документ дитини виробляється тільки "якщо дитина їде за кордон без батьків" - звучить двозначно, чи не так? А якщо в батьків нема/недійсний/не вклеєна фото дитини в закордонний паспорт, то що, необов"язково?

ну так повідомлення треба читати повністю.

проїзний документ не обовязково. дитина може бути вписана в закордонний паспорт батьків.

можливо і неоднозначно звучить, але кричати про те, що це абсолютна брехня

п.с. у мене також досвід поїздки за кордон дитини, і разом з батьками, і самостійно, і в супроводі

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

rl72, прошу пробачення що я так грубо зняв суперечність у вашому пості.

Думаю стоит в паспортный зайти, уточнить.

На всякий випадок - четвер (завтра) в них вихідний :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо нічого не везете, їдьте по зеленому каналу.

Це на нашій стороні, на білоруській - по червоному

По паливу - знайближча заправка на перехресті Малорита-Кобрин та Мокрани-Брест, приблизно 7-10 кілометрів від кордону. Паливо дійсно там якісне і дешеве.

Але для українців лише за валюту

Раніше їздив, то був в курсі черг, зараз - не знаю.

Туди найменші черги о 7-8-й год., звідти - біля 17-ї

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

TreNeR, зателефонуй 73-51-03(Відділ У Справах Громадянства, Імміграції Та Реєстрації Фізичних Осіб) для початку, можна ще сьогодні.

Туди найменші черги о 7-8-й год., звідти - біля 17-ї

головне на перезмінку не натрапити - година часу впусту.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не берут трубу. Попробую завтра с утра. А когда пересменка? Мне нужно к поезду успеть(везу маму на поезд, заодно хотел с семьей посетить брестскую крепость, ну и другие достопримечательности).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

TreNeR, там ще парк чудовий! А завтра в них вихідний (архівний день), телефонуй ще сьогодні.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...