Перейти до змісту

lerov

Рекомендовані повідомлення

Луцькводоканал 4,8грн/1м.куб.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 81
  • Створено
  • Остання відповідь

я замовляю "Аляску" ціна 30 гривень за 19 літрів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

прослідкую за темою. мо собі якусь воду виберу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

"Руна" 19л - 25грн т.28-51-52

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

З Оконських джерел.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я замовляю у водоканалі та фільтрую зворотнім осмосом. Колись рахував скільки коштуватиме літр води з урахуванням всіх витрат (власне вода, відтоки, сама система зворотнього осмосу, фільтри) то виходило десь в районі 4-6 копійок літр.

І одна з багаточисленних переваг, про які говорилося і в інших темах, я використовую цю воду всюди, тобто неекономлю. В суп, кампот, навіть картоплю чи кашу як варю - то тільки на чистій воді.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Точно так же ЗО і вода з крана. Думаю установка окупиться до НР, + здоровя покращилось за 1міс. використання... Те що відчулось звичайно, загальний стан ще рано говорити.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я замовляю у водоканалі та фільтрую зворотнім осмосом. Колись рахував скільки коштуватиме літр води з урахуванням всіх витрат (власне вода, відтоки, сама система зворотнього осмосу, фільтри) то виходило десь в районі 4-6 копійок літр.

І одна з багаточисленних переваг, про які говорилося і в інших темах, я використовую цю воду всюди, тобто неекономлю. В суп, кампот, навіть картоплю чи кашу як варю - то тільки на чистій воді.

Одна проблема що вода після зворотнього осмосу - ПОВНІСТЮ мертва, від неї користі набагато менше чим шкоди. Думаю заказувати "Єко", вони пишуть що вона артезіанська і без очистки(але писаному я щось мало вірю), тому тільки поки думаю. Знайомий каже що від неї хоть рибки не дохнуть як від осмосу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я замовляю "Аляску" ціна 30 гривень за 19 літрів.

Також замовляю "Аляска", водичка смачна, уточню тільки, що привозять вони 2 бутля відразу (60 грн.).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Одна проблема що вода після зворотнього осмосу - ПОВНІСТЮ мертва, від неї користі набагато менше чим шкоди.

Ну для цього треба попробувати, а то кажуть багато, а правда у всіх різна...

Тим паче мінералізатор навіщо?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Одна проблема що вода після зворотнього осмосу - ПОВНІСТЮ мертва, від неї користі набагато менше чим шкоди.

Ну для цього треба попробувати, а то кажуть багато, а правда у всіх різна...

Тим паче мінералізатор навіщо?

Щодо правди повністю згідний! Багато хто що пише, а хто правий хз.

А щодо мінералізації це те саме очищене повітря із запахом сосни і повітря в сосновому бору. Вроді і повітря але дуже різне. Це не то пальто. Є різниця природньої мінералізації і хімії.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В криниці, по ціні проїзду скільки можу забрати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

З Оконська привозять - 20грн/20л

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

"Еко". 27 грн. бутль.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Одна проблема що вода після зворотнього осмосу - ПОВНІСТЮ мертва, від неї користі набагато менше чим шкоди. Думаю заказувати "Єко", вони пишуть що вона артезіанська і без очистки(але писаному я щось мало вірю), тому тільки поки думаю. Знайомий каже що від неї хоть рибки не дохнуть як від осмосу.

Рибки дохнуть від осмосу???? Це взагалі бред.

В самого аквас, в колег також, і на практиці доказано, що в осмотичній воді акваріумні рибки почувають себе краще (окрім, хіба що, карасів - ті свині люблять поколупатися в багні). :_02:

Після заміни води на осмотичну рибки стали рідше гинути, рослини краще рости. В природі основна маса акваріумних рибок мешкають в м'якій воді. Є спеціальні довідники якій рибі яка вода потрібна. Як правило жорсткість води має бути 150 ppm. Особисто в мене з крану тече 470 ppm. Для довідки в країнах Європи вода з жорсткістю понад 500ppm вважається технічною і не придатною для вживання.

Коли встановлював собі ЗО перечитав кучу літератури та передивився відео різних професорів. В кінці-кінців вчені не можуть зійтися в думці яка вода краще. Є дві теорії: одна, що вода має мати поживні елементи, а друга що вода повинна бути тільки водою, а всі елементи ми повинні брати з їжі. І ніяк вчені не зійдуться до спільної думки.

А ще беручи до уваги стан наших водопровідних труб, хлор, "супервисокоякісну" очистку, екологію... Краще я буду пити чисту воду.

До-речі осмотична мембрана не пропускає навіть вірусів та бактерій, що ІМХО є плюс.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Щодо правди повністю згідний! Багато хто що пише, а хто правий хз.

А щодо мінералізації це те саме очищене повітря із запахом сосни і повітря в сосновому бору. Це не то пальто. Є різниця природньої мінералізації і хімії.

Нє ну я розумію якби нам воду зі скважини, по стерильним мережам передавали, а так вода проходить дуже складний процес по очищенню, і біжить по не дуже чистим трубам..

В мене з ЗО ,після 99,8% очищення від шкідливих елементів, бактерій, металів, і потім я трішки добавляю корисного!! І це не рівняється з - повбивали органіку/що могли зібрали, а далі головне ж пити можна і не вмирають!!!

Як на мене вода розчинник, а значить функція в неї не як у фрукта, забезпечувати мінералами і вітамінами, а розчиняти. а Все інше здорове харчування забезпечить...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Йодис 20грн./19л

Якщо я перший раз замовляти буду, то скільки за бутля треба заплатити?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Є велика група солей та мікроелементів, котрі ми можемо отримати лише з водою.

Зокрема наш регіон є недостатньо забезпечений йодом та фтором, що конкретно впливає на стан зубів і щитовидної залози.

В розвинутих країнах в таких регіонах воду фторують та йодують, в нас це справа рук самих потопаючих.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 1 рік потому...

Підніму стару тему...

Хто яку бутельовану воду купує?

Особисто користувався "Єко" але щось сервіс скурвися, да і якість незрозуміла...

Радять " Аляску" але це знову присловутий осмос.

Брати з джерел і кожен раз хвилюватись чи ніхто не "плюнув в криничку" не хочеться.

Хто що порадить?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хто що порадить?

Придбати фільтр, можна з мінералізатором

Так, першочергово це немале капіталовкладення, але скоро окупиться

Мали багато проблем з водою та доставкою. Та й у якості води не були впевнені. Довго вагались щодо фільтра... Не пошкодували ні разу, про придбання. Тепер все дуже просто та зручно

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А шо за фільтр, не підскажете? В мене стоїть три колби очистки, але вода все одно на виході не дуж..

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Стосовно "фірмочок":

Кожен раз як замовляв воду в бутлях (спочатку "Добра вода" потім якась "Оконська") перепитував, "а коли привезете?" на що отримував відповідь з розмахом 2-3 години. Не подобається мені таке. Не те щоб я був педантом і розумію що це ж люди і дороги, але підлаштовуватись під "водовозів" ну вже геть якось недобре було.

Потім ще така штука, дзвониш вранці "привезіть", а вони, "вибачте, поєзд уєхал, треба було до 8 ранку дзвонити. завтро привезем". Блін. Треба, виходить, планувати водовитрати. Нема більше чим голову зайняти. Не так вже й часто та і не так вже й важко, але всеодно "неcool".

Стосовно якості привезеної в бутлях водички:

Про написане на бумажках не берусь судити, а хіманаліз замовляти ще більше не хочеться. І чомусь не віриться що "привезена з оконська" - дійсно з оконська, а не з потужного ЗО на окраїні Луцька. Хто скаже, що може відрізнити на смак - молодці. Я не можу. Та і свіжу "еталонну воду" треба, щоб порівняти.

Чомусь страшно вірю законам бізнесу, щодо мінімізації витрат, тому в якість привезеної води вірю ще менше.

П.С. Поставив ЗО - і горя не знаємо.

А шо за фільтр, не підскажете? В мене стоїть три колби очистки, але вода все одно на виході не дуж..

А у вас мабуть просто фільтр. А тут говорять про систему зворотнього осмосу (ЗО). А у ній вже до "просто фільтру з трьох колб" до дається і накопичувальний бак і 4-ходовий клапан і, найголовніше, мембрана. Ціни на системи ЗО розпочинаються від 1500 зараз, напевно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так там практично дістілат на виході і в каналізацію 75% зливається під час приготування, да і росходники недешеві не разу.

В нас така установка на конторі в офісі стоїть, а для дому це занадто, як на мене..

Подивився, більш менш нормальна установка в мийку в районі 3000гр і расходніки до неї комплект біля 700, фіг окупиться, це 100 пляшок води по доставці,

Як часто доречі міняти картріджі і фільтри треба?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так там практично дістілат на виході і в каналізацію 75% зливається під час приготування, да і росходники недешеві не разу.

В нас така установка на конторі в офісі стоїть, а для дому це занадто, як на мене..

Подивився, більш менш нормальна установка в мийку в районі 3000гр і расходніки до неї комплект біля 700, фіг окупиться, це 100 пляшок води по доставці,

Як часто доречі міняти картріджі і фільтри треба?

Це не дистилят, а практично (на 99,95%) ЧИСТА вода - без хімсполук і біоорганізмів. Якщо вам вона занадто чиста, ставте мінералізатор, хоча як на мене - нафіга? Ви ж крім води ще мабуть щось і їсте :) А там і солі, і мікроелементи і навіть бактерії :)

Наш осмос коштував щось біля 1.3к грн. Майже найдешевший, по дуже хорошій знижці, зроблено в Україні.

Дуже вже ви якусь дорогу систему знайшли

Вартість росхідників така:

Мембрана - 400 грн (ресурс 2-3 роки)

Фільтри механічної очистки - оскільки основну роботу робить мембрана, то росхідники в ЗО значно дешевші аніж в проточному фільтрі, комплект виходить гривень 100 - ресурс 1 рік.

Разом експлуатаційні витрати виходять близько 200 гривень в рік, а це всього 8 пляшок води.

Якщо брати ту систему про яку ви писали, можливо це і не буде економічно вигідно, але точно ЗРУЧНІШЕ. Чому я писав у пості вище.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дякую за відповідь, але на разі на осмос якось не не хочу переходити, може кто порадить нормальну живу воду в бутлях по 19 літрів?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...