Перейти до змісту

Зупа на спеку


Ukrod

Рекомендовані повідомлення

Волинський холодник (холодний борщ)

Інгрідієнти :

  • буряк – 2 шт.
  • картопля – 2-3 шт.
  • огірок свіжий – 2 шт
  • пучок зеленої цибулі
  • хрін – 1 ст. л.
  • гірчиця – 1 ст. л.
  • цукор – 1 ст. л.
  • лимонний сік – 1 ст. л.
  • сіль – за смаком

Приготування :

  1. Почнемо з буряка. Очищаємо його та нарізаємо соломкою.
  2. Кладемо нарізаний буряк у каструлю, заливаємо водою, солимо, додаємо одну столову ложку лимонного соку і столову ложку цукру. Варимо двадцять хвилин.
  3. Окремо відварюємо картоплю в кожушках, даємо їй вихолонути і тоді нарізаємо дрібними кубиками. До вареної охолодженої картоплі додаємо нарізаний тонкою соломкою свіжий огірок та зелену цибулю.
  4. Нарізані огірок, зелену цибулю та картоплю заправляємо тертим хроном, гірчицею, кропом і заливаємо охолодженим буряковим відваром.

Споживання :

Заправляємо сметаною і вперед. :D

Литовський хлоднік

Інгрідієнти :

  • буряк – 2-3 шт.
  • яйця – 2-3 шт.
  • огірок свіжий – 2-3 шт
  • огірок квасний – 2-3 шт
  • кріп – 1 пучок
  • квасне молоко – 2 л
  • холодна переварена вода або негазована мінеральна – за смаком
  • олія – за смаком
  • перець – за смаком
  • сіль – за смаком

Приготування :

  1. Буряк зварити, охолодити і очистити.
  2. Яйця зварити вкруту, охолодити і очистити
  3. Потерти буряк, огірки та яйця, дрібно нарізати кріп.
  4. Змішати квасне молоко з водою і залити нарізані/потерті овочі.
  5. Заправити за власним смаком олією, сіллю та перцем.

Для смаку можна накришити вареного м'яса.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...