Перейти до змісту

Як заробити студенту в нинішні важкі часи?

Микола Тарасенко

Рекомендовані повідомлення

Напевно, болюча тема для багатьох. Сам шукаю якийсь додатковий заробіток вже більше, як місяць, але без результатів поки.

Може є люди, які через те пройшли і мають якісь поради абощо. Буду дуже вдячний.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 67
  • Створено
  • Остання відповідь

а що ти вмієш? скільки років? які вхідні дані задачі?

18 років. працював промоутером, кур'єром.

трохи знаю мови. дехто зі знайомих дітей грамоті вчить, але я з дітьми не дуже добре ладнаю :mellow:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

у 18 я би на твоєму місці активно займався розвитком,

напрацюватися ще встигнеш -

вмієш набирати всліпу на клавіатурі? а все життя попереду пригодиться, купу життя собі зекономиш.

драйвер лайценз є? а на заваді не буде - повчись, отримай.

закордонний паспорт зробив? потрать не спіша три місяці і май його наступні 10 років - життя постійно дає можливості,

краще бути до них готовим :)

які-небудь бухгалтерські курси - бухгалтєрія це наше всьо, потім - як знайдеш - згадаєш моє слово :)

книжки, зрештою, багато різних хороших книжок -

і без кінця всяке таке інше - у цьому віці важливіше відділити те, чим ти не хочеш займатися, від того, чим хочеш, на решту життя -

тому - пробуй себе у всьому, навіть безкоштовно, за будь-якої можливості.

імхо, з таким підходом 100 гривень, не зароблені сьогодні, стануть 100 000 в недалекому майбутньому.

дякую!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

читати точно треба... щоб навчитись правильно говорити і збільшувати активний словарний запас. Спілкуєшся з людьми 18-20 років- а вони 2 слова звязують матом..... нукають,акають, а то і взагалі мовчать)

http://www.orator.ru/archiv.html

тут досить цікаві статті

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

читати точно треба... щоб навчитись правильно говорити і збільшувати активний словарний запас. Спілкуєшся з людьми 18-20 років- а вони 2 слова звязують матом..... нукають,акають, а то і взагалі мовчать)

http://www.orator.ru/archiv.html

тут досить цікаві статті

а оце вже не про мене!

кажу Вам як студент-філолог ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

читати точно треба... щоб навчитись правильно говорити і збільшувати активний словарний запас

)))

з таким підходом 100 гривень, не зароблені сьогодні, стануть 100 000 в недалекому майбутньому

+100
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

читати точно треба... щоб навчитись правильно говорити і збільшувати активний словарний запас

)))

от так штірліц і спалився :D

)))

А ще цікаво, що написала це людина, в якої статус "..ума не надо" )))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я в вашому віці на будівництві підробляв,підсобником.Батькові допомагав по столярці "шабашити" .З 19 пішов на роботу.Так до цих пір вкалую фізично.Заочно вивчив себе,але по спеціальності так і не працюю.Вам бажаю знайти якусь розумову працю.Сидиш в офісі,папірці перекладаєш...М-м-м-м...Мєчта...

В наш час бути підсобником,чи розвантажувати вагони не модно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

однозначно, мєчта...правда, поки нереальна трохи.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В наш час бути підсобником,чи розвантажувати вагони не модно

Вагони може й не модно, а знайти толкового зварника чи фрезирувальника, на зп більшу чим в офісі, надзвичайно важко...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У Вас ще все попереду.Вам тільки 18.Поки молодий: вчіться,читайте,самовдосконалюйтеся,шукайте щось нове.Поки є можливість,втягуйте як губка.Життя так може закрутити,що навіть не знаєш в чому себе знайдеш.

Спробуйте афіші розклеювати,кур"єром бути і т.д.

Згоден.Зате менеджерів і юристів,хоч греблю гати.В в кінці 90-х,початку 2000-х в ПТУ ніхто не хотів йти.Всі хотіли здобувати вищу освіту.От і наслідки.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я слово написав неправильно?

чи ви Оксаночко в своїй мові користуєтесь тільки українськими словами?)

всім нам далеко до досконалості

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я слово написав неправильно?

Так, після поради читати-говорити правильно - написане неправильне слово.

чи ви Оксаночко в своїй мові користуєтесь тільки українськими словами?)

Дуууже стараюсь, особливо коли даю поради))), писати правильно.

всім нам далеко до досконалості

Навіть сперечатись не буду)
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Скоро буду знову ЗНО здавати) побачу наскільки я знаю українську мову :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо філолог- то найкраще в цьому напрямку й рухатись.

-корекція, вводи-виводи.сайти-шмайти.....

-а ще напевно дуже перспективно вивчити китайську мову.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Nokian, важко знайти професію ''в цьому напрямку''...

...ну або я щось не так роблю.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

важко знайти професію ''в цьому напрямку''...

А ким Ви тоді після закінчення навчання працювати збираєтетесь?

А то знаєте, як воно буває:

y_23146667.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

важко знайти професію ''в цьому напрямку''...

А ким Ви тоді після закінчення навчання працювати збираєтетесь?

А то знаєте, як воно буває:

y_23146667.jpg

я мав на увазі підробіток на даний момент, пов'язаний зі спеціальністю, не відриваючись від навчання.

а в майбутньому звісно, що надіюсь працювати тим, на кого вчився :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

філолог? є така професія?

є такі професії як перекладач, вчитель, викладач...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мені подобається вислів:

Весь світ перед тобою

але то не по темі ж...

Доречі, не такі вже і важкі зараз часи якщо взяти до уваги історію нашої країни за останні 100 років...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Колись я також шукав підзаробіток, де пройти практику і перше офіційне місце роботи на 5-му курсі... Занесло мене в ВолиньГаз в проектний відділ та в проектний інститут Діпромісто. Тоді було враження, що там сидять провідні "уми" та лідери проектної справи, яким проект зробить, як 2 пальці об асфальт, які знають все і вся, і мені до їх рівня ще вчитись і вчитись, відчувалось відповідне зверхнє ставлення, і мене гарно відшили, сказавши що потрібно ще вчитись, більше знати і т.д . І я вчив, брав підручники, проекти, розбирав все до кожної дрібниці, щоб хоча б наблизитись до їх рівня.

Короче з часом влаштувався на іншу роботу, де одного разу прийшлось вести спільний проект з Діпромісто. Ось тут я побачив, що більшість з них не мають навіть половини тих знань, які були в мене під час практики. Є лише кілька людей(майже всі пенсійного віку), які дійсно мають хороші знання, всі інші (в тому числі і ті хто мене "послали" на практиці) проектують лише по попередніх проектах, як по зразку і консультуючись з керівництвом(знаючими), деколи навіть про самі елементарні речі, які знає студент 3-го курсу.

Недавно прийшлось і в ВолиньГазі побувати - потрібно було виготовити проект на встановлення газогенератора. І уявіть собі, я мусив проектантам розказувати і показувати, що його можна встановлювати в приміщенні і як саме встановлювати. Вкінці отримав відмову в розробці проекту, оскільки, цитую дослівно: "Ми такого ще не проектували у Луцьку, тому не можем розробити проект, нема зразку".

Іншими словами скажу так: деколи студентів не беруть на роботу, бо вони можуть навчити "досвідчених", а їм це ой як недовподоби.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мда, а я думав, що фахівці нарозхват, та й молодь що може і хоче самонавчатися. А тут висока пиха "роботодавців"

"Ми такого ще не проектували у Луцьку, тому не можем розробити проект, нема зразку".

Фраза просто вбила. "Ми не проектували і не проектуватимемо бо за нас то ше ніхто не робив." А проект - то і є щось нове, задумане"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну не то щоб зовсім не могли зробити... можуть, але не хочуть + це влетить в добрячу копійку.

Поговорив з начальником чи старшим по проектному(скоріш за все, саме він і є мозок всього відділу), вияснилось що він колись розробляв проект на встановлення 2-х промислових американських газогенераторів у Луцьку але до них зовсім інші вимоги. А щоб розробити проект на побутовий газогенератор - запропонували спочатку його купити, потім показати їм паспорт та ліцензію, або самому зробити проект чи привезти з іншого міста, ну як зразок короче. :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Колись я також шукав підзаробіток, де пройти практику і перше офіційне місце роботи на 5-му курсі... Занесло мене в ВолиньГаз в проектний відділ та в проектний інститут Діпромісто. Тоді було враження, що там сидять провідні "уми" та лідери проектної справи, яким проект зробить, як 2 пальці об асфальт, які знають все і вся, і мені до їх рівня ще вчитись і вчитись, відчувалось відповідне зверхнє ставлення, і мене гарно відшили, сказавши що потрібно ще вчитись, більше знати і т.д . І я вчив, брав підручники, проекти, розбирав все до кожної дрібниці, щоб хоча б наблизитись до їх рівня.

Короче з часом влаштувався на іншу роботу, де одного разу прийшлось вести спільний проект з Діпромісто. Ось тут я побачив, що більшість з них не мають навіть половини тих знань, які були в мене під час практики. Є лише кілька людей(майже всі пенсійного віку), які дійсно мають хороші знання, всі інші (в тому числі і ті хто мене "послали" на практиці) проектують лише по попередніх проектах, як по зразку і консультуючись з керівництвом(знаючими), деколи навіть про самі елементарні речі, які знає студент 3-го курсу.

Недавно прийшлось і в ВолиньГазі побувати - потрібно було виготовити проект на встановлення газогенератора. І уявіть собі, я мусив проектантам розказувати і показувати, що його можна встановлювати в приміщенні і як саме встановлювати. Вкінці отримав відмову в розробці проекту, оскільки, цитую дослівно: "Ми такого ще не проектували у Луцьку, тому не можем розробити проект, нема зразку".

Іншими словами скажу так: деколи студентів не беруть на роботу, бо вони можуть навчити "досвідчених", а їм це ой як недовподоби.

таке ставлення досить поширене. не тільки в Вашій сфері.

була така ситуація, хотіли підняти питання про підручники, за якими вчимось. (вчимо англійську на підручниках українських авторів.)

так ніхто за те так і не взявся, бо мороки багато. ніхто не хоче починати щось нове, хай і краще. а так що - десятиліттями народ вчиться на відверто низькорівневих книжках і купою помилок, зате викладачам немає мороки з освоєння нових програм і підручників. от якби хто готове привіз і поклав - тоді можна, тоді будь ласка.

...то так, просто до прикладу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я вже неодноразово тут писав і постійно нагадую підлеглим і колегам:

нема роботи? маєте вільний час? потратьте його на саморозвиток, вивчіть те, що може пригодитися в майбутньому. Знання за спиною не носять! Якщо зараз нема роботи, то з часом вона обов"язково з"явиться і набуті знання завжди стануть у пригоді! Ну і від рівня Ваших знань залежитиме Ваш дохід в майбутньому.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...