Перейти до змісту

Електролічильники день-ніч

Nenitel

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Прочитав про електролічильники, двозтарифні, вночі оплата йде за 0.25 тарифу. Цікавить інформація актуальна на Луцьк:

Хто ставив? Чи вигідно? Орієнтовні ціни, на встановлення? Як користуватись?(Які прилади вмикаються наніч)

Опубліковано

Прочитав про електролічильники, двозтарифні, вночі оплата йде за 0.25 тарифу.

за двозонним Нічний ( 23.00–7.00) - 0,7 тарифу

Інші години доби ( 7.00–23.00) - повний тариф

Орієнтовна вартість роботи по встановленню лічильника електроенергії, диференційованого за періодами доби (2 і 3 зонні)

1 фазний - 980,08 грн. **

3 фазний - 1592,08 грн. **

** - включаючи вартість лічильника та його параметризацію

А взагалі тема така вже десь була

Опубліковано

Вигідно користуватись 3-фазним, і то, якщо вночі навантаження на мережу робить не тільки холодильник і ноут з торентами, а обігрів, наприклад, теплою підлогою і тп, але саме так, щоб вночі ви споживали більше ніж вдень. 1-фазний буде окуповуватись років зо 5, оскільки на 1 фазу вам ніхто не дасть підключити нехай 7-кіловатне обладнання. А 1 фазою - хіба що вночі освітлювати гектар поля))). Це стосуєтьсмя побуту. З виробництвом - концепція та сама, вночі обладнання повинно споживати найбільше.

Опубліковано

Мене цікавить 3 тарифи. Невже у нічний час 50% - виграє у пікового коли 150% ? Тобто: Пралка і посудомийка попрацюють. А у піковий час звичайний ТВ чи ще щось не зрівняє різницю? Чи такі тарифи потрібні тільки для власників електричних теплих підлог та бойлерів?

P.S. VadimM - уже випередив.

Опубліковано

Логіка така: грієте підлогу вночі, вдень на роботі, дома холоднішає, на ніч знову прогріваєте. Бойлер... що, вночі будете посуд мити і ванну приймати?

Тритарифний - штука хитра, щоб з ним ще в мінус не залізти.

Коротше: якщо ви - потужний споживач 3-фазного струму в нічну пору - є сенс займатись, а на побутовому рівні різниця буде не дуже відчутна, ще й виникнуть незручності.

Вся вищевикладена мною інфа - із досвіду людини яка цими питаннями займається професійно протягом останніх 7+ років (не мене).

Так чи інакше кожен окремий випадок треба прораховувати (типу ТЕО).

Kaktus1990, я можу помилятись, але здається ти плутаєш 3-тарифний лічильник (є ще 2-тарифний) і 3-фазний струм. Якщо ні то ай"м со сорі.

Опубліковано

Vadimm,правий цілком.

2 тарифний лічильник є різон ставити коли облаштоване електричне опалення. У інших випадках економія буде незначна. Навіть запрограмувавши пралку\посудомийку\хлібопічку\мультиварку\ ітд х 0,7 нічних - по факту отримаєм невелику різницю, оскільки ці побутові девайси сумарно "накрутять" відносно малу кількість кВт.

Інша справа постійне активне навантаження, яке дає той же електричний котел чи теплі підлоги ( в холодну пору 24/7)...

А перш за все, я б радив проаналізувати енергоспоживання власного житла, наприклад побутовим ваттметром, і вже на основі отриманих даних - прикидати доцільність дво чи три-тарифної економії, та і чи буде сенс взагалі

• 2 тижня потому...
Опубліковано

ну й я скажу про про лічильник.До певного часу навіть не турбувався даним питанням але встановивши автономне 7Квте опалення в будинку задумався.є три зони ніч пік напівпік здається.й дійсно був сенс ставити саметакий.економія не знаю чи відбувається,але опалення працює мксимально саме вноч.за незручності говорили..так це хіба що прання вночі.хоче деколи й після 11 те що потребуж довогої варки (стоїть електроплита) то також стрались після 11.вечора.що стосується торрентів,так комп тягне 450 ват при максимальній наргузці,чайник 2 квт,праска також,бойлер думаю 2-3 квт,

• 4 тижня потому...
Опубліковано

мікроволновки і електроплитки ще тягнуть добре.

щодо опалення — якщо обігрівати уночі. то потрібно до системи опалення ще додавати акумулятор тепла, інакше тепло вироблене уночі до обіду встигне вивітритись. а на вечір ви прийдете в уже холодну хату. поки за нічним тарифом нагрієте приміщення, то півночі зубами клацати прийдеться…

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...