Перейти до змісту

штраф за порушення ПДР + виконавча.

MilitarySE

Рекомендовані повідомлення

21 лютого виписали штраф на 425 грн....як нам відомо його треба сплатити за 15 днів, інакше з виконавчої прийде лист в якому треба буде сплатити 425х2. Я якось зовсім забув про штраф і грошей тоді не було... і тільки сьогодні згадав і дивлюсь шо 18 днів пройшло.. Лист ше не прийшов, але думаю в понеділок чи вівторок прийде.... Хто знае можна якось обійтись без цього і сплатити початкову сумму штрафу, тобто 425 ? Чи прийдеться платити 850 ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 54
  • Створено
  • Остання відповідь

Заплати, поки не прийшов лист з виконавчої, а коли прийде лист, покажеш у виконавчій квитанцію про сплату. Мають відстати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

перше заплати штраф

2) а відсудити штаф такий не проще було?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

перше заплати штраф

2) а відсудити штаф такий не проще було?

Зараз ніби вказівка в суддів є: не опускати дайців. Судитися стало набагато важче, ще й апеляції відмінили - не оскаржиш рішення.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

nickel,

я думаю шо лист вже на днях прийде... а вони потім не скажуть шо ви сплатили не в термін 15-ти днів ? Так як на квитанції буде дата коли сплатив...

SOAD,

там трохи була інша ситуація довго розказувати... якшо би все було добре то можна було б вообще відмазатись від цього штрафу, а по суті мали ше й другий протокол виписувати, але вже пішли на уступки і сказали шо тільки один випишуть...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а вони потім не скажуть шо ви сплатили не в термін 15-ти днів ? Так як на квитанції буде дата коли сплатив...

Слу, а какая разница, что они там скажут?

Ведь 425 грн - из 425-ти ли, из 850-ти ли - тебе платить придётся в любом случае. Так что же ты теряешь? ;)

Заплатишь - может пронести, может не пронести. Не заплатишь - не пронесёт точно.

Вывод, по-моему, очевиден ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

nickel,

я думаю шо лист вже на днях прийде... а вони потім не скажуть шо ви сплатили не в термін 15-ти днів ? Так як на квитанції буде дата коли сплатив...

Я б спробував, ти ж нічого не втрачаєш, але можеш зекономити >425 грн. В інтернетах є багато відгуків, що така хитрість проходить.

п.с.

http://oshtrafovali.net.ua/2/77-2-from-080311.html

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не заплатишь - не пронесёт точно.
абсолютная ересь.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Долги платят только трусы (с)

Ну а якщо серйозно, то заплати доки лист не прийшов й потім їм квитанцію, причому факсом.

абсолютная ересь.

+100500 У мене вже деякі штрафи списали, бо пройшло три роки))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Наскільки я знаю штрафи в комп. мережі ДАІ відмічають як сплачені, тільки після отримання бумаг про сплату, а інакше вони там лишаються і нікуди не зникають. А якщо по темі - в виконавчій такий бардак, "школьнікі зі школьніцами" ті штрафи гортають. Товариш сплатив штраф річної давності, приніс їм квитанцію, то не могли в тих кіпах паперу знайти його документів. Тож мусив лишити квитанцію і піти, а потім ще через півроку приходило два листа, що штраф ще не сплачено. В результаті забив на цю контору і все вляглось.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А в кого є сплачені квитанції? Не могли б поділитися якісними сканами? Можна в приват. Є тут одна ідейка :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

nickel, не доведе тебе Фотошоп до добра - в 1 прекрасний момент скажуть оригінал показати, і що ти тоді зі своїм сканом робитимеш? Ще додатково влетиш і підставиш того хто скан тобі дав. Це в найгіршому випадку.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

і що ти тоді зі своїм сканом робитимеш?

Як що? Оригінал в даї здав, собі копію лишив. Шукайте де поділи...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ти не переживай за виконавчу вона так швидко не працює як ти собі думаєш. Та бумага може прийти і через 6 місяців. Якщо хочеш платити плати і обов'язково збережи.

І ніхто не докулупається що ти заплатив не за 15 а за 18 днів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

21 лютого виписали штраф на 425 грн....як нам відомо його треба сплатити за 15 днів, інакше з виконавчої прийде лист в якому треба буде сплатити 425х2. Я якось зовсім забув про штраф і грошей тоді не було... і тільки сьогодні згадав і дивлюсь шо 18 днів пройшло.. Лист ше не прийшов, але думаю в понеділок чи вівторок прийде.... Хто знае можна якось обійтись без цього і сплатити початкову сумму штрафу, тобто 425 ? Чи прийдеться платити 850 ?

В мене трохи інша ситуація. Штраф мені виписали в березні 2011р. Постанова спочатку пішла в виконавчу на колишню адресу. Пів року дана постанова шла в луцьку виконавчу. Я прийшов в виконавчу, щоб отримати цю постанову, сказали що ще не прийшла. Тоді прошу довідку про відсутність заборгованості. В процесі отримання довідки знайшовся той штраф. В постанові ДАІ(Й) мого підпису про отримання нема і дата не стоїть. Згідно ст. 307 КУпАП я маю 15 днів для сплати штрафу з моменту отримання постанови. Не підписуючи постанови, я сплатив той штраф в однократному розмірі. Копію квитанції про оплату передав в виконавчу і отримав дві довідки з різних відділів про відсутність заборгованості.

Через 2 тижні в поштовому ящику знаходжу лист (який мав бути переданий особисто в руки):

Шановний ..., до 15,02,2012 просимо сплатити даний штраф в подвійному розмірі і принести квитанцію про оплату в виконавчу, в іншому випадку штраф буде стягнуто в примусовому порядку + додаткові платежі.

З тим листом я іду в виконавчу - виконавець на всі мої посилання на кодекс лише кліпає очима і як робот повторює: Ви протермінували 15 днів з дня виписки штрафу.

От і не знаю, що далі робити: чи нести заяву в суд, чи пустити все на самотік. Але якщо розпочнеться примусове виконання - скарги полетять в прокуратуру і на виконавця, і на начальника, який видав довідку про відсутність заборгованості.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

nickel, не доведе тебе Фотошоп до добра

Тьфу на тебе - для таких дрібниць таку дорогу програму застососвувати чи використовувати піратку, в даному випадку буде меншим гріхом чим підроблена квитанція? ;)

в 1 прекрасний момент скажуть оригінал показати, і що ти тоді зі своїм сканом робитимеш?

А я й збираюся їм оригінал показати, точніше "оригінал". ;) А взагалі, варіантів маса. Вище вже писали один з прикладів.

Ще додатково влетиш і підставиш того хто скан тобі дав. Це в найгіршому випадку.

Тьфу на тебе ще раз - не лякай людей. Ні один закон не забороняє їм відсканувати свої квитанції і поділитися зі мною та хоч у вільний доступ в інтернет викласти. А як я скористаюся тими сканами - це вже буде лише моя відповідальність.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

+100500 У мене вже деякі штрафи списали, бо пройшло три роки))

що, і техогляд три роки не проходили? :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

що, і техогляд три роки не проходили? :)

Проходив)) Я машину одразу реєстрував на дружину, а їзджу я. Ось й вся хитрість.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

що, і техогляд три роки не проходили?

Я останній раз техогляд проходив років 12 назад, а то й більше. Після подібної процедури з тих пір просто "купляю талон".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

купляю талон

Це й називається проходити техохляд))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

називається

називалося. :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Зараз ніби вказівка в суддів є: не опускати дайців. Судитися стало набагато важче, ще й апеляції відмінили - не оскаржиш рішення.

Да, есть такое, слышал от "знающего" человека...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В мене адрес проживання і адрес прописки різний. Колись тоже платив штраф, але квитанцію приніс не в районне ДАЇ , а в міське ( на той час в протоколі записали місце прописки ). Потім через днів 10 прийшов з лист на місце прописки про те шо я не заплатив штраф по тій прицині шо квитанцію треба було нести в районне. Ну правда там потім зі всім розібрався.. а зараз писали місце проживання. В общем схожу заплачу сьогодні чи завтра той штраф, а там потім видно буде...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я останній раз техогляд проходив років 12 назад, а то й більше.
Це й називається проходити техохляд))

Заздрю вашій впевненості у своєму авто. ІМХО, іноді корисно пройти через 7 кіл пекла ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Vadimm, авто брав нове в салоні, не китаєць чи росавтопром, постійно проходжу ТО й додатково перевіряю авто. Що мені дасть проходження семи кіл пекла?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...