Перейти до змісту

СО2 Лазер

Tylen

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Прошу допомоги по створенню СО2 лазера малої потужності.

Потрібний для дослідів.

Допомога плану: - де дістати трубку?

- як краще зібрати?

- перетворювач напруги (потрібно щоб вмикалося в мережу 220 вольт)

- консультація в налаштуванні оптики.

Опубліковано

Ой я б побоявся звязуватись з СО2 лазером, хоча б із за того що випромінювання лежить в невидимому спектрі, а зловити "зайчика" навіть не потужного лазера не зовсім приємна річ. Якщо непотрібно їм нічого різати, то вже краще гелій-неоновий робить, чи напівпровідниковий використати, благо зараз вони стали доступнішими.

А по конструкції можна спробувати домовитись за екскурсію на фізичному факультеті ВНУ, там могли б і показати і розказати про газові лазери.

Опубліковано

Ой я б побоявся звязуватись з СО2 лазером, хоча б із за того що випромінювання лежить в невидимому спектрі, а зловити "зайчика" навіть не потужного лазера не зовсім приємна річ. Якщо непотрібно їм нічого різати, то вже краще гелій-неоновий робить, чи напівпровідниковий використати, благо зараз вони стали доступнішими.

А по конструкції можна спробувати домовитись за екскурсію на фізичному факультеті ВНУ, там могли б і показати і розказати про газові лазери.

та діло в тому що для дослідження необхідна довжина хвилі яку дає СО2 лазер... 1035 нм... бо у нас є багато різних.. а цього немає.. відправляти зразки в Польщу дорого і довго..

про фізичний факультет ВНУ, мені туди він і потрібний... сам можу провести екскурсію.... )

Опубліковано

Люди!!! Допоможіть.... невже ні в кого немає ніяких знайомих, що займалися такою технікою?

Опубліковано

Колись в журналі "Юний технік" було детально описано як його зробити.

Пошукай в архівах 90-х років. Точніше не скажу бо давно я його в руках тримав.

Там в двох журналах стаття розбита була. Перший в руках точно тримав (теорія), а от другу частину (практика) вже десь в неті скани років 5-7 тому бачив.

Пошукай, можливо повезе.

• 1 місяць потому...
Опубліковано

А що детального?Стоїть (здається) 4 лазера.Ріжуть ними метал.На жаль не працюю в "металевому" цеху,тому більш конкретно напевно не допоможу.

Опубліковано

А що детального?Стоїть (здається) 4 лазера.Ріжуть ними метал.На жаль не працюю в "металевому" цеху,тому більш конкретно напевно не допоможу.

я невірно зрозумів, думав на увазі мається якийсь магазин...

Опубліковано

Ігор правильно підмітив! На рівненській є така фірма наз. "Модерн-експо" займаються виготовленням торгового обладнання - касові машини в супермаркетах, стелажі для товарів ітд.ітп.

ось там і стоять лазерні станки на яких ріжуть метал! в мене є товариш який там працює от звідти він мені приносив металеві лінійки власного виготовлення від магазинних нічим не відрізняються, хібащо ти на них можеш написати чи вирізати лазером все що тобі завгодно! Ось так кльова штука ці лазери! а що в тебе немає ні одного знайомого чи товариша який працює там? мені здається що там вже пів Луцька працює, так як і на кромберзі інша половина!?

• 2 місяця потому...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...