Перейти до змісту

Dell Inspiron n5010 не стає вінда

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Вітаю.

Підкажіть в такій проблемі. Ноут Dell Inspiron n5010, не стає Win XP SP3 в різних сборках, верніше одразу після встановлення викидає BSOD. Можливості відключити перезавантаження при цьому не має. В чому прикол?

Опубліковано

Треба образ ХР з вшитими АNSI-дровами. На роботі качав, там і ссилка лишилась. Або можливо цей драйвер є на диску чи сайті виробника, ставитьсься коли ХР попросить "нажмите F6 чтобы загрузить особый драйвер SCSI или RAID"

Опубліковано

Win7 матюкнулася на вінт, Вікторія пише так само веселу фразу "Отсутствует DRSC+DRDY или винт не снимает BUSY". Перед цим ноут спіймав вірус в boot, форматувався низькорівнево.

Опубліковано

варіант1

В першу чергу в BIOS відключити режим AHCI для контроллера SATA.

При установці вінди перебити по новому розділи і не потрібно ніякого низькорівневого форматування для бутових вірусів. При потребі перевірки вінта - створити загрузочний диск MHDD, покурити мануал і користуватись ним.

варіант2

Або просто поставити сімку, перед цим знищивши розділи і створивши в процесі установки їх по новому. Сімку SP1.

Опубліковано

Перевірка триває. Вікторія ругнулася, що перший блок відповів за 334 мс. Можливо злетів MBR, які думки з цього приводу?

Опубліковано

Перевірка триває. Вікторія ругнулася, що перший блок відповів за 334 мс. Можливо злетів MBR, які думки з цього приводу?

Цією програмою вже давно ніхто не користується. Останній раз вона оновлювалась 5 років і на даний момент вона вже застаріла

Опубліковано

Цією програмою вже давно ніхто не користується. Останній раз вона оновлювалась 5 років і на даний момент вона вже застаріла

де ж ты стока минусов набрал)

Опубліковано

А хто заважає загрузитись з якогось ЛАЙВ-дистрибутива, відкрити збережений дамп БСОДа і подивитись, шо ж саме викликає отой БСОД?

Опубліковано

А хто заважає загрузитись з якогось ЛАЙВ-дистрибутива, відкрити збережений дамп БСОДа і подивитись, шо ж саме викликає отой БСОД?

Грузився з Alkid'a і RusLive'a. Може не там дивився, але в управлінні ПК тільки інфо з загрузки. Може направ, де треба глянути?

Опубліковано

Грузився з Alkid'a і RusLive'a. Може не там дивився, але в управлінні ПК тільки інфо з загрузки. Може направ, де треба глянути?

1. Качаємо утілітку http://www.nirsoft.net/utils/blue_screen_view.html

2. Зазвичай дампи зберігаються в папці: C:\Windows\minidump

Під лайвом, запускаємо утилітку, відкриваємо наш дамп і дивимось...

Опубліковано

Да, софтінка хороша, проте на сімці не канає, бо дампові файли мають розширення sys, а не dmp, да і має 3 папки дампів. Проте чим більше думав тим більше розумів, що лоханувся як останній юзвір. В біосі контроллер САТА не перевірив, а він АНСІ стоїть.

Опубліковано

Віва, вінда стала, тільки, зараза, дров на ХР немає. Халявних в неті теж не бачу, на сайті тільки для вісти чи сімки х64.

Опубліковано

Помогло майже повністю. Дякую. Проте прийшлося відмовитися від ХР, не бачить гіга мозгів, сімка при встановленні матюжиться на помилку зчитування диску. В чому може бути прикол? Зат...ав цей ноут вже.

Опубліковано

Произведенные действия:

1. Форматнул Low-Level Format Tool.

2. Инициализировал, разбил на 2 раздела, файловая НТФС.

3. Пробовал установить ХР - прошло нормально, но не было дров и видела ОС 3 из 4 ГБ оперативки.

4. Возвращаемся в Win7, после сбора сведений и распаковки файлов, после 1-й перезагрузки пишет: "A disk read erroe accurred. Press Alt-Ctrl-Del to restart".

5. Проверка диска Viktoria в режиме Remap ничего не дала. S.M.A.R.T. статус - GOOD.

6. Команды fixmbr и fixboot в режиме командной строки из консоли восстановления результатов не принесло. Стаю в начале пути.

Нужна помощь.

Опубліковано

Питання вирішене наступним чином:

1. Видалення активного розділу.

2. Створення і форматування активного розділу.

3. При встановленні Win7 форматування розділу, куди встановлюється ОС засобами інсталятора ОС.

Опубліковано

А одразу 7-ку не судьба було?

х32 - бачитиме лише 3,5 Гб із 4-х.

х64 - 4 і більше. На ній йде все те ж саме, що й на 32. от тільки пам'ять вона буде не просто бачити, а й використовувати.

Опубліковано

А одразу 7-ку не судьба було?

х32 - бачитиме лише 3,5 Гб із 4-х.

х64 - 4 і більше. На ній йде все те ж саме, що й на 32. от тільки пам'ять вона буде не просто бачити, а й використовувати.

Не судьба, читай вище + побажання клієнта.

Опубліковано

зазвичай, я наперед пояснюю клієнту, що комп/нотік/нетбук потужний, і Ваша ХР - то для такої машини - кам'яний вік. І вона не розкриє усього потенціалу потужності.

Давайте поставлю 7-ку, це краще. Звикнете, нічого нового і страшного немає.

Хіба що дууже специфічний софт має використовуватися. І то, я грався у Діабло 2 на Він 7. (гра 2000 року). Це я до того, що питання сумісності ПЗ у системі продумане.

Опубліковано

Є ще питання рівня знаннь користувача. Даний користувач далекий від ІТ як я від суднобудування. І досвід його складає "Косынка" на ХР. Тому 7 для нього як космоліт. Проте 1 гіг опори зіграв роль і повернулися до питання про цю ОС.

Опубліковано

Особливо на W7 паршиво працює.

Опубліковано

Чудово вона працює під WinXP PE, а як я цікаво міг під W7 неє користуватися, коли ОС не ставала????

Опубліковано

в мене такий сами ноут, він ХР не підтримує, в принципі підтримує але ти не знайдеш дрова на ХР до нього, коли ти його купляв треба було уважно про нього все читати, він добре працює з 7, і більш менш з лінуксом, якщо не вийде поставити він 7 подзвони можу поставити. там просто треба дещо видалити і тоді все стає нормально.

ось мій номер 0997374514

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...