Перейти до змісту

куплю куски металу

jaruk1

Рекомендовані повідомлення

Виникла потреба зробити декілька ножів підкажіть будь ласка де взяти хороший матеріал на леза (не дорого) , може в когось вдома валяється без діла щось підходяще і взагалі підкажіть що із старого залізяччя можна використати на леза бо трохи валяється його вдома . Буду вдячний за будь які поради .

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Виникла потреба зробити декілька ножів підкажіть будь ласка де взяти хороший матеріал на леза (не дорого) , може в когось вдома валяється без діла щось підходяще і взагалі підкажіть що із старого залізяччя можна використати на леза бо трохи валяється його вдома . Буду вдячний за будь які поради .

Из клапанов грузовых автомобилей хорошие ножи получаются.Только надо их расклепать на пневмомолоте

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ще непогані ножі получаються із стрічкової пили (такого добра вистачає на пилорамах)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Из клапанов грузовых автомобилей хорошие ножи получаются.Только надо их расклепать на пневмомолоте

Справді, із клапанів можна зробити хороші ножі - сталь досить тверда, до того ж клапани звичайно виготовляютсься із нержавіючої сталі.

Тільки треба мати на увазі, що не всі клапани для цього підходять - у деяких всередині є порожнина, в якій знаходиться лужний метал натрій (він служить теплоносієм для відводу надлишкового тепла від тарілки клапана). І при розклепуванні такого клапана може статися невеликий фейєрверк - хто пам'ятає шкільний курс хімії, той знає, наскільки активний і небезпечний цей метал. Тому перед розклепуванням тарілку клапана краще зрізати (наприклад болгаркою) дотримуючись необхідних правил безпеки (захисні окуляри або щиток і т.п.).

Сталь стрічкової пили теж підходить для виготовлення ножів, тільки в неї є один недолік - вона ржавіє.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

коли працював на заводі ДПЗ то місцеві кулибіни робили ножі..

Казали класні получаються ножі з металу, з якого виготовлені штоки у великих кранах з вентильом

типу цього

301695.jpeg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Буду робити в домашніх умовах кузні в мене немає

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 1 місяць потому...

Резчику по дереву - А.Ф.Афанасьев

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...