lu4nik Опубліковано 2 Червня, 2007 в 12:49 #1 Опубліковано 2 Червня, 2007 в 12:49 http://www.3dnews.ru/software/keyboard-trainers/ - Цікава стаття. Хто ще не знає що таке сліпий десятипальцевий метод набору - читати обовязково
ursa Опубліковано 2 Червня, 2007 в 12:59 #3 Опубліковано 2 Червня, 2007 в 12:59 А ты сам умеешь вслепую-то печатать? Я, когда перешёл на "слепую" печать, почувствовал такое облегчение, что просто ужас Причём сам переход на неё не вызвал практически никаких проблем. Расположение букв я знал давно, но почему-то всё время хотелось втыкать в клавиатуру. А вот недавно решился - и отказался от этой пагубной привычки. Стало так легко... Хотел пройти "СОЛО на клавиатуре", а потом подумал - а что реально мне даст эта программа? Только автоматизм? Она, конечно, хороша, но для тех, кто вообще не умеет печатать. Мне стало нудно, дошёл до 65 урока и вот она лежит теперь. Надо, наверное, собраться и всё-таки довести до конца начатое, т.е. пройти её полностью, для очистки совести Может, благодаря твоей статейке, попробую какие-нить другие тренажёры. Методика СОЛО мне не нравится, может, другие тренажёры интереснее будут Хочу протестировать их, выбрать оптимальный и научить жену, сестру и коллег по работе печатать, глядя на монитор... P.S. А ссылка - нормально рабочая
Саня Опубліковано 2 Червня, 2007 в 13:43 #4 Опубліковано 2 Червня, 2007 в 13:43 А мені Соло колись видалася досить цікавою програмкою, хоча й вправи проходити трохи нуднувато. Зато анекдот про хірурга ще досі пам'ятаю :-)Користувався незареєстрованою версією - пройшов лише перших 40 вправ, здається. Друкую "в сліпу" десятьма пальцями, але часом "очепятки" так і сипляться :-(
fog Опубліковано 2 Червня, 2007 в 13:54 #5 Опубліковано 2 Червня, 2007 в 13:54 Головне практика і ще раз практика. Чесно кажучи ніколи не любив ці всякі тренажери клавіатури... Натаскався друкуючи декілька рефератів і в асьці. Думаю, якщо взяти книжку і передрукувати її то результат буде ще кращий чим від того соло.
lu4nik Опубліковано 2 Червня, 2007 в 14:05 Автор #6 Опубліковано 2 Червня, 2007 в 14:05 я ніколи не юзав взагаллі-то всяких прог спеціальних, колись думав пройти соло, але не вистачило терпіння. Розкладку вивчив спочатку англійську, а зараз, коли доводиться більше розмовляти пальцями, вивчив і кириличну. Але мені потрібно було більше ніж півтора роки щоб навчитись, можливо ці програми допоможуть вивчити усе швидше і безболісніше.Може і не в тему, аде розкладка ЙЦУКЕН - одна з найкращих, і рекорд швидкості набору поставленно саме на цій розкладці
ursa Опубліковано 2 Червня, 2007 в 14:10 #7 Опубліковано 2 Червня, 2007 в 14:10 Возможно, и помогут, но вряд ли беззболезненнее Самый лучший способ научиться быстро набирать - это аська Ну и, конечно, просто кусок текста, который нужно было набрать на вчера
Chill Опубліковано 2 Червня, 2007 в 15:49 #8 Опубліковано 2 Червня, 2007 в 15:49 Самый лучший способ научиться быстро набирать - это аська Согласен Но я научился все же по причине того, что работа заставила Тренажерами не пользовался, посему не в курсе насчет их пользы. Как тут не научиться, если от этого непосредственно зависит сумма заработанных деньжат Так что если бы я каждую букву смотрел на клавиатуре, я бы уже обнищал до сих пор ))) А ася для меня сейчас в этом вопросе это скорее для поддержки тонуса, а не для практики. Кстати, очепяток делаю очень мало. Ну и исправляю по ходу мгновенно. А куда денешься. Привык грамотно писать ЗЫ: ИМХО приятнее всего работать на мягкой клавиатуре ноутбука. Хотя и на некоторых брендовых компутерных неплохо бывает... ЗЗЫ: Кстати, вы никогда не чувствовали, как бывает скучно наблюдать за тем, как чайник иногда доооооолго так ищет одну буковку за другой? Это меня немного напрягает, а вас?
ART Опубліковано 2 Червня, 2007 в 15:55 #9 Опубліковано 2 Червня, 2007 в 15:55 Я можу друкувати в сліпу, але не так круто як би хотілося ще е помилкі.
Chill Опубліковано 2 Червня, 2007 в 15:57 #10 Опубліковано 2 Червня, 2007 в 15:57 Кто может с закрытыми глазами назвать все три ряда кириличной раскладки слева направо сверху вниз? Вот вам простейший тренажер Запоминайте Потом на спор у кого-нить можно выиграть ЙЦУКЕНГШЩЗХЪ ФЫВАПРОЛДЖЭ ЯЧСМИТЬБЮ
Саня Опубліковано 2 Червня, 2007 в 16:03 #11 Опубліковано 2 Червня, 2007 в 16:03 Дійсно, одним з найкращих клавіатурних тренажерів є аська :-) Тут думка багатьох людей сходиться. Також періодично треба тренуватися в наборі великих об'ємів тексте - тоді хочеш-не хочеш, а доведеться друкувати швидше :-)
"ALEX" Опубліковано 2 Червня, 2007 в 16:17 #12 Опубліковано 2 Червня, 2007 в 16:17 Я особисто навчився друкувати всліпу за допомогою якраз-то клавіатурних тренажерів (хоча соло так і не пройшов ), а багато моїх знайомих навчились швидко друкувати за допомогою http://bizarre.kiev.ua/ і асі . Найкраще навчитись так друкувати то просто вивчити розкладку і закріпити навики практикою.
Oushen Опубліковано 2 Червня, 2007 в 18:36 #13 Опубліковано 2 Червня, 2007 в 18:36 Так, думаю многи точно знают расположение W,A,S,D,Q,E,R,F,C,Z,X
fantazy Опубліковано 2 Червня, 2007 в 19:03 #14 Опубліковано 2 Червня, 2007 в 19:03 ЗЗЫ: Кстати, вы никогда не чувствовали, как бывает скучно наблюдать за тем, как чайник иногда доооооолго так ищет одну буковку за другой? Это меня немного напрягает, а вас? точно согласен... особенно если общаешся с девушкой...
ursa Опубліковано 2 Червня, 2007 в 19:24 #15 Опубліковано 2 Червня, 2007 в 19:24 Дико наблюдать, как в банке, на почте или в больнице пиплы набирают на клавиатуре данные... Даже для того, чтобы набрать фамилию, им приходится потратить чуть ли ни минуту Иногда мне хочется предложить свою помощь в наборе информации - но что-то останавливает, ещё обидятся и потом целый день на клиентах-пациентах будут срываться
REDAKTOR Опубліковано 2 Червня, 2007 в 22:07 #16 Опубліковано 2 Червня, 2007 в 22:07 а я пройшов Соло, і впринципі задоволений!!!Ні, я б не сказав, що - це щось таке вже аж-аж, але досить пристойно вдосконалив свій набір. Коли ти друкуєш якийсь серйозний текст, то набагато швидше це робити, коли ти дивишся лише на листок і монітор!А те, що хтось там казав, що ніби дуже там не зручно не дивитись на клаву - це просто суб єктивно!!! Дуже не зручно - дивитись!! Особливо, коли ти навчився це робити не дивлячись!Витративши 10 днів - лишився задоволеним! Хто матиме час, і вирішить цим зайнятись, то раджу починати з версії 8,...
Qaz Опубліковано 3 Червня, 2007 в 12:36 #17 Опубліковано 3 Червня, 2007 в 12:36 ыы, я умею могу посоревноватса с кем-нить в скорости набора
Shura Опубліковано 3 Червня, 2007 в 12:44 #18 Опубліковано 3 Червня, 2007 в 12:44 Дико наблюдать, как в банке, на почте или в больнице пиплы набирают на клавиатуре данные... Даже для того, чтобы набрать фамилию, им приходится потратить чуть ли ни минуту Иногда мне хочется предложить свою помощь в наборе информации - но что-то останавливает, ещё обидятся и потом целый день на клиентах-пациентах будут срываться а представьте как меня раздражала девочка в ЗАГСе, когда выписывала дочке свидетельство о рождении: она диктовала себе то, что набирала, набирала со скоростью 1 знак за 5 секунд, а после набраного слова перечитывала набранное (причем со скоростью не быстрее набора). причем перечитывала вслух. я сначала еле сдерживался чтоб не заржать. а потом чтоб не вытолкать ее из-за компа и самому не набрать. в итоге - выписка одного свидетельства у нее занимает от 40 минут до часа!
Mondiale Опубліковано 7 Червня, 2007 в 18:38 #19 Опубліковано 7 Червня, 2007 в 18:38 Соло, бляха, тяжке! особливо там де 90 строчок... це так утомляє. для мене краще в чаті сидіти і там навики виробляються клёві. На клаву дивишся - то хоч очі від монітора віддихають, зір не буде падати
REDAKTOR Опубліковано 7 Червня, 2007 в 18:53 #20 Опубліковано 7 Червня, 2007 в 18:53 AswenDerслабуватий аргумент
Chill Опубліковано 7 Червня, 2007 в 19:00 #21 Опубліковано 7 Червня, 2007 в 19:00 На клаву дивишся - то хоч очі від монітора віддихають, зір не буде падати Как раз напротив! Если постоянно "переключаешь" фокусировку глазного хрусталика с клавиатуры на экран и обратно, глаза устанут намнооооооооого быстрее! Об этом уже столько писано-перенаписано...
D@ve Опубліковано 8 Червня, 2007 в 14:47 #23 Опубліковано 8 Червня, 2007 в 14:47 Колись вирішив засісти за цю справу. Вибрав все таки соло. Проте так, як з терпінням у мене не дуже складалось до цього діла, витратив на навчання приблизно рік часу і 2 розбитих клавіатури. Особливо хотілось все кинути, коли набираєш 80 рядків тексту, і в останньому слові робиш помилку... І все с початку. Проте закінчив всі вправи і став першим у групі, хто тавчився тайпати всліпу. Потім на рефератах, курсових своїм знайомим вдосконалював техніку. Зараз очепяткі вилазять, просто впадло слідкувати за правильністю набору. P.S. "Обрел навыки слепого набора. Теперь на монитор вообще не смотрю..."
Mondiale Опубліковано 8 Червня, 2007 в 20:24 #24 Опубліковано 8 Червня, 2007 в 20:24 На клаву дивишся - то хоч очі від монітора віддихають, зір не буде падати Как раз напротив! Если постоянно "переключаешь" фокусировку глазного хрусталика с клавиатуры на экран и обратно, глаза устанут намнооооооооого быстрее! Об этом уже столько писано-перенаписано... Мені легше так, бо я пишу в асі і чаті, то це саме те шо нада.. читнув-написав-віддихнув і по возрастній
all`ok Опубліковано 9 Червня, 2007 в 11:39 #25 Опубліковано 9 Червня, 2007 в 11:39 ...5 секунд терпения...
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.