Plum Опубліковано 5 Листопада, 2007 в 18:00 #1 Опубліковано 5 Листопада, 2007 в 18:00 В зв'язку з тим, що все більше з'являється HD-Rip'ів, а мій DVD-рекордер Pioneer 550H не вміє їх відтворювати, появилась нав'язлива ідея зібрати HTPC (хто не знає -- Home Thearte PC, фактично домашній розважальний центр All-in-One на базі комп'ютера). Нижче я наведу список того, що я хотів би отримати від такої машини, а якщо хтось з дописувачів форуму має досвід в створенні таких систем, то порадьте мені будь-ласка яке залізо та софт мені для цього потрібні, і які можливості ще я отримаю. Отже, хочу отримати наступні можливості: Підключення до LCD-телевізора через HDMI (з роздільною здатністю зараз 1280х768, а на недалеке майбутнє 1920х1080), бажана відяха з апаратною підтримкою відео високої якості Звук 5.1 на ресивер через оптику, нормальний аудіотракт для того щоб дивитись фільми і слухати музику Вбудована карта для роботи з супутниковою антеною, бажано можливість дивитись НТВ ТВ-тюнер для запису з ефірної антени По пунктах 2 та 3 бажана можливість робити "паузу ефіру" -- прямий ефір ставити на паузу, при чому він починає записуватись, і продовжити дивитись його можна в будь-який момент, одночасно продовжуючи запис (в моєму DVD-рекордері така можливість є). Я не зовсім уявляю яким чином це робиться, бо фактично це означає, що файл відкривається одночасно для запису і для читання. Бажана можливість виводу антенного сигналу на додатковий телевізор, при чому бажано підмішувати сигнал з супутника окремим каналом в ефірний кабель Зручний пульт ДУ, за допомогою якого можна включати/виключати HTPC і використовувати більшість його можливостей Корпус з вбудованим дисплеєм, на якому відображається основна інформація про запис та відтворення відео та музики (судячи з обзорів вимогам з пунктів 6 та 7 відповідає корпус Zalman HD135, тільки софт там в коплекті нікудишній, чи можна замість нього прикрутити інший?) Можливість зручно копіювати вміст DVD та Audio-CD дисків на вінт Можливість запису відео з ефіру по таймеру, бажано при цьому щоб комп сам включався чи "просинався" за хвилину до початку ефіру Само собою потрібен інтернет для серфінга і закачки відео Не лишньою буде можливість гратися більш-менш нестарі ігри (це якщо робити систему на базі Windows, але я звичайно не виключаю використання Linux, якщо це буде зручніше) Добре (але не обов'язково), якщо буде можливість грабу відео з MiniDV-відеокамери, нескладного монтажу відео і запису на диск. Бажана підтримка uPnP через WiFi І ще питання -- чи потрібна в мамці для HTPC підтримка Viiv від Intel і що це мені дасть? Я думаю що система повинна мати біля гігабайта оперативки, двох'ядерний проц на рівні E2XXX, відео щось на зразок GeForce 7600 і гіг на 500 вінтів
Plum Опубліковано 5 Листопада, 2007 в 19:30 Автор #2 Опубліковано 5 Листопада, 2007 в 19:30 забув написати -- бажано щоб система получилась максимально тихою. Планую брати відео з пасивним охолодженням, думати над пасивним охолодженням проца і можливо навіть блок живлення без кулера ставити. І відповідно ставити кілька тихих кулерів з невеликою швидкістю обертів на вдув і видув
mix_forever Опубліковано 5 Листопада, 2007 в 20:24 #3 Опубліковано 5 Листопада, 2007 в 20:24 Ну по корпусу, то як на мене ось це чи ось це доволі непогані варіанти.З ТВ тюнерів, якщо хочеться ще й відео монтувати, то ось це
Andrey Опубліковано 10 Листопада, 2007 в 19:41 #4 Опубліковано 10 Листопада, 2007 в 19:41 5. Функция отложенной записи (TimeShift). Настраивается прграмным способом. Зависит от софта.7. http://www.eletek.com.ua/catalog/imon/24_dt/Кращого не зустрічав (IMHO)13. Для Linux (http://freevo.sourceforge.net/)Для Windows - Meedio http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=23:30907Сам користуюсь, дуже задоволений. Цей софт, думаю, задовільнить максимум твоїх потреб.
Plum Опубліковано 10 Грудня, 2007 в 23:15 Автор #5 Опубліковано 10 Грудня, 2007 в 23:15 Ну по корпусу, то як на мене ось це чи ось це доволі непогані варіанти.З ТВ тюнерів, якщо хочеться ще й відео монтувати, то ось це корпус взяв саме Silverstone Lascala LC16M. Дуже хороший і функціональний корпус, хоча є і свої незручності, зумовлені формфактором і малою кількістю вільного місця всередині. Особливо важко нормально прокласти кабелі бід блока живлення.А тюнер беру SkyStar 3 (точніше TT-budget S1401), поскільки мені більше потрібен тюнер DVB-S, ніж аналоговий. Фактично машина вже два дні як зібрана, на середу очікую тільки тюнер і клавіатуру Microsoft Remote Keyboard. Конфігурація ось така: Процесор Intel Pentium Dual core E2160 (брав саме такий, бо його потужності вистачає, а гріється він найменше з усього "настольного" на платформі Core) Материнська плата Intel DP35DP (повний ATX, один з самих "холодних" чіпсетів Intel P35 плюс південний міст ICH9R, який підтримує 6 SATA девайсів та специфікацію Intel Viiv) Пам'ять DDR2-800 2Gb (4х512, зайняті всі роз'єми, щоб не виникала спокуса поставити ще ) Відео плата GeForce 8600GT 512Mb (Gigabyte, з пасивним охолодженням Silent Pipe з тепловою трубкою) Терабайт вінтів: 2x500Gb Samsung 501LJ (16Мб кеш, 7200 обертів на хвилину, SATA II, NCQ, об'єднані в RAID 0) DVD-RW ASUS 1814BLT (SATA) Корпус Silverstone Lascala LC16M Black з дисплеєм і зручним пультом ДУ (в мене був відразу з картридером, хоча в обзорах бачив лише варіанти без нього). Блок живлення Silverstone SST-ST30NF 300W з пасивним охолодженням (без вентилятора, важкий і добре оребрений алюмінієвий корпус) Руль Logitech Formula Force EX Буде ще тюнер і клавіатура. Мишку поки брати не планую, але якщо без неї буде не зручно то швидше за все візьму Logitech MX Air З кулерів в корпусі є таке: дві корпусні 80-ки Silverstone на задній панелі (хочу замінити на Zalman) одна корпусна 92-ка Zalman з понижаючим напругу перехідником на передній панелі в лівій корзині для вінтів кулер на процесорі Zalman 8700LED викручений на мінімум обертів Все працює під Windows Vista Ultimate і її рідною "надстройкою" Windows Media Center. Поки все дуже зручно і інтуітивно зрозуміло. Поставлю тюнер і побачу як воно буде з ним працювати. До речі в комплекті з корпусом йде HTPC-оболонка iMADIAN HD. Правда 7 версія є поки тільки в вигляді бети, не зовсім дороблена, але також досить зручна, де в чому зручніша ніж WMC. P.S. Окрема подяка Atoller'у за швидко і недорого привезене залізо
TreNeR Опубліковано 2 Січня, 2008 в 12:07 #6 Опубліковано 2 Січня, 2008 в 12:07 Как успехи в HTPC-строении? Заработал НТВ+? И как все это выглядит? Как винда, или как например саттюнер?
Plum Опубліковано 2 Січня, 2008 в 13:22 Автор #7 Опубліковано 2 Січня, 2008 в 13:22 НТВ+ поки не працює, бо в мене немає голови в ту сторону, треба ще одну тарілку ставити. А в такий мороз щось не хочеться лізти до мачти... Взагалі все працює супер, за винятком однієї штуки -- Windows Media Center не хоче бачити мій тюнер. Точніше бачить, але пише що тюнер несумісний. Поривши форуми я так розумію, що Windows Media Center взагалі не працює з DVB-S, вона заточена під аналогові тюнери і DVB-T. Є якийсь софтварний "міст", який дозволяє в Media Center Edition бачити те, що транслюється через ProgDVB, але під Вістою я так і не заставив його працювати (воно працює як емулятор DVB-T тюнера, зі своїми драйверами). Так що прийшлось ставити окремо програму DreamDVB, під неї плагінчик з ключиками і тільки так дивитись телебачення. Не дуже зручно -- хотілось все з-під однієї оболонки, але краще так ніж ніяк Знайшов поки один HD канал, який зміг вилікувати від жадності -- HD Suisse. Якість -- це просто бомба! На звичайні DVB-S, а тим більше аналогові ефірні канали після такого просто не хочеться дивитись. Перегляд супутникового телебачення виглядає як вінда, але більш-менш зручно управляється пультом ДУ. А все інше виглядає як Windows Media Center -- шикарна і дуже зручна оболонка, в якій можна дивитись відео, фотографії, слухати музику, записувати це все на диски, імпортувати матеріал з підключеної камери і т.д., причому інтерфейс розроблений спеціально для викоистання на екрані телевізора і управління пультом ДУ -- все досить крупне, інтерфейс пропрацьований до дрібниць.
TreNeR Опубліковано 2 Січня, 2008 в 21:10 #8 Опубліковано 2 Січня, 2008 в 21:10 Ну меня какраз больше всего интересует возможность просмотра саттв(с возможностью шаринга). Мне предлагают купить мой саттюнер, вот я и думаю, брать дримбокс, собрать HTPC, или не продавать свой Последний вариант самый простой Первый мне кажется самым верным. Хотя еслибы заставить HTPC бродкастить по вайфаю передачи, а принимать на Sony PSP, былобы шикарно(дримбокс такого явно не сумеет).
Plum Опубліковано 2 Січня, 2008 в 21:18 Автор #9 Опубліковано 2 Січня, 2008 в 21:18 Другий варіант самий правильний. Однозначно. Одна тільки можливість перегляду HDTV як з саттв так і з файлів -- величезний аргумент на користь такого вибору. Фактично получається майже необмежений в можливостях розважальний центр. І відео, і музика, і ТВ, і фото, і ігри, і плюс домашній сервер/архів. До того ж мені ну дуже сподобалось сидіти в інтернеті перед монітором 40" А в мережу бродкастити можна не тільки з ТВ, а і з відеофайлів, що також дуже цікаво.
TreNeR Опубліковано 2 Січня, 2008 в 21:25 #10 Опубліковано 2 Січня, 2008 в 21:25 Мысль интересная. Теперь нужно изучить возможность совместимости PSP с uPnP. Ну и впринципе смущает цена сего девайса. По моим подсчетам (в нормальном корпусе) выходит не менее семи сотен.
Plum Опубліковано 2 Січня, 2008 в 21:29 Автор #11 Опубліковано 2 Січня, 2008 в 21:29 По моим подсчетам (в нормальном корпусе) выходит не менее семи сотен.на всякий випадок помнож на два І до речі -- ось обзорчик цікавий: http://thg.ru/desktop/htpc_blu_ray_hd-dvd_hdtv/index.html
Plum Опубліковано 2 Січня, 2008 в 21:43 Автор #12 Опубліковано 2 Січня, 2008 в 21:43 а ось, до речі, ще може бути цікаво бажаючим зібрати таку машинку:http://thg.ru/desktop/on2share_pro_twonkym...sity/index.html
TreNeR Опубліковано 3 Січня, 2008 в 08:16 #13 Опубліковано 3 Січня, 2008 в 08:16 По моим подсчетам (в нормальном корпусе) выходит не менее семи сотен. на всякий випадок помнож на два І до речі -- ось обзорчик цікавий: http://thg.ru/desktop/htpc_blu_ray_hd-dvd_hdtv/index.html Дороговато
biter Опубліковано 11 Січня, 2008 в 14:04 #14 Опубліковано 11 Січня, 2008 в 14:04 А як Вам ось така штучка:Мультимедіа-клієнт NetGearEVA-8000ISS підключення до компа через Wi-Fi or LANNetGearEVA-8000ISS станет центром развлечений в вашем доме. Устройство воспроизводит в потоковом режиме HDTV-видео, музыку, Internet-радио и цифровые фото с домашнего ПК и запоминающих устройств. NetGearEVA-8000ISS автоматически организует все файлы с цифровым мультимедиа, которые есть в домашней сети, в удобную для поиска библиотеку. Управлять NetGearEVA-8000ISS - одно удовольствие. Устройство легко настраивается с помощью программы-мастера, выдающей меню и подсказки непосредственно на экран телевизора.детальніше тут http://www.003.ru/model/13321_3.html
TreNeR Опубліковано 6 Лютого, 2008 в 13:24 #15 Опубліковано 6 Лютого, 2008 в 13:24 Интересный корпус для HTPC http://www.3rsys.com/english/products/view...&idx_num=88
Plum Опубліковано 6 Лютого, 2008 в 18:25 Автор #16 Опубліковано 6 Лютого, 2008 в 18:25 в мене на корпусі два яскравих світодіода і дуже неяскравий дисплей. Так от дисплей я настроїв щоб під час перегляду фільмів або прослуховування музики він показував мінімум інформації -- дуже неконтрастний графічний еквалайзер. А світлодіоди думаю взагалі на мамці відключити, бо надто яскраві, заважають якщо вночі дивитись фільм або слухати музику "на сон грядущий". А тут -- цілий монітор... ІМХО це вже занадто. Хіба-що він легко відключається силою думки або натисканням однієї кнопки, бажано з пульта Та і компоновка корпуса всередині мені здається не зручною. В мене краще зроблено.
TreNeR Опубліковано 6 Лютого, 2008 в 20:10 #17 Опубліковано 6 Лютого, 2008 в 20:10 в мене на корпусі два яскравих світодіода і дуже неяскравий дисплей. Так от дисплей я настроїв щоб під час перегляду фільмів або прослуховування музики він показував мінімум інформації -- дуже неконтрастний графічний еквалайзер. А світлодіоди думаю взагалі на мамці відключити, бо надто яскраві, заважають якщо вночі дивитись фільм або слухати музику "на сон грядущий". А тут -- цілий монітор... ІМХО це вже занадто. Хіба-що він легко відключається силою думки або натисканням однієї кнопки, бажано з пульта Та і компоновка корпуса всередині мені здається не зручною. В мене краще зроблено. У этого производителя несколько корпусов для HTPC.Этот топовый и стоит, наверное, как бэушный шатл
Plum Опубліковано 6 Лютого, 2008 в 20:34 Автор #18 Опубліковано 6 Лютого, 2008 в 20:34 Був в мене один корпус цієї контори років 4-5 тому. Не дуже сподобався, зате Тарра ще зараз ним користується. А поки-що зі всього що в мене було найбільше подобаються корпуси фірм Antec (один з них дістався від мене difoto, цікаво почути його думку ) і Silverstone. Навіть свій робочий CoolerMaster Stacker 832 хочу в майбутньому замінити на Silverstone Temjin TJ10
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.