Перейти до змісту

Система для HTPC


Рекомендовані повідомлення

В зв'язку з тим, що все більше з'являється HD-Rip'ів, а мій DVD-рекордер Pioneer 550H не вміє їх відтворювати, появилась нав'язлива ідея зібрати HTPC (хто не знає -- Home Thearte PC, фактично домашній розважальний центр All-in-One на базі комп'ютера). Нижче я наведу список того, що я хотів би отримати від такої машини, а якщо хтось з дописувачів форуму має досвід в створенні таких систем, то порадьте мені будь-ласка яке залізо та софт мені для цього потрібні, і які можливості ще я отримаю.

Отже, хочу отримати наступні можливості:

  1. Підключення до LCD-телевізора через HDMI (з роздільною здатністю зараз 1280х768, а на недалеке майбутнє 1920х1080), бажана відяха з апаратною підтримкою відео високої якості
  2. Звук 5.1 на ресивер через оптику, нормальний аудіотракт для того щоб дивитись фільми і слухати музику
  3. Вбудована карта для роботи з супутниковою антеною, бажано можливість дивитись НТВ
  4. ТВ-тюнер для запису з ефірної антени
  5. По пунктах 2 та 3 бажана можливість робити "паузу ефіру" -- прямий ефір ставити на паузу, при чому він починає записуватись, і продовжити дивитись його можна в будь-який момент, одночасно продовжуючи запис (в моєму DVD-рекордері така можливість є). Я не зовсім уявляю яким чином це робиться, бо фактично це означає, що файл відкривається одночасно для запису і для читання.
  6. Бажана можливість виводу антенного сигналу на додатковий телевізор, при чому бажано підмішувати сигнал з супутника окремим каналом в ефірний кабель
  7. Зручний пульт ДУ, за допомогою якого можна включати/виключати HTPC і використовувати більшість його можливостей
  8. Корпус з вбудованим дисплеєм, на якому відображається основна інформація про запис та відтворення відео та музики
  9. (судячи з обзорів вимогам з пунктів 6 та 7 відповідає корпус Zalman HD135, тільки софт там в коплекті нікудишній, чи можна замість нього прикрутити інший?)
  10. Можливість зручно копіювати вміст DVD та Audio-CD дисків на вінт
  11. Можливість запису відео з ефіру по таймеру, бажано при цьому щоб комп сам включався чи "просинався" за хвилину до початку ефіру
  12. Само собою потрібен інтернет для серфінга і закачки відео :(
  13. Не лишньою буде можливість гратися більш-менш нестарі ігри (це якщо робити систему на базі Windows, але я звичайно не виключаю використання Linux, якщо це буде зручніше)
  14. Добре (але не обов'язково), якщо буде можливість грабу відео з MiniDV-відеокамери, нескладного монтажу відео і запису на диск.
  15. Бажана підтримка uPnP через WiFi
  16. І ще питання -- чи потрібна в мамці для HTPC підтримка Viiv від Intel і що це мені дасть?

Я думаю що система повинна мати біля гігабайта оперативки, двох'ядерний проц на рівні E2XXX, відео щось на зразок GeForce 7600 і гіг на 500 вінтів

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

забув написати -- бажано щоб система получилась максимально тихою. Планую брати відео з пасивним охолодженням, думати над пасивним охолодженням проца і можливо навіть блок живлення без кулера ставити. І відповідно ставити кілька тихих кулерів з невеликою швидкістю обертів на вдув і видув

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну по корпусу, то як на мене ось це чи ось це доволі непогані варіанти.

З ТВ тюнерів, якщо хочеться ще й відео монтувати, то ось це

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

5. Функция отложенной записи (TimeShift). Настраивается прграмным способом. Зависит от софта.

7. http://www.eletek.com.ua/catalog/imon/24_dt/

Кращого не зустрічав (IMHO)

13. Для Linux (http://freevo.sourceforge.net/)

Для Windows - Meedio http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=23:30907

Сам користуюсь, дуже задоволений. Цей софт, думаю, задовільнить максимум твоїх потреб.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 1 місяць потому...
Ну по корпусу, то як на мене ось це чи ось це доволі непогані варіанти.

З ТВ тюнерів, якщо хочеться ще й відео монтувати, то ось це

корпус взяв саме Silverstone Lascala LC16M. Дуже хороший і функціональний корпус, хоча є і свої незручності, зумовлені формфактором і малою кількістю вільного місця всередині. Особливо важко нормально прокласти кабелі бід блока живлення.

А тюнер беру SkyStar 3 (точніше TT-budget S1401), поскільки мені більше потрібен тюнер DVB-S, ніж аналоговий.

Фактично машина вже два дні як зібрана, на середу очікую тільки тюнер і клавіатуру Microsoft Remote Keyboard. Конфігурація ось така:

Процесор Intel Pentium Dual core E2160 (брав саме такий, бо його потужності вистачає, а гріється він найменше з усього "настольного" на платформі Core)

Материнська плата Intel DP35DP (повний ATX, один з самих "холодних" чіпсетів Intel P35 плюс південний міст ICH9R, який підтримує 6 SATA девайсів та специфікацію Intel Viiv)

Пам'ять DDR2-800 2Gb (4х512, зайняті всі роз'єми, щоб не виникала спокуса поставити ще :))

Відео плата GeForce 8600GT 512Mb (Gigabyte, з пасивним охолодженням Silent Pipe з тепловою трубкою)

Терабайт вінтів: 2x500Gb Samsung 501LJ (16Мб кеш, 7200 обертів на хвилину, SATA II, NCQ, об'єднані в RAID 0)

DVD-RW ASUS 1814BLT (SATA)

Корпус Silverstone Lascala LC16M Black з дисплеєм і зручним пультом ДУ (в мене був відразу з картридером, хоча в обзорах бачив лише варіанти без нього).

Блок живлення Silverstone SST-ST30NF 300W з пасивним охолодженням (без вентилятора, важкий і добре оребрений алюмінієвий корпус)

Руль Logitech Formula Force EX :(

Буде ще тюнер і клавіатура. Мишку поки брати не планую, але якщо без неї буде не зручно то швидше за все візьму Logitech MX Air

З кулерів в корпусі є таке:

дві корпусні 80-ки Silverstone на задній панелі (хочу замінити на Zalman)

одна корпусна 92-ка Zalman з понижаючим напругу перехідником на передній панелі в лівій корзині для вінтів

кулер на процесорі Zalman 8700LED викручений на мінімум обертів

Все працює під Windows Vista Ultimate і її рідною "надстройкою" Windows Media Center. Поки все дуже зручно і інтуітивно зрозуміло. Поставлю тюнер і побачу як воно буде з ним працювати. До речі в комплекті з корпусом йде HTPC-оболонка iMADIAN HD. Правда 7 версія є поки тільки в вигляді бети, не зовсім дороблена, але також досить зручна, де в чому зручніша ніж WMC.

P.S. Окрема подяка Atoller'у за швидко і недорого привезене залізо :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 4 тижня потому...

Как успехи в HTPC-строении? Заработал НТВ+? И как все это выглядит? Как винда, или как например саттюнер?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

НТВ+ поки не працює, бо в мене немає голови в ту сторону, треба ще одну тарілку ставити. А в такий мороз щось не хочеться лізти до мачти...

Взагалі все працює супер, за винятком однієї штуки -- Windows Media Center не хоче бачити мій тюнер. Точніше бачить, але пише що тюнер несумісний. Поривши форуми я так розумію, що Windows Media Center взагалі не працює з DVB-S, вона заточена під аналогові тюнери і DVB-T. Є якийсь софтварний "міст", який дозволяє в Media Center Edition бачити те, що транслюється через ProgDVB, але під Вістою я так і не заставив його працювати (воно працює як емулятор DVB-T тюнера, зі своїми драйверами). Так що прийшлось ставити окремо програму DreamDVB, під неї плагінчик з ключиками і тільки так дивитись телебачення. Не дуже зручно -- хотілось все з-під однієї оболонки, але краще так ніж ніяк :)

Знайшов поки один HD канал, який зміг вилікувати від жадності -- HD Suisse. Якість -- це просто бомба! На звичайні DVB-S, а тим більше аналогові ефірні канали після такого просто не хочеться дивитись.

Перегляд супутникового телебачення виглядає як вінда, але більш-менш зручно управляється пультом ДУ. А все інше виглядає як Windows Media Center -- шикарна і дуже зручна оболонка, в якій можна дивитись відео, фотографії, слухати музику, записувати це все на диски, імпортувати матеріал з підключеної камери і т.д., причому інтерфейс розроблений спеціально для викоистання на екрані телевізора і управління пультом ДУ -- все досить крупне, інтерфейс пропрацьований до дрібниць.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну меня какраз больше всего интересует возможность просмотра саттв(с возможностью шаринга). Мне предлагают купить мой саттюнер, вот я и думаю, брать дримбокс, собрать HTPC, или не продавать свой :) Последний вариант самый простой :ok: Первый мне кажется самым верным. Хотя еслибы заставить HTPC бродкастить по вайфаю передачи, а принимать на Sony PSP, былобы шикарно(дримбокс такого явно не сумеет).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Другий варіант самий правильний. Однозначно. Одна тільки можливість перегляду HDTV як з саттв так і з файлів -- величезний аргумент на користь такого вибору. Фактично получається майже необмежений в можливостях розважальний центр. І відео, і музика, і ТВ, і фото, і ігри, і плюс домашній сервер/архів. До того ж мені ну дуже сподобалось сидіти в інтернеті перед монітором 40" :)

А в мережу бродкастити можна не тільки з ТВ, а і з відеофайлів, що також дуже цікаво.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мысль интересная. Теперь нужно изучить возможность совместимости PSP с uPnP. Ну и впринципе смущает цена сего девайса. По моим подсчетам (в нормальном корпусе) выходит не менее семи сотен.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

По моим подсчетам (в нормальном корпусе) выходит не менее семи сотен.
на всякий випадок помнож на два :)

І до речі -- ось обзорчик цікавий:

http://thg.ru/desktop/htpc_blu_ray_hd-dvd_hdtv/index.html

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а ось, до речі, ще може бути цікаво бажаючим зібрати таку машинку:

http://thg.ru/desktop/on2share_pro_twonkym...sity/index.html

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

По моим подсчетам (в нормальном корпусе) выходит не менее семи сотен.
на всякий випадок помнож на два :)

І до речі -- ось обзорчик цікавий:

http://thg.ru/desktop/htpc_blu_ray_hd-dvd_hdtv/index.html

Дороговато

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 2 тижня потому...

А як Вам ось така штучка:

Мультимедіа-клієнт NetGearEVA-8000ISS підключення до компа через Wi-Fi or LAN

NetGearEVA-8000ISS станет центром развлечений в вашем доме. Устройство воспроизводит в потоковом режиме HDTV-видео, музыку, Internet-радио и цифровые фото с домашнего ПК и запоминающих устройств. NetGearEVA-8000ISS автоматически организует все файлы с цифровым мультимедиа, которые есть в домашней сети, в удобную для поиска библиотеку. Управлять NetGearEVA-8000ISS - одно удовольствие. Устройство легко настраивается с помощью программы-мастера, выдающей меню и подсказки непосредственно на экран телевизора.

детальніше тут http://www.003.ru/model/13321_3.html

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 4 тижня потому...

в мене на корпусі два яскравих світодіода і дуже неяскравий дисплей. Так от дисплей я настроїв щоб під час перегляду фільмів або прослуховування музики він показував мінімум інформації -- дуже неконтрастний графічний еквалайзер. А світлодіоди думаю взагалі на мамці відключити, бо надто яскраві, заважають якщо вночі дивитись фільм або слухати музику "на сон грядущий". А тут -- цілий монітор... ІМХО це вже занадто. Хіба-що він легко відключається силою думки або натисканням однієї кнопки, бажано з пульта B)

Та і компоновка корпуса всередині мені здається не зручною. В мене краще зроблено.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

в мене на корпусі два яскравих світодіода і дуже неяскравий дисплей. Так от дисплей я настроїв щоб під час перегляду фільмів або прослуховування музики він показував мінімум інформації -- дуже неконтрастний графічний еквалайзер. А світлодіоди думаю взагалі на мамці відключити, бо надто яскраві, заважають якщо вночі дивитись фільм або слухати музику "на сон грядущий". А тут -- цілий монітор... ІМХО це вже занадто. Хіба-що він легко відключається силою думки або натисканням однієї кнопки, бажано з пульта :)

Та і компоновка корпуса всередині мені здається не зручною. В мене краще зроблено.

У этого производителя несколько корпусов для HTPC.Этот топовый и стоит, наверное, как бэушный шатл :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Був в мене один корпус цієї контори років 4-5 тому. Не дуже сподобався, зате Тарра ще зараз ним користується. А поки-що зі всього що в мене було найбільше подобаються корпуси фірм Antec (один з них дістався від мене difoto, цікаво почути його думку :D) і Silverstone. Навіть свій робочий CoolerMaster Stacker 832 хочу в майбутньому замінити на Silverstone Temjin TJ10

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...