Перейти до змісту

Луцькі депутати затвердили Генплан

zaHARE

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
На сесії Луцької міської ради затвердили Генеральний план розвитку міста до 2031 року. Прийняття стратегічного проекту депутати зустріли оплесками. Про це повідомив сьогодні, 24 червня, власкор ЗІКу.

Луцький міський голова Богдан Шиба перед голосуванням порівняв затвердження цього документу із прийняттям Верховою Радою України Конституції, адже Генплан, за його словами, є «Конституцією міста». За цей стратегічний для обласного центру документ проголосувало 39 обранців луцької громади.

Директор департаменту містобудування Луцької міськради Григорій Шевчук зауважив, що навколишні села не входять до меж міста, а до Луцька у майбутньому можуть потрапити їх часткові території, а це близько 500 гектарів. Ця перспектива, нагадаймо, не подобається сільським головам, а районні ради згідні на це. Сільські голови, за словами Шевчука, вважають, що місто забирає у сіл землі. Обурення головного архітектора міста викликало «Липинське поле», котре роздається під індивідуальну житлову забудову. Наступним «наступом» міста на село має стати територія коло Боратина.

джерело

Де можна громаді міста з цим планом ознайомитись?

Мене цікавить скільки і де заплановано спортмайданчиків,тенісних кортів(безкоштовних),тенісних столиків в дворах,сквериків і парків,дитячих садочків,шкіл,дитячих майданчиків(муніципальних,а не при супермаркетах і ресторанах),підземних(або надземних багатоповерхових) автостоянок,підземних переходів,де будуть промзони!!!!(виключно промзони!),де буде виключно багатоповерхова, а де котеджна забудова (а не так як зараз все в кучу) і т.д.

Опубліковано
Опубліковано

Постараюся відповісти на те, що знаю, оскільки "вів" цю тему до затвердження на сесії (там я не був).

Мене цікавить скільки і де заплановано спортмайданчиків,тенісних кортів(безкоштовних),тенісних столиків в дворах,сквериків і парків,дитячих садочків,шкіл,дитячих майданчиків(муніципальних,а не при супермаркетах і ресторанах),підземних(або надземних багатоповерхових) автостоянок,підземних переходів,де будуть промзони!!!!(виключно промзони!),де буде виключно багатоповерхова, а де котеджна забудова (а не так як зараз все в кучу) і т.д.

Нововведення

Забудова:

Багатоповерхова:

- старі промзони в центрі

- колишні військові містечка

- Набережна

Індивідуальна:

- територія дачних масивів (Львівська, Дубнівська, Володимирська)

Власне, як промзони, розвиватимуться на Сході (Модерн-Експо, ЛуАЗ, пластмасовий тощо), Півночі (КРЗ, шовковий...) і Півдні (біля ДПЗ).

Планують Льодовий палац на території поблизу цегельного заводу біля Львівської.

P.S. Відсканувати брошуру "Генеральний план м. Луцька. Матеріали для громадського обговорення"?

• Адміністратори
Опубліковано

Класс, оце так сайт міської ради! Можна загрузити цікаву гру http://www.lutsk.ua/_/jushenko.rar

хоч би індекс прикрили в каталозі http://www.lutsk.ua/_/

Опубліковано
Класс, оце так сайт міської ради! Можна загрузити цікаву гру http://www.lutsk.ua/_/jushenko.rar

хоч би індекс прикрили в каталозі http://www.lutsk.ua/_/

Там і не таке можна знайти.... :)

http://www.lutsk.ua/UserFiles/demon-1133597397_i_7240.jpg

http://www.lutsk.ua/UserFiles/dww1(1).jpg

http://www.lutsk.ua/UserFiles/runet_review...i_2322_full.jpg

Опубліковано

ще тут є.

треба уважно дивитися малюнок-схему генплану. там багато цікавого позначено

Опубліковано

AK88

У Луцьку створено громадське об’єднання «Лучани»

http://www.lutsk.ua/oper/2342.html

Радою співголів «Лучан» стали перший проректор ЛНТУ Зоряна Герасимчук, голова луцьких ОСББ Юлія Сабатюк, головний лікар Луцької міської клінічної лікарні Лариса Духневич, голова Спостережної Ради ЗАТ «Луцькавтодор» Юрій Ольховий та власник «Сім’ї ресторанів», підприємець Олег Бровін.

яким чином ці всі люди будуть СПРИЯТИ, тому що обіцяють, і навіщо їм це потрібно крім себе?

Як зазначив присутній на установчих зборах міський голова Богдан Шиба, громада мусить контролювати посадовців, вказувати їм, що і як потрібно робити для покращення життя у місті та допомагати у реалізації проектів. Саме такої праці побажав міський голова новоствореному об’єднанню.

Шиба сам собі назначив конторолюючий орган? не смішіть... якоюсь херньою займаєтесь. Формувати громадськість треба знизу, а не зверху, взяли собі і створили громадське обьєднання нікому не потрібне.

Опубліковано
AK88

У Луцьку створено громадське об’єднання «Лучани»

http://www.lutsk.ua/oper/2342.html

Радою співголів «Лучан» стали перший проректор ЛНТУ Зоряна Герасимчук, голова луцьких ОСББ Юлія Сабатюк, головний лікар Луцької міської клінічної лікарні Лариса Духневич, голова Спостережної Ради ЗАТ «Луцькавтодор» Юрій Ольховий та власник «Сім’ї ресторанів», підприємець Олег Бровін.

яким чином ці всі люди будуть СПРИЯТИ, тому що обіцяють, і навіщо їм це потрібно крім себе?

Як зазначив присутній на установчих зборах міський голова Богдан Шиба, громада мусить контролювати посадовців, вказувати їм, що і як потрібно робити для покращення життя у місті та допомагати у реалізації проектів. Саме такої праці побажав міський голова новоствореному об’єднанню.

Шиба сам собі назначив конторолюючий орган? не смішіть... якоюсь херньою займаєтесь. Формувати громадськість треба знизу, а не зверху, взяли собі і створили громадське обьєднання нікому не потрібне.

Скажу так - на словесну "шелуху" не звертайте увагу. Насправді "Лучани" робляться під місцеві вибори. Типова провладна кантора. Задумайтесь - якщо певну проблему влада не вирішує, то чи вирішить її громадська організація?

До речі, вже на установчій конференції присутнім роздавалася агітпродукція (круглі наліпки), і здоровенний банер "Лучан" вже висить на драмтеатрі.

І "на закуску" цікавий факт:

14.09.2008 11:23

Лучан закликають до акцій протесту проти бізнесмена Кропиви, який не дає гарячої води

Громадська асоціація "Лучани" закликала мешканців 33-го і 40-го кварталів міста Луцька до активного захисту свого права на отримання послуг гарячої води та опалення. Асоціація запрошує лучан взяти участь в акції протесту проти дій бізнесмена Олександра Кропиви і прийти 15 вересня до головного корпусу Луцького шовкового комбінату.

Як повідомляє власкор ZAXID.NET, акція відбудеться у понеділок, 15 вересня, о 17:00 за адресою: Луцьк, вулиця Карбишева, 2 (головний корпус шовкового комбінату).

http://www.zaxid.net/newsua/2008/9/14/112317/

Опубліковано

Як вам AK88 така схема виборів і місцевого самоврядування:

post-5250-1246086595.jpg

Голова будинкового комітету обирається зборами жильців будинку.

Голова районного комітету обирається зборами будинкових голів.

Кандидатом в мери можуть бути тільки голови районних комітетів.

Всі голови підзвітні зборам і можуть бути переобрані в любий час.

тоді ми ДІЙСНО будемо брати участь у виборах і голосувати за НАШИХ кандидатів а не за тих кого нам підсовують.

Опубліковано
Як вам AK88 така схема виборів і місцевого самоврядування:

post-5250-1246086595.jpg

Голова будинкового комітету обирається зборами жильців будинку.

Голова районного комітету обирається зборами будинкових голів.

Кандидатом в мери можуть бути тільки голови районних комітетів.

тоді ми ДІЙСНО будемо брати участь у виборах і голосувати за НАШИХ кандидатів а не за тих кого нам підсовують.

1. ІМХО, Не враховано територій індивідуальної забудови.

2. НАШІ кандидати - це утопія. На перших порах може діяти, а далі знову політтехнології, гроші і т.д.

3. Голова районного комітету (логічно) захищатиме інтереси насамперед свого району. В результаті виникає недовіра з боку інших районів.

P.S. А взагалі - це офтоп. Раджу створити окрему тему, а тут обговорювати генплан.

Опубліковано

а шо його обговорювати, ми на нього не впливаємо, в вашій раді немає наших представників. там тільки ваші.

1. Територію поділимо приблизно по одинаковій кількості жильців.

2. Нетреба брехати і робити з людей баранів ми самі виберем представника, без вас. І проспонсуємо виборчу компанію. Скинемось по 50 грн. І всраці ми мали ваші гроші і технології. В Германіі існує Народне Радіо, станція існує за рахунок жильців, кожному мешканцю приходить рахунок на оплату цього радіо, для утримання штату працівників і діяльності. Якщо хочете чути правду, за неї треба платити. Так само ми маємо оплачувати вибори, кампанію нашого кандидата, а не нам мають платити за голос.

3. А шо тут поганого? хай робить для своїх людей, для людей, а не собі як зараз у вас, якщо для інших районів не зробить інші райони за той район вже не проголосують.

Офтоп це ваша діяльність, треба її припиняти.

Опубліковано
а шо його обговорювати, ми на нього не впливаємо, в вашій раді немає наших представників. там тільки ваші.

Пробачте. Розшифруйте, будь ласка зміст понять "ваші" і "наші".

1. Територію поділимо приблизно по одинаковій кількості жильців.

З радістю. Тільки врахуйте, що закон "Про місцеве самоврядування" в Україні один. Однаковий і в Луцьку, і в Мелітополі і в будь-якому місті. "Соціалізм в окремо взятій державі" наразі побудувати не вдасться.

2. Нетреба брехати і робити з людей баранів ми самі виберем представника, без вас. І проспонсуємо виборчу компанію. Скинемось по 50 грн. І всраці ми мали ваші гроші і технології. В Германіі існує Народне Радіо, станція існує за рахунок жильців, кожному мешканцю приходить рахунок на оплату цього радіо, для утримання штату працівників і діяльності. Якщо хочете чути правду, за неї треба платити. Так само ми маємо оплачувати вибори, кампанію нашого кандидата, а не нам мають платити за голос.

Ви не врахували найголовнішого - людського фактора. Українець - це не німець. Я був свідком, як багато добрих починань так і не розпочались реалізовуватись через одну причину - людський фактор. Якщо Ви, вельмишановний trionix почнете реалізовувати власні ідеї на практиці, то з цим неодмінно стикнетесь.

Справа не в схемі виборів чи будь чого іншого. І навіть в найдосконалішій системі є добрі люди, а є негідники. Все має свої позитиви і свої негативи. Людина - теж. Якщо голова районного комітету захоче красти, то він буде красти. Якщо захоче робити краще для людей - він це буде робити.

І, найголовніше: виходьте з реалій.

P.S. Прошу модераторів перенести дискусію з trionix у окрему тему.

Опубліковано

Генплан обговорювався близько року. Внести свої пропозиції могли ВСІ. Пропозиції або враховувались або відхилялись з чіткою аргументацією. Сам був присутній на кількох громадських слуханнях :) (як мешканець)

Коли тобі, як гідному мешканцю Луцька було байдуже як робиться генплан, то не ображайся, коли зараз всім байдуже, що ти про нього думаєш, після його затвердження.

Особисто мені генплан не дуже подобається. Але це не тому, що я нарахував менше дерев, ніж мені хотілося, а тому, що мені подобаються більш авантюрні, нестандартні, реформаторські проекти. Але в той же час я розумію, що цей набагато реалістичніший. Тому з повагою поставився до зробленої роботи.

Найбільше втішає сам факт - ми маємо генплан. В недалекому майбутньому це зніме дуже багато запитань, непорозумінь і проблем.

Опубліковано

druid

поперше, краще недоспати ніж переїсти.

подруге, генплан немає ніякого відношення до громади. Всі його винесення на розгляд є показухою, і буде переглянутий громадою в майбутньому, так що не вздумайте щось там купляти, все буде повернуто громаді.

Опубліковано

Генплан обговорювався близько року. Внести свої пропозиції могли ВСІ. Пропозиції або враховувались або відхилялись з чіткою аргументацією. Сам був присутній на кількох громадських слуханнях :) (як мешканець)

Особисте враження - ці слухання робилися "для галочки".

Коли тобі, як гідному мешканцю Луцька було байдуже як робиться генплан, то не ображайся, коли зараз всім байдуже, що ти про нього думаєш, після його затвердження.

Затвердження міськрадою Генплану - це не остаточна крапка.

Найбільше втішає сам факт - ми маємо генплан. В недалекому майбутньому це зніме дуже багато запитань, непорозумінь і проблем.

Це як зніме багато питань, так і спричинить нові.

Опубліковано
druid

поперше, краще недоспати ніж переїсти.

Може заодно дієту якусь порадиш? :D

druid

подруге, генплан немає ніякого відношення до громади. Всі його винесення на розгляд є показухою, і буде переглянутий громадою в майбутньому, так що не вздумайте щось там купляти, все буде повернуто громаді.

Всі чули? Не вздумайте!!!!

Опубліковано
Особисте враження - ці слухання робилися "для галочки".

В принципі ти правий, це є вимога і нічого немає поганого в тому, що її дотримались. А в іншому питання дуже двояке: чи розробники не дослухались до пропозицій, чи їх просто не було (конструктивних). На тих слуханнях, що я був - конструктиву було дуже мало. В мене наприклад теж виникло питання до розробників: "Чому не передбачені в генплані велосипедні доріжки?" Мені пояснили: "Генлпан тако деталізації не передбачає. Велодоріжки - це вже наступний етап".

Це як зніме багато питань, так і спричинить нові.

Тобто не треба було його розробляти?

• 1 місяць потому...
Опубліковано
Тобто не треба було його розробляти?

А сенс такий план розробляти? Місто це громада, міськрада для громади міста, люди в підвалах живуть, а шиба каже "вибачте, відповідно до щойнозатвердженого генплану до 2031го року земельних ділянок не намічається"... так і уявляю його либу при цьому. Він явно не в підвалі живе.

Можна подумати це проблема виділити ділянки під забудови і роздати тим (молодим/немолодим сім'ям) у кого незадовільні житлові умови. Зобовязати не продавати і не здавати ці ділянки 30 наступних років і почати будівництво за рік. Які тут можуть бути зловживання? Ну ясно пара своїх "малоймущих "Шиб" знайдеться, фіг з ним, зате хоч реальна дія і допомога громаді буде. А тут що вони зробили доброго? Міськдеребан.

Я не в підвалі, слава богу, але з житлом напряг. Кредитів 0, програм 0, і на генплані вони тільки свої відкати малюють. Нє шиба молодець як нацик, але реально, дій вкрай мало.

Опубліковано
А сенс такий план розробляти? Місто це громада, міськрада для громади міста, люди в підвалах живуть, а шиба каже "вибачте, відповідно до щойнозатвердженого генплану до 2031го року земельних ділянок не намічається"... так і уявляю його либу при цьому. Він явно не в підвалі живе.

Можна подумати це проблема виділити ділянки під забудови і роздати тим (молодим/немолодим сім'ям) у кого незадовільні житлові умови. Зобовязати не продавати і не здавати ці ділянки 30 наступних років і почати будівництво за рік. Які тут можуть бути зловживання? Ну ясно пара своїх "малоймущих "Шиб" знайдеться, фіг з ним, зате хоч реальна дія і допомога громаді буде. А тут що вони зробили доброго? Міськдеребан.

Я не в підвалі, слава богу, але з житлом напряг. Кредитів 0, програм 0, і на генплані вони тільки свої відкати малюють. Нє шиба молодець як нацик, але реально, дій вкрай мало.

Мені важко з тобою сперечатись.

Я не дуже багато знаю про генплан, але ти мене переплюнув :P

Опубліковано

Цікаво як через парк, біля замку будуть будувати дорогу з мостом через Стир в бік с. Боратин?

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...