Корпусні вентилятори
Отправлено 29 грудня 2011 - 10:26
Наскільки є виправданим їх використання, тобто які вони мають відчутні практичні переваги над звичайними, дешевими, які підключені до заниженої напруги.
|
Поддержали: 4 пользователи:
|
, , ,
|
Отправлено 29 грудня 2011 - 11:22
кроме прочего, преимущество в долговечности. у меня до сих пор не помер и не загудел ни один кулер Noctua, даже те, которые были куплены 5-7 лет назад и постоянно находились в работе. китайских нонеймов или просто дешевых кулеров (Colorful, Titan) за это время обычно меняется 3-5 штук, более дорогие модели служат дольше, при условии, что они на промподшипниках, а это лишний шум.
|
Поддержали: 1 пользователь:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Отправлено 29 грудня 2011 - 22:47
Zheny@ (29 грудня 2011 - 21:14) писал:
|
|
|
Отправлено 30 грудня 2011 - 08:19
Колись років 5-6 тому, у мікса виміняв добитого 92мм титана на втулці, так він ревів сволота, як той ЗИЛ! Від тоді багато кулерів перепробував, ще й зараз зо 3 різні вдома валяються!
Ноктуа погано що не робить кулерів на 1800-2500об, хотілося б побачити їх при такому режимі. Мені потрібна максимальна ефективність. тому наразі використовую Залмани на 1800 об з реобасом (до речі наскільки мені відомо він твій Shkoder, колишній аерогейд) то хоч "застрелься" - сусіди не почують. Тому підтверджую - корпусний Залман - лайно!
Прєднуюся до темки шукаю високообертові кулери на 120мм та 140мм.
Отправлено 30 грудня 2011 - 10:47
в компактному мікроАТХ корпусі від Chieftec і при температурі в кімнаті ~23г.ц. всередині копусу досить гаряче,
еверест показує температуру чіпсета за 50г.ц. а на дотик руку довго не втримати.
От і подумав поставити вентилятор на видув на задню стінку, але системник стоїть на столі біля монітора тому рівень шуму досить критичний показник.
Отправлено 30 грудня 2011 - 18:28
Shkoder (30 грудня 2011 - 01:27) писал:
А для чого купувати трактор, щоб вскопати грядку 2х3 ?? Коли потрібно весь час їхати 40 км, то для чого купувати Хаммер, коли вистачить Таврії
Тітани роблять теж саме, що й Ноктюа чи Залман. Тільки дешевше. Я порівнюю роботу і не бачу різниці. Вірніше бачу, залман за 3 роки здох, у той час як тітани працюють досі. А різниця в ціні - вдвічі. Звичайно, тітани є різні. Є за 3 долари, а є і за 10.
Отправлено 30 грудня 2011 - 19:14
а в домашний комп для игрушек или офисный для печати бумажек можно и за $2 кулеры поставить - разницы нет вообще. я и сам так делаю когда кому-то помогаю со сборкой.
Отправлено 31 грудня 2011 - 13:05
Три з половиною роки тому я збирав для себе домашній комп - на той час з досить потужного заліза, яке вимагало хорошого охолодження. Вимоги були - потужність і безшумність.
Тому брав безвентиляторний блок живлення, відяху з пасивним охолодженням, вінти ховав в антивібраційні та тепловідвідні коробки, оперативка - теж з радіаторами, на процесорі - мегарадіатор, і все це в десктопному корпусі.
Перепробував купу різних варіацій, найбільш геморно було з вінтами - Сігейти 7200 гуділи й вібрували, одного довелося навіть по гарантії поміняти...
Але, як виявилося, вентилятори необхідні, тому що тепло, зараза, нікуди не хоче діватися. Тому взяв найдорожчі, які на той час були - Noctua. Поставив, налаштував. Якщо прислухатися - то чути лише рух повітря, вібрацій чи гулу немає зовсім.
Похвалився своєму приятелю, що зробив собі додому безшумний комп. Якось цей приятель зайшов до мене, і між іншим каже:
— А включи-но свій безшумний комп, хочу послухати, як він працює.
— Вова, взагалі-то він вже включений...
Просто я на корпусі заклеїв яскраві світлодіоди, бо вночі сильно миготіли...
За весь час експлуатації жоден з кулерів Noctua не нагадав про себе...
|
|
|
Отправлено 31 грудня 2011 - 13:55
Не підкажете як побороти резонанс корпуса з кулером?
ЗІ З наспупающім!!!
Отправлено 31 грудня 2011 - 14:08
Вам пояснюють Ноктуа тихохідний кулер, що створює малий потік повітря, де він буде шуміти?
Двухпідшипникові 120мм Титани (0,15А) теж не шумлять при 1200 обертах, а ціна до 3,5 раз нижча.
А ось візьміть Блейда від Кулмастер то там один потік повітря но 2000 об чого вартий! Ще й трішки рокоче.
Сообщение отредактировал Ukrainec: 31 грудня 2011 - 14:17
Отправлено 31 грудня 2011 - 17:45
Отправлено 31 грудня 2011 - 18:17
Ukrainec (31 грудня 2011 - 14:08) писал:
Вам пояснюють Ноктуа тихохідний кулер, що створює малий потік повітря, де він буде шуміти?
Зі свого боку ми вважаємо за необхідне звернути Вашу увагу на дві обставини:
1. Більшості користувачів достатньо тихохідних кулерів, які б забезпечували стабільну зміну повітря в корпусі. Якщо хтось створює екстремальну систему - то він не очікує від неї тиші, а ставить "водянку" або щось альтернативне.
2. Топікстартера цікавлять саме дорогі вентилятори, в т.ч. Noctua, що вбачається з першого посту. Тому я ділюся наявною в мене інформацією щодо цих кулерів.
Ukrainec (31 грудня 2011 - 14:08) писал:
Shkoder (31 грудня 2011 - 17:45) писал:

Шум гасить дуже ефективно, вібрацію - гірше. Але "коробка" також потребує охолодження, яке в корпусі не передбачено, і доводиться щось вигадувати.
Отправлено 31 грудня 2011 - 18:42

Я вже краще щось змайструю типу того

Ну чи якось ще...
На рахунок шуму 120-к, всі вони тихі до 1.3 К обертів, а далі шум повітряного потоку...
У мене було два геймбірда (на втулці) які купував по 28 грн. на вдув і видув, реобасом викрутив їх до 1.1-1.2(по замовчуванню було 2.1) абсолютна тиша. зараз стоїть Cooler Master SickleFlow на видуві, температуа абсолютно не змінилась, правда крутиться він на 1.1
ЗІ читав в темі збираємо ПК що так не можна робити з вінтами бо вібряція іх власна не гаситься...
Отправлено 05 січня 2012 - 17:01
|
|
|
|
|
|
Отправлено 05 січня 2012 - 18:21
рассказываю исключительно на базе собственного опыта, поскольку с железом дело имею полтора десятка лет и когда-то кулеры были на вес золота, восстановить убитый - значит сэкономить время и неплохие деньги. кстати, загудевший кулер из блока питания после смазки еще рекомендую повернуть на 90 градусов. то же касается и процессорных, расположенных вертикально
|
Поддержали: 3 пользователи:
|
, ,
|
Отправлено 05 січня 2012 - 23:34
Мав досвід її використання. Вона зовсім не підходить де проходить терт: метал-бронза.
Через деякий час буквально заторможує вал, але після промивки і повторної набивки силіконового мастила почав знову нормально працювати. По сьогоднішній день (1,5р) працює в комп"ютері родича без лишніх шумів ...
|
Поддержали: 2 пользователи:
|
,
|
Количество пользователей, читающих эту тему: 3
0 пользователей, 3 гостей, 0 скрытых пользователей