Перейти до змісту

Прийму в дар флопік 5.25 або (старий сканер або принтер)

Demeter

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

З метою використання шагового мотора від вище вказаних пристроїв в ролі генератора з величезною подякою забрав би у вас старе непотрібне барахло.

Опубліковано

у мене є ШД від принтерів струйних, — з радістю поділюся, але скажу чесно, генератори з них івойух...

Я знімав 2-3 вати

Я маю (ось такий) так з нього вдавалось 5 ват зняти... Звісно я ще ним не "награвся"

stepper_motor_components.JPG

Опубліковано

при яких обертах?

я хотів теж колись зробити портативний генератор, але облишив ідею через малий ККД =(

Опубліковано

Ну дрелькою розкручував отримавав 24 вольт без навантаження, струм при КЗ був 0,66 А

Дриль по моєму 1300 обертів.

Підключав ось по такій схемі:

3.jpg.

А звідки така інформація про низький ккд? ось у сонячних батарей чи ел. пельє о там дійсно низький

а тут як мінімум 70% але при низьких обертах двигун чинить механічний опір що дійсно збавляє коефіцієнт корисної дії.

Якщо маєте якісь більшу шестерню яка підійде до крокового двигуна попробуйте покрутити руками і заміряти що скільки і куди...

Шестерню можна дістати з того ж принтера головне щоб кількість зубців була більша аніж на валу в 3-4 рази тоді і конструкція буде ефективною.

Людина може забезпечити 60-120 обертів на хвилину...

Опубліковано

=)

я аналогічно підключав. крутив вручну, такшо знімав вольти і міліампери, тому і кажу, шо толк малуватий, як на мене.

в планах була побудова переносного генератора для походів (зарядка мобілок і т п)

ІМХО краще з велика 6-ти вольтне динамо або колекторний двигун постійної напруги з магнітами.

Опубліковано

ІМХО краще з велика 6-ти вольтне динамо або колекторний двигун постійної напруги з магнітами.

З динамо все так само Гг як і з шаговіками, по суті динамо то майже шаговік

А колекторний двіжок... у нього із недоліків - треба забезпечити високу швидкість обертання валу то ше й щіткі стераються...

Хоча якщо пощастить і надибаєте щось на 48 вольт то і малі обороти будуть достатні...

Опубліковано

Добавлю, отаким як на фото вище я розкручував руками до напруги в 6 вольт амперметр показував силу струму при КЗ 0.2 А навіть не знаю які там такі вам міліампери вдалось добути...

Опубліковано

напевно через малий розмір з нього толк малий.

HWman, твоя тема закрита, відписюю сюди, бодай пробачать мені модери.

переглянув швиденько тему, теж цікавлюся питаннями портативних або простих генераторів, аби в поході шось підзаряжати, чи шось таке щоб комп від ного робив.

наразі дійшов висновку що найпростіше це механічний або вітрогенератор. по останніх маю цілу купу літератури.

Якщо когось цікавить — викладу (62 мб)

Щоб генератор був хороший, його треба робити робити самому. Використовувати крокові двигуни, трьохфазні безколекторники і інші не ефективно. зазвичай у двигунах якщо і є магніти, то досить слабі. для достатньої генерації тре неодим =)

В планах побудова мінівітрячка з магнітами від вінчестерів і самостіна трьохфазна система катушок. розрахунковий діаметр генератора — компакт диска, товщина пару см.

сонячні батареї штука хороша, і при достатній кількості можна і телефон заряжати, але ціна.... ще рік назад придумали наддешеві не кремнієві сонячні елементи на полімерній основі. технологія дозволяє штампувати їх буквально як газети. здавалося б революція, тільки чому їх нема в продажі? Достати звичайні елементи в Україні за помірною ціною теж нереально =(

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...