Перейти до змісту

Аквариум - Архангельск (2011)

kudrom

Рекомендовані повідомлення

Ну ось, дочекались! 29-й "канонічний" альбом легендарного "Аквариума" вийшов в світ. Називається він "Архангельск", складається виключно з нових пісень, на відміну від попереднього, "Пушкинская, 10". Альбом записаний інтернаціональним складом - крім вже відомого флейтиста Брайєна Фіннегана приєднався ударник Liam Bradley.

Хто "в тємє", слухаємо, пишемо враження, хто не сприймає таке - прохання не флеймити, ігноруйте :)

1316753558_aquarium_1725023_cover_preview.jpg

Архангельск (2011)

Все песни - БГ, кроме "Пролет аэростатов над полем клевера" - Игорь Тимофеев

Борис Гребенщиков

Борис Рубекин

Игорь Тимофеев

Олег Шар

Андрей Суротдинов

+

Александр Титов

Brian Finnegan

Liam Bradley

Additional musicians:

Phil Cunningham - accordion (9)

Sean Og Graham - button accordion (4)

Mikey Rowe - Hammond, mellotron, space keyboard, piano (6)

Karen Street - accordion (9)

Meabh O'Hare - fiddle (2)

Becky Taylor - Northumbrian pipes (2)

Brona Graham - banjo

Neill McColl - banjo

Eoghan O'Brien - harp

Sandy Lawson - didjeridoo

Barry Kerr - Uillean pipes

Tiarnan O'Duinnchinn - pipes

The Kickhorns (5) (7)

Kenneth Schaffer - Morse code

Sound recordist - Jerry Boys

Запись музыкальных звуков - Борис Рубекин

Мастеринг - А. Субботин

(с) БГ 2011

Дизайн - БГ/Владимир Забавский

Фото - Павел Антонов и БГ

Трекліст

Назад в Архангельск

Красная река

Пролет аэростатов над полем клевера

Марш Священных Коров

Капитан Беллерофонт

Тайный Узбек

Огонь Вавилона

Небо цвета дождя

На ход ноги

Як вже стало традицією, альбом можна скачати з дозволу правовласника, тобто БГ на "Кругах", заплативши будь-яку суму (або взагалі нічого не заплативши).

http://aquarium.kroogi.com/ru/download/1725023-Akvarium-Arhangelsk-2011.html

Для лінивих я залив на фтп: качаємо тут

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тільки що прослухав.

Мудрий, виважений Акваріум як завжди налаштовує душу на добрий і спокійний лад.

Вірші БГ - просто шикарні, часто допомагають розібратися в собі.

Цей альбом -не виключення.

Що тут ще скажеш.. :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну всьо, кажеш?.. "Архангельск" вже 2 тижні як не виключається. І чомусь мені згадується "Сестра Хаос"...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

замечательный альбом! из позднего творчества, по уровню погружения, сравнить можно разве что с "Zoom Zoom Zoom" :ok2:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як на мене, Зумзумзум до Архангельська не дотягує.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну якщо по "уровню погружения", тоді вже краще концертний "День радости" - для мене це кайф в чистому вигляді :)

А взагалі рівень "Аквариума" - це щось таке, що вже на порядок переросло весь інший "русский рок"...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А взагалі рівень "Аквариума" - це щось таке, що вже на порядок переросло весь інший "русский рок"...

100%. это некая философия в формате рока, регги и блюза.. особенно "послетибетское" творчество БГ

/me пошел слушать "Снежного льва" :smile3:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мені дуже сподобалося включення Брайєна Фіннегана в групу, він влився так органічно, що я навіть вже не уявляю сучасний альбом "Акваріума" без його прекрасної флейти. Спецом скачав собі ще і його сольний альбомчик - гарно слухається фоном, але після кількох інструментальних композицій вже хочеться вступу вокалу БГ :) Причому хлопець то не рядовий, грав в групі "Flook" - ""BBC Folk Awards 2006 в номінації «Краща група».

І коли до групи приєднуються такі хлопці як Лиам Брэдли, який грав в Ван Моррісона, ще в одній з пісень Майкі Хоу, який був клавішником Oasis, стає зрозуміло, що це вже не суто "русский рок", а інтернаціональна музика, яка навіть без текстів звучить дуже якісно. А тексти БГ - це завжди цікаво, вражає його рівень ерудованості, часом аж цікаво погуглити деякі фрази :)

П.С. "Снежный лев" - це один з тих альбомів, в якому подобаються всі пісні і які всі подобаються, хоча і всі різні :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

Ложка дьогтя: Гребенщиков сказал «мяу» на фраза.юа

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ложка дьогтя: Гребенщиков сказал «мяу» на фраза.юа

В першому пості я написав: "хто не сприймає таке - прохання не флеймити, ігноруйте", те саме міг би сказати "аналітику" з "Фрази". Видно що чувак взагалі "нє в тємє", судячи з його реплік, він би про всі альбоми БГ написав так само :) В усіх альбомах завжди були якісь фрази, які ніхто не вдуплив, а БГ не хотів розшифровувати, "Архангельск" тут не виняток. Я думаю, аффтор рішив зарісоватися фразами типу "Архангельск – жопа беспросветная и мрачная", щоб люди почали гуглити, що ж то за лічность така скандальна, Денис Бессараб, що він посягнув на самого Гуру :) Але впевнений, що і прихильникам "Аквариума" і тим більше самому БГ глибоко пофіг такі от аналітики.

Включу-ка я ще разочок "Архангельск", послухаю гарну музичку, яка мені подобається, очищуся від словесного поносу аналітєгів :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

«Аквариум» как способ выжить в России на афіша.ру

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

якось монотонно, до 7-го треку почав позіхати...

може не то а може слабенький!?...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Видеоклип группы Аквариум - Марш Священных Коров, Архангельск (2011)

Художник - Елена Авинова /www.e-avinova.ru/

Анимация - Михаил Ведерников

Продюсер - Виталий Шагалов

Группа "Аквариум" презентовала официальный видеоклип на песню "Марш священных коров". Анимированный ролик хронометражем более четырех минут сделали в Кирове.

Снять видео предложил сам Борис Гребенщиков. В июле кировчане откликнулись на предложение. Художник "Театра на Спасской" Елена Авинова придумала веселых коров с гитарами и в модных майках. Анимацию воссоздал Михаил Ведерников, который также занимался компоузингом на съемках документального фильма "Прогулки по Вятке с Никитой Белых".

- Речь идет о подарке с нашей стороны, как поклонников Бориса Борисовича. Это большая честь для нас, - подчеркнул продюссер Виталий Шагалов.

Гребенщиков уже видел клип и написал авторам лаконичный отзыв: "Замечательно". В сети Интернет презентация состоялась сегодня (16.10.2011).

справочник

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...