Перейти до змісту

Перший фікс

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Пропоную створити ше одну тему про фікси а то в одній шото троха тісно...

Не всі толком знають шо таке фікс, тому хочу написати і розписати шо це таке, як його скласти, з чого ліпше складати. Отже основне в фіксі стелет - рама. В основному фікси як і трекові велосипеди робляться з трекових рам. Тобто жостка геометрія для великих бугаів, які розганяються до 80 км на годину. Звичайно дисциплін на велотреку куча і для кожноі своя особлива геометрія. От наприклад в темпових гонках рама довша і кермовий стакан на рамі малий. У спрінтерських навпаки, там сила на раму більша і для більшоі жосткості рама коротша і стакан відповідно довший. Якщо помиляюсь нех трековики підправлять). Отже я вважаю шо для фікса, який іздитиме по вулицях, краще брати темпову але це не суттєво! Якщо ж немає можливості взяти за онову трекову раму, то не треба засмучуватись, бо інколи люди іздять на шосе рамах. Але є одна обовязкова дрібничка! Потрібно звернути увагу на дропаути, вони мають буди максимально горизонтальні. Щоб можна було натягнути лацюг. Сучасні шосейні рами робляться з вертикальними, тобто з них фікс зробити толком не можна. Але є альтернатива! Можна поставити натягувач ланцюга як на тріальних вєліках. Але є один недолік з натягувачами не можна скідити (блокувати колесо на ходу-гальмувати. Отже висновок з цього такий: рама має мати горизонтальні дропаути, щоб натянути ланцюг і звичайно розмір рами має відповідати росту людини).

Наступна важлива річ - задня втулка. Хто не знає в трекових втулках з одноі сторони 2 різьби. Одна більша права для зірки без вільного ходу, друга - менша ліва для контргайки (локрінга). Контргайка для того, шоб не відкрутилась зірка). Втулки можна ставити різні за бюджетом. Звичайно можна і шосе ставити, але тоді не поставиш контргайку!

Є ше багато важливоі дурні, але мені впадло писати.

Питайте пишіть!

Розберемся

• 2 тижня потому...
Опубліковано

Ясєн красєн шо за гроші)) Просто питаю шоб знати,бо деякі знайомі невпевнено хотіли собі..якшо шо,то зв"яжу вас..

Опубліковано

є пару питань:

1.Чи реально найти систему під клин ХВЗ чи простіше поміняти каретку і шукати під квадрат, і що дешевше(якщо ставити під квадрат то яку)?

2.Якщо є винос але там немає якоря і болта зверху чи можна так катати чи треба інший?

Опубліковано

1. Можна поставити під клин

В мене є, але це минуле століття)

2. А як він буде фіксуватися без болта і якоря? Міняй

Опубліковано

Полюбе міняй.

Закрути картрідж і не будеш мати проблем ні з клинками, ні з підбором шатунів.

А взагалі.. з старими рамами є багато нюансів.. частину з яких описав Каспер в 1 пості.

Опубліковано

Каотрідж він то закрутить!

Але де візьме нормальні шатуни? З харкова?

Вони там 400 грн

Бумаю шо простіше буде поставити під клинки

Якшо іх правильно забити будуть служити не гірше ніж під квадрат

В мене десь валялись нові харківські і клинки рідні

Звертайся!

Мінус цих шатунів шо вони стальні і тому важкі

Опубліковано

на вагу якось пох

буду в Луцьку в кінці місяця тре буде побачитись може заберу систему під клин,

+які треба інструменти щоб зібрати фікс ?

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...