Перейти до змісту

як взяти довідку з податкової

kvitka_paxnjonza

Рекомендовані повідомлення

Добрий день всім! Можливо хтось стикався недавно з такою проблемою - податкова не хоче видавати довідку про доходи підприємця! Мотивує тим, що по новому законодавству їїможна отримати тільки на початку настпного року! Але в собесі вимагають її для отримання допомоги по догляду за дитиною! Незнаю що робити в даній ситуації...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я в аналогічні ситуації, написала заяву в прокуратуру, за порадою департаменту.

Можу скинути текст.

Департамент, на разі, очікує відповідь на запит щодо цієї ситуації з міністерства.

Звичайна правова колізія, тільки люди виходять крайні.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Оооо, буду дуже вдячна!!! а куди потім ту заяву нести і що кому казати?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Файл кину в приват. Заносите в міську прокуратуру на Винниченка. Там на другому поверсі є скриня. Черговий підкаже.

Реєстраційний номер можна по телефону потім взнати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для початку рекомендував би:

1. Офіційний лист в канцелярію податкової з проханням видати довідку, в двох екземплярах - один в податкову, один тобі. На твоєму екземплярі нехай обов"язково проставлять штамп канцеляріі та вхідний номер.

2. В листі в кінці прописати щась типу: "У разі відмови прошу повідомити мене про причини у письмовій формі".

Податкова на протязі 20 (поправте якщо не правий) днів зобовязана розглянути твій лист та або надати довідку або в письмовій формі пояснити причини відмови.

Якщо на протязі вказаного терміну ні довідки ні відповіді не буде - береш свій екземпляр листа і в прокуратуру.

Якщо відмова таки буде і в письмовій формі - тут 50/50 - або вони реально праві (є певні нюанси при видачі довідки), або там "лохі сидять", які не вкурили законодавства (сумніваюсь, якщо чесно) - тут вирішувати тобі, або в прокуратуру, або з відповіддю податкової в собез.

Ну і третій варіант - дадуть тобі таки довідку :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для початку рекомендував би:

1. Офіційний лист в канцелярію податкової з проханням видати довідку, в двох екземплярах - один в податкову, один тобі. На твоєму екземплярі нехай обов"язково проставлять штамп канцеляріі та вхідний номер.

2. В листі в кінці прописати щась типу: "У разі відмови прошу повідомити мене про причини у письмовій формі".

Податкова на протязі 20 (поправте якщо не правий) днів зобовязана розглянути твій лист та або надати довідку або в письмовій формі пояснити причини відмови.

Якщо на протязі вказаного терміну ні довідки ні відповіді не буде - береш свій екземпляр листа і в прокуратуру.

Якщо відмова таки буде і в письмовій формі - тут 50/50 - або вони реально праві (є певні нюанси при видачі довідки), або там "лохі сидять", які не вкурили законодавства (сумніваюсь, якщо чесно) - тут вирішувати тобі, або в прокуратуру, або з відповіддю податкової в собез.

Ну і третій варіант - дадуть тобі таки довідку :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Усе це логічно та не практично. Оскільки, податкова таки видає офіційний документ (довідку). Особисто я отримала. В цій довідці надано дані про дохід включно по ІV квартал, а за І квартал нового року вказано на неможливість надання цих даних, посилаючись на новий кодекс, згідно якого звітність формується за рік.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 1 місяць потому...

Звернення розглянуте. Тепер Департамент пропонує, відповідно до пропозицій Міністерства соціальної політики від 02.08.2011 р. №662/5/75-11, подати дані Книги обліку доходів і витрат, які ведуть фізичні особи - суб'єкти підприємницької діяльності протягом календарного року.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Посилання на неможливість дати довідку правомірні, якщо Ви є на загальній системі оподаткування. Так, за Податковим кодексом (діє з 01.01.2011) такі підприємці звітуються один раз на рік, тому податкова формально діє вірно.

Якщо Ви - на єдиному податку, то подаєте звіти щоквартально. На підставі цих звітів податкова має надати довідку про доходи. ІМХО

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Звісно, Департамент теж правомірно відмовляє в призначенні соціальної допомоги, посилаючись на відсутність довідки, яка необхідна для обчислення сукупного доходу сім"ї.

Тільки от чи правомірно це по відношенню до платника податку? Адже з січня місяця, виявивши цю колізію, Міністерство не спромоглося самостійно виправити ситуацію.

Особисто я недоотримала на сьогодні уже 2500 грн.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Звісно, Департамент теж правомірно відмовляє в призначенні соціальної допомоги, посилаючись на відсутність довідки, яка необхідна для обчислення сукупного доходу сім"ї.

Тільки от чи правомірно це по відношенню до платника податку? Адже з січня місяця, виявивши цю колізію, Міністерство не спромоглося самостійно виправити ситуацію.

Особисто я недоотримала на сьогодні уже 2500 грн.

На жаль, гра йде в одні ворота: "Проблеми індіанців шерифа не хвилюють" :(

Саме тому в Україні Ви, мамочко Ласко, маєте вигризати зубами все те, що Вам ніби-то ПОВИННА надати держава. :(

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...