Перейти до змісту

Too Big to Fail

b0rg

Рекомендовані повідомлення

Too-Big-to-Fail.jpg

раджу глянути, хороше кіно для тих хто "в темі".

правда янкі зробили себе ну чисто героями і тіпа вони врятували весь світ (хоча й самі почали цю кашу)

скачати можна наприклад ТУТ

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Писав-писав, а потім прочитав... потім ще раз прочитав і зрозумів, що збоку це виглядає як параноя. :_07:

Імхо. Фільм - заказний. Цікаво просто хто з ФПГ володіє каналом айчбіо.

Не так все, як у фільмі. Шукали-шукали покупця і не знайшли... такого з структурними одиницями світової фінансової системи не буває. Lehman Brothers, окрім тісних звязків з ФРС, мав вагоме інтерконтинентальне значення. Зокрема до цих пір невідомо чи тримала, а головне втратила Україна частину золотовалютного валютного запасу у Lehman Brothers. А скільки таких другорядних країн було пов'язано? Та і навіть якщо умовно уявити світову структуру у вигляді оберненої піраміди, то Lehman Brothers знаходився біля самої основи, коли всі наші мегобанки зверху в загальній масі.

Це однозначно політичне рішення. Тільки під "політикою" мається на увазі не рішення США чи конгломерату країн. Це стратегічне рішення і ретельно виважене людей, які формують зазначену вище піраміду.

P.S Цікавлюсь світовою фінансовою системою уже більше 5 років. Стараюсь вивчати в межах свого "обмеженого" розуміння. Детально слідкую за ходом подій з часів загадкової смерті Іоана Павла І. Тому багато чого можу і розказати і написати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

' timestamp='1310590836' post='1052412131']

то шо, не дивитися, да?

З чого висновок що не дивився?

Ну так, цікаво просто.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

' timestamp='1310590836' post='1052412131']

то шо, не дивитися, да?

дивитись обов'язково. в фільмі головне сама хронологія подій, вона там подана точно, сприйнятливо розгортається сам клубок від Lehman Brothers до AIG. ну і головний месадж в кінці фільму - що по результатах кризи 2008го казначейство, фед.резерв і головні фін.регулятори США ввели топ-10 компаній банкрутство яких "неможливе ні за яких умов" - "Too Big to Fail", тобто кожна з цих компаній це гігантський спрут що всунув свої щупальця практично усюди - їх банкрутство практично з вірогідністю 95% викличе новий "epic fail"

доречі той же крах AIG практично знищить США в економічному плані краще будь-якої бомби :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ps i для прикладу щоб було зрозуміло - коли банкрутував той же енергетичний мегагігант Enron, та це дехто і не помітив. ну хіба крім приватних інвесторів що втратили приблизно $11 млрд. ... тобто фінсeктор як не крути рулить світом і його проблеми б'ють по усьому навколо...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хронологія збережена, але висвітлено все під вигідним кутом.

Дивіться:

По-перше. Може я і не дочув (бо дивився фільм як тільки він вийшов) в фільмі вксольз пройшли по AIG. Насправді сума державний іньєкцій була не 85$млрд а 185$млрд, що практично в 1,5 рази більше вливань в той список "Too Big".

По-друге. Barclays і продавці просто не зійшлись в ціні, а не так як в фільмі втрутився комітет фінансового моніторингу Великобританії. Оскільки навіть в перших домовленостях Barclays викупало живі активи Lehman Brothers. І ніякої "ракової пухлини" або токсичних активів в угоді не було. Мало того в процесі банкрутства Barclays таки викупили усі високоліквідні активи. Зараз ідуть суди де нібито занижена вартість викупу. Комусь було не вигідно рятувати Lehman Brothers.

По-третє. В фільмі не вказано що в процесі паніки усім інвестиційним банкам було надано право здійснювати комерційну діяльність і без злиття (так як у фільмі). Зараз усі ці гіганти ведуть розрахункові операції і приймають депозити. А це дуже і дуже важливий момент подальшого розвитку фінсистеми.

І останнє. Якщо прослідкувати за тенденцією кризової хвилі, то слідом за Lehman далі мав тонути і Goldman і що його ніби нехотя врятував Баффет. А чого в той злощасний понеділок перед відкриттям біржі в Азії не об'явити про злиття Lehman і Goldman? Замість усіх тих двіженій з сотнями млрд? Акціонери Goldman заспокоїлись би, оскільки це був би признак сили і подальшої капіталізації. Акціонери Lehman теж би розслабились оскільки і коню ясно що за Goldman стоїть ФРС. Так, ФРФ не викупило напряму, але і не дало втонути. Паніка на біржі би вирівнялась і загального краху вдалось би уникнути. Я розумію, що усі ці питання риторичні і я умнічаю "заднім числом", але пілять невже ніхто не додумався до цього? Не вірю...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

тобто фінсeктор як не крути рулить світом і його проблеми б'ють по усьому навколо...

Я не рвусь в великі пророки і предвістники апокаліпсису, але відчуваю, що доживу до того моменту, як вся ця булька, яку ти називаєш "фінсектор", лопне.

Мало того ініціатором такого бадаБУМ, скоріше за все, будуть особи, які реально володіють Goldman. І почнеться все з того, що вони похоронять долар.

Карочє в веселі часи живемо, таваріщі :smile3:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Панове фінансисти, то коли вже той клятий доллар нарешті впаде? А то все обіцяють і обіцяють вже років 10, а він, гад, ну ніяк. Треба точна дата, шоби я знав коли зливати зелені і прикупити білоруських рублів, бо долару ясен пень, шо кірдик, а бяларускій рубель, він ще себе покаже ого-го.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Панове фінансисти, то коли вже той клятий доллар нарешті впаде?..

То тобі до бабок гадалок, або дідів повітунів.

Разриви (до сєрєдіни октября нєбило ні єдіного разрива! (с)) між встрясками скорочуються. З часів "великої депресії" інтервали ідуть +/- 50 (відкидаємо роки ВВВ), 25, 10 років. Математичний ряд тут будувати буде не вірно. Точно можу сказати, що скоро.

Треба слідкувати за подіями. Все провернути за добу не можливо. Справжнім гравцям у цій грі потрібно сформувати величезні пасиви, втопити неліквіди, скинути на біржах усе лайно. А це час. Головне не дивитись новин і не слухати великих праріцатєлєй (таких як я :_07: ). Знайти оптимальну схему і вчасно застосувати. А готовим потрібно бути усігда!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...